Am facut ce eram datori sa facem ?
Autor: Loghin Daniel Gabriel  |  Album: Jertfa de la Calvar  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Ingeras in 19/06/2012
    12345678910 0/10 X

Citind Luca 17 , intr`una dintre aceste zile am remarcat un verset care m`a pus pe ganduri : " Tot asa si voi , dupa ce veti face tot ce vi s`a poruncit , sa ziceti : „ Suntem niste robi netrebnici ; am facut ce eram datori sa facem . ”


Simt nevoia sa recunosc ca de multe ori am crezut in mintea mea ca prin fiecare lucru bun pe care il fac , ii aduc o " favoare " lui Dumnezeu .. Il ajut sa faca lumea aceasta mai buna prin purtarea mea buna .. !! Cat de fals .. !! Versetul acesta a fost o mustrare pentru mine .. !! Isus vrea ca dupa fiecare fapta buna pe care o facem sa ne amintim ca suntem doar robi ai Tatalui .. Blandetea in momentele de stres si tulburare , dragostea in vorbire , smerenia , timpul petrecut langa El , crucea purtata .. toate acestea nu sunt o optiune pentru cel care traieste pentru Hristos , iar eu nu am de ce sa ma mandresc cu ele .. sunt poruncile Lui , iar eu sunt un " rob netrebnic " , nu am niciun merit .. !! Am facut doar ceea ce mi s`a poruncit sa fac pentru a primi rasplata vesnica .. !!
Cine dintre voi , daca are un rob care ara sau paste oile , ii va zice , cand vine de la camp : „ Vino indata si sezi la masa ? Nu`i va zice mai degraba : „ Gateste`mi sa mananc , incinge`te si slujeste`mi pana voi manca si voi bea eu ; dupa aceea , vei manca si vei bea si tu ? Va ramane el indatorat fata de robul acela , pentru ca robul a facut ce`i fusese poruncit ? Nu cred . Tot asa si voi , dupa ce veti face tot ce vi s`a poruncit , sa ziceti : „ Suntem niste robi netrebnici ; am facut ce eram datori sa facem . ” Cand te`ai gandit ultima data la asta ? Poate de multe ori ai fost apreciat si laudat de cei din jur pentru trairea ta in Hristos .. !! Scriu aceste randuri ca sa te avertizez sa nu te mandresti cu ceea ce faci .. !! Sa iti amintesc ca si tu esti un rob netrebnic .. !! De multe ori tindem sa ne hranim firea cu laude pentru lucrurile bune pe care le facem si ne ridicam mai sus decat vrea el sa ne vedem .. !! Nu e nevoie ca cei din jur sa observe asta .. !! E suficient sa te hranesti inlauntrul tau .. oridecateori iti vine un gand de mandrie , aminteste`ti : „ Suntem niste robi netrebnici .. am facut ce eram datori sa facem .. ” !! Amin

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3492
  • Export PDF: 2
Opțiuni