Plinatatea Duhului Sfant face sa se vada in noi Chipul Domnului Isus (2 Corinteni cap 3)
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Duhul Sfânt
Resursa adaugata de cioanas in 24/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Plinatatea Duhului Sfant face sa se vada in noi Chipul Domnului Isus (2 Corinteni cap 3)

17 Caci Domnul este Duhul; si unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. 18 Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.

Fiecare din noi dorim ca Chipul Domnului Isus sa se vada in noi si stim ca in aceasta stare avem intrare in Imparatia lui Dumnezeu. Cuvantul din aceasta zi ne prezinta importanta Duhului Sfant in viata noastra.

1 Corinteni 3:16 Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?

Efeseni 1:13 Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit

Efeseni 4:30 Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.

De ce sa fim plini de Duhul?

Matei 25:8-12 Cele nechibzuite au zis celor intelepte: "Dati-ne din untdelemnul vostru, caci ni se sting candelele." Cele intelepte le-au raspuns: "Nu; ca nu cumva sa nu ne ajunga nici noua nici voua; ci mai bine duceti-va la cei ce vand untdelemn si cumparati-va." Pe cand se duceau ele sa cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el in odaia de nunta si s-a incuiat usa. Mai pe urma, au venit si celelalte fecioare si au zis: "Doamne, Doamne, deschide-ne!" Dar el, drept raspuns, le-a zis: "Adevarat va spun ca nu va cunosc!"

Daca Duhul Sfant (untdelemnul) lipseste din noi, in scurt timp lumina se va stinge si este pericolul sa pierdem intrarea in Imparatia lui Dumnezeu.

Luca 11;24-26 Duhul necurat, cand iese afara dintr-un om, umbla prin locuri fara apa si cauta odihna. Fiindca n-o gaseste, zice: "Ma voi intoarce in casa mea, de unde am iesit." Si, cand vine, o gaseste maturata si impodobita. Atunci se duce de mai ia cu el alte sapte duhuri, mai rele decat el; intra impreuna in casa, se asaza in ea, si starea de pe urma a omului aceluia ajunge mai rea decat cea dintai."

Daca Duhul Sfant nu ne umple inima si mintea noastra, atunci noi suntem in pericol de a cadea din nou in robia pacatului si a duhurilor rele.

Cum sa fim plini de Duhul?

1. Prin lepadarea de noi insine

Efeseni 4:19-24 Ei si-au pierdut orice pic de simtire, s-au dedat la desfranare si savarsesc cu lacomie orice fel de necuratie. Dar voi n-ati invatat asa pe Hristos; daca, cel putin, L-ati ascultat si daca, potrivit adevarului care este in Isus, ati fost invatati cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare; si sa va innoiti in duhul mintii voastre, si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul

Pentru ca Duhul Sfant sa ne umple si sa zugraveasca Chipul Domnului in noi, noi trebuie sa ne dezbracam de orice este firesc, de orice pacat, de price este rau in viata noastra.

2.Prin Cuvantul lui Dumnezeu

a) Prin citirea, memorarea si intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu

Psalmul 119:11 Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta!

b) Prin aplicarea la viata noastra

Efeseni 6:17 Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu.

Evrei 4:12 Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.

3. Prin rugaciune

Luca 11:11-13 Cine este tatal acela dintre voi, care, daca-i cere fiul sau paine, sa-i dea o piatra? Ori, daca cere un peste, sa-i dea un sarpe in loc de peste? Sau, daca cere un ou, sa-i dea un scorpion? Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer!"

Romani 8:26 Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra: caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite.

Efeseni6:18 Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri. Vegheati la aceasta, cu toata staruinta, si rugaciune pentru toti sfintii
4. Prin predarea totala in mana Lui

Duhul Sfant doreste sa ne mangaie, ne calauzeste, ne da daruri, este Duhul mintii noastre si doreste sa aibe control total in viata noastra.

Romani 8:14 Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.

Galateni 5:16 Zic, dar: umblati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti.

5.Prin manifestarea dragostei in fiecare zi

Dragostea este o caracteristica a roadei Duhului Sfant si poate fi prezenta in noi doar prin Duhul Sfant al lui Dumnezeu.

1Corinteni 13:1 Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.

1Corinteni 13:13 Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne umple cu Duhul Sfant si sa ne rugam pentru iertare oridecate ori ne-am impotrivit Duhului Sfant.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne ajute sa ne lepadam de tot ce este rau in viata noastra, pentru ca Duhul Sfant sa poata ocupa inima noastra si pune in noi Chipul Domnului Isus.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne ajute ca Cuvantul sau sa fie pentru noi o hrana zilnica.

Sa ne rugam pentru o viata de rugaciune si sub calauzirea Duhului Sfant in fiecare zi.

Sa ne rugam pentru manifestarea dragostei prin Duhul Sfant in fiecare din noi.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5184
  • Export PDF: 5
Opțiuni