Invierea Domnului , o sursa de biruinta Ioan 20:19-31
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Viața Domnului Isus
Resursa adaugata de cioanas in 24/04/2012
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot

Invierea Domnului , o sursa de biruinta Ioan 20:19-31

1. Invierea Domnului este o sursa de pace in necazuri si incercari
vers 19
În seara aceleiaşi zile, cea dintâi a săptămânii, pe când uşile locului unde erau adunaţi ucenicii erau încuiate, de frica iudeilor, a venit Isus, a stat în mijlocul lor şi le-a zis: "Pace vouă!"


Aceste necazuri prin care au trecut ucenicii le-au luat pacea care au avut-o in inimile lor in prezenta Domnului. Lipsa pacii duce la tulburarea inimii si nesiguranta.
Iov 14:14 Daca omul odata mort ar putea sa mai invie, as mai trage nadejde in tot timpul suferintelor mele, pana mi se va schimba starea in care ma gasesc.
Iov 19:25 Dar stiu ca Rascumparatorul meu este viu si ca Se va ridica la urma pe pamant.


Problemele si necazurile care sunt in jurul nostru ne iau Pacea care ar trebui sa o avem in viata noastra. Invierea Domnului a fost o sursa de Pace pentru ucenici si este o sursa de pace si pentru noi astazi.
Filipeni 4:6 Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri.

7 Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.


2. Invierea Domnului este o sursa de bucurie in necazuri si incercari

vers 20 Şi după ce a zis aceste vorbe, le-a arătat mâinile şi coasta Sa. Ucenicii s-au bucurat când au văzut pe Domnul.

Incercarile care au venit peste ucenici ia facut sa fie plini de frica, moartea Domnului Isus a dus la ascunderea lor. Necazul si incercarea le-a luat bucuria.
Incercarile din viata de multe ori ne duc intr-o stare in care nu mai gasim nici o iesire, o stare in care suntem surprinsi de pericolele din jur, in care nu mai este nici o nadejde.
In astfel de situatii, Invierea Domnului Isus este si ramane si pentru noi o sursa de bucurie in incercari.
Prin Domnul Isus noi avem o nadejde vesnica si indiferent de problemele din viata, noi in Hristos suntem biruitori.
Filipeni 4:4 Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va!

3. Invierea Domnului este o sursa de putere in necazuri si incercari
Vers 22 După aceste vorbe, a suflat peste ei şi le-a zis: "Luaţi Duh Sfânt!

23 Celor ce le veţi ierta păcatele, vor fi iertate; şi celor ce le veţi ţine, vor fi ţinute."

In necaz si incercare ucenicii nu mai aveau puterea necesara ca sa marturiseasca despre Isus. Trecuse atat de putin de cand Petru se lepadase de Domnul, dup ace spusese ca este gata si sa moara pentru Domnul.
De multe ori nu mai gasim puterea sa mergem mai departe prin valurile acestei vieti. Intotdeaunasa stim ca Invierea Domnului este o sursa de putere prin Duhul Sfant pentru ca sa ne ducem mantuirea pana la capat.


Faptele Apostolilor 1:8 Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului."

4. Invierea Domnului este o sursa de credinta in necazuri si incercari
Vers 27 Apoi a zis lui Toma: "Adu-ţi degetul încoace şi uită-tela mâinile Mele; şi adu-ţi mâna şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios, ci credincios."

28 Drept răspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu şi Dumnezeul meu!"

Incercarea acelor zile si necazul la facut pe Toma sa se cutremure in credinciosia lui fata de Domnul. La indepartat prima data si de la partasia ucenicilor din seara zilei invierii. Incercarile si necazurile ne fac cateodata ca in loc sa alergam la partasie, sa alergam in directie opusa, asta duce intotdeauna la scaderea credintei.
Proverbele 3:3 Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia: leaga-ti-le la gat, scrie-le pe tablita inimii tale.
2 Tesaloniceni 3:3 Credincios este Domnul: El va va intari si va va pazi de cel rau.
Apocalipsa 2:10 Nu te teme nicidecum de ce ai sa suferi. Iata ca diavolul are sa arunce in temnita pe unii din voi, ca sa va incerce. Si veti avea un necaz de zece zile. Fii credincios pana la moarte, si-ti voi da cununa vietii."

5. Invierea Domnului este o sursa de mantuire pentru orice om care crede
Vers 29 "Tomo", i-a zis Isus, "pentru M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut."
Toma a avut privilegiul acesta ca sa-L vada pe Domnul si sa fie reabilitat, insa Domnul Isus priveste in viitor la generatiile care vor veni si in care credinta va veni in urma auzirii Cuvantului, pentru cei care vor crede fara sa vada pe Domnul Inviat.
Romani 10:17 Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.

6. Invierea Domnului este o sursa de marturie a Cuvantului Scripturii.

Vers 30 Isus a mai făcut înaintea ucenicilor Săi multe alte semne care nu sunt scrise în cartea aceasta. 31 Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi credeţi Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; şi, crezând, aveţi viaţa în Numele Lui.


Mentionarea evenimentului Invierii a fost lasat pe paginile Scripturii ca o marturie pentru orice om, asa ca nimeni nu se poate dezvinovati.
Romani 1:20 In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati;
Acest tablou al Invierii intregeste Scriptura si este un indemn pentru fiecare din noi ca sa ducem aceasta Evanghelie pana la marginile pamantului, deoarece prin credinta in Ea se primeste viata vesnica.
Multi astazi cauta alte lucruri prin care sa creada in Dumnezeu, doresc semne, minuni, aratari, insa Cuvantul lui Dumnezeu ramane puterea de mantuire a celui care crede.
Romani 1:16 Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede: intai a iudeului, apoi a grecului;

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 8367
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
Opțiuni