Despartiti de Mine nu puteti face nimic - Ioan 15:4-5
Autor: Câmpeanu Cezar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de symohsn in 13/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

 "Ramaneti in Mine,si Eu voi ramanea in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce roada de la sine,daca nu ramane in vita,tot asa,nici voi nu puteti aduce roada,daca nu ramaneti in Mine. Eu sunt Vita,voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine,si in cine raman Eu,aduce multa roada; caci despartiti de Mine,nu puteti face nimic."

 *

 Madularul despartit de cap nu numai ca nu poate face nimic,dar nici nu-si poate pastra viata. Nu putem rodi separat. Despartiti de Capul Hristos,nu putem face nimic. Mladitele despartite de vita nu mai sunt bune de nimic. Este interesanta asemanarea urmasilor lui Hristos cu mladitele unei vite. Numai daca sunt in vita ele sunt folositoare. Altfel sunt bune de aruncat. Domnul Isus spune: "Eu sunt Vita,voi sunteti mladitele." Daca El spunea: "Eu sunt",insemna ca ERA,nu numai parea ca este. Cum sunt cuvintele in gura noastra ? Sa fim adevar intrupat in toate privintele,nu numai sa parem. De ce sa ne prefacem? Pe oameni ii putem insela, dar pe Dumnezeu nu. Prefacatoria in om arata lipsa credintei intr-un Dumnezeu care vede tot si stie tot. Daca eu spun: "Sunt crestin"(urmas al lui Hristos),sa arat in trairea mea greutatea acestui nume. Sa se vada in mine trasaturile Domnului Hristos,felul Lui de a fi,altfel sunt mincinos. "Eu sunt Vita,voi sunteti mladitele. Pe orice mladita,care este in Mine si n-aduce roada,El (Tatal Meu,care este Vierul) o taie; si pe orice mladita care aduce roada,o curateste,ca sa aduca si mai multa roada." Mladitele depind organic de vita. Aceeasi seva strabate si vita si mladita,iar rodul vitei se arata prin mladite. Viata noastra cea noua,rodul nostru duhovnicesc,intreaga noastra miscare depinde de starea noastra in Hristos. Din El,din seva (viata) Lui,noi traim ca fapturi noi. O intrerupere a sevei dintre noi si Domnul Isus,in seamna moarte duhovniceasca. Intr-un trup pot fi proteze,care privite de departe,nu se deosebesc de celelalte madulare. Acestea insa nu simt cu trupul. Prin ele nu circula sangele trupului si nici nu fac miscarile transmise de cap. In Trupul lui Hristos,in Adunarea Lui.in Lucrarea Lui,intr-o ocupatie religioasa care are legatura cu Numele Lui,pot fi multi oameni nenascuti din nou din samanta lui Dumnezeu (1 Petru 1:23),in care nu se vede roada: pocainta adevarata,lepadare de sine adevarata,chipul Lui adevarat,lucrarea Lui adevarata - acestia nu simt cu Trupul si cu Capul - Hristos. Desi par a fi ceva,totusi nu sunt. Ei sunt in Trup ca niste proteze,pusi de oameni,nu de Hristos. Pentru "protezele" din Trupul lui Hristos,care au parut ca fac parte din Trup,li se potriveste Cuvantul spus de Mantuitorul nostru:      

       "Celui ce are i se va da; dar celui ce n-are i se va lua si ce i se pare ca are."(Luca 8:18). "Cine ramane in Mine,si in cine raman Eu,aduce multa roada..."

Eu sa raman in Isus,in felul Lui de fi,si El sigur va ramane in mine.

In 2 Cron.15:2 este scris: "Domnul este cu voi cand sunteti cu El."

Nu trebuie inversate lucrurile: "Ramaneti in Mine si Eu voi ramanea in voi."

Sau: "Apropiati-va de Dumnezeu,si El se va apropia de voi."(Iacov 4:8). Dumnezeu,Marele Vier,ne cerceteaza mereu ca sa vada roada Lui in noi,adica chipul Lui,felul Lui de a fi,gandirea si voia Lui in noi. El nu tine mladite neroditoare,ca sa ocupe degeaba locul in via Lui. Nu tine lucruri nefolositoare in Casa Lui. In mareata Lui Imparatie, Dumnezeu n-a facut lucruri fara rost: "Domnul a facut toate pentru o tinta." (Prov.16:4). "Despartiti de Mine nu puteti face nimic."Mladitele despartite de vita nu mai sunt bune de nimic,decat pentru foc. Despartiti de Domnul nostru Isus Hristos nu putem face nimic decat pacat. Noi suntem Trupul,Hristos este Capul. Trupul despartit de Cap,se descompune - intra in putrefactie. Pacatul este microbul putrefactiei in organismul duhovnicesc. Despartiti de Cap nu putem face nimic,nu putem rodi separat. Prin nasterea din nou,noi am fost adaugati ca madulare vii in Trupul lui Hristos. Trupul lui Hristos incepe de la doi: "Unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu,sunt si Eu (felul Meu de a fi) in mijlocul lor."(Mat.18:20).

Trupul lui Hristos este Unul,si este alcatuit numai din madulare vii - nimic mort nu este in Hristos - Izvorul vietii. "Despartiti de Mine nu puteti face nimic."

Nimic bun, nimic adevarat,nimic sfant,nimic drept,nimic frumos,nimic viu,nimic vesnic. Sa fim gasiti in Hristos,in felul Lui de a fi (Filip.3:9).

Sa ne cercetam zilnic daca suntem in El,daca avem in noi chipul Lui (2 Cor.13:5).

Slava vesnica se cuvine Mantuitorului nostru,Isus Hristos,pentru minunata Sa lucrare in noi si prin noi. Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 9493
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 2
Opțiuni