Doamne,ce vrei sa fac?Fapt.Ap 9:1-6
Autor: Câmpeanu Cezar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de symohsn in 13/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Iata prima rugaciune a unui nou convertit.

Pavel,dupa moartea lui Stefan,atat in exterior,cat si in interior.era un om fara liniste,nefericit,pana in clipa in care lumina Hristosului inviat a rasarit asupra lui pe drumul Damascului. A fost un moment de revelatie si recunoastere a lui Isus pe care Il persecuta. Saul Il credea mort,dar nu era asa. Iata ca El era viu, in slava, si Isi alesese persecutorul si blasfemiatorul sa devina un vas ales in slujba Sa.

De multe ori prigonim pe Mantuitorul,lovind in ucenicii Lui !

Atat de strans este Domnul Isus,Domnul slavei de credinciosii Lui de pe pamant,ca orice ar suferi ei,simte si El. In prigoana dezlantuita de Saul, Cel dintai care suferea era Domnul Isus Hristos,Capul Bisericii Sale. El era prigonit in ai Sai,pentru ca El este una cu ei. "El a cazut cu fata la pamant,si a auzit un glas care-i zicea: Saule,Saule,pentru ce Ma prigonesti ? Cine esti Tu,Doamne ?,a raspuns el. Domnul a zis: "Eu sunt Isus,pe care-L prigonesti. Ti-ar fi greu sa arunci inapoi cu piciorul intr-un tepus. Tremurand si plin de frica,el a zis: "Doamne,ce vrei sa fac ?" ,,Scoala-te,i-a zis Domnul,intra in cetate,si ti se va spune ce trebuie sa faci." Intrebarea lui Saul,este intrebarea unui suflet coborat de pe scaunul mandriei,a unui suflet convertit,pentru ca numai un astfel de suflet recunoaste ca Domn pe Isus. La intrebarile sincere,totdeauna vine raspunsul limpede. La cautarile staruitoare,totdeauna tinta este ajunsa. La cererile izvorate dintr-o nevoie arzatoare,totdeauna vine ajutorul dorit. Domnul Isus se descopera totdeauna sufletelor,care intreaba sincer,chiar daca I-au fost vrajmasi. "Eu sunt Isus pe care-L prigonesti..." Ce descoperire uimitoare pentru prigonitorul din Tars al Domnului Isus ! Cel batjocorit si rastignit traieste! Traieste in slava Lui cereasca ! Traieste in ucenicii Lui,dispretuiti si parasiti si urati de farisei ! Se intelege ca dupa o astfel de decoperire,viata lui Saul s-a schimbat cu totul. De acum,aceasta viata a fost pusa in intregime in slujba Domnului Isus,pe care acum Il iubea cu o dragoste tot atat de inflacarata,pe cat fusese ura pe care o simtea odinioara fata de El. "Tremurand si plin de frica,el a zis: "Doamne,ce vrei sa fac ?" Cand iti vezi starea de pacat,nu poti sa fii altfel. "Tremurand,si plin de frica..." Cine tremura la inceput,nu va mai tremura la sfarsit. "Tremurand si plin de frica el a zis: "Doamne ce vrei sa fac ?" In aceste cuvinte se arata limpede starea omului pacatos,care vrea sa se intoarca cu lepadare de sine si cu pocainta la Dumnezeu,omul care este gata sa asculte tot ce-i va porunci Dumnezeu.

"Doamne,ce vrei sa fac ?" Sa fie aceasta intrebarea noastra la inceputul zilei,la inceputul unei calatorii,la inceputul oricarui plan pe care-l alcatuim in noi insine. In felul acesta nu vom gresi. "Doamne,ce vrei sa fac ?" Trebuie sa acceptam alegerea Lui.

Se poate ca planurile lui Dumnezeu pentru noi sa nu fie intotdeauna cu ceea ce am ales noi. Dar atunci cand intrebam "ce?",trebuie sa fim gata sa acceptam raspunsul Lui. Putem fi linistiti,caci ceea ce alege El,este totdeauna cel mai bun lucru. "Doamne,ce vrei sa fac ?" Trebuie sa renuntam la motivele noastre egoiste. Saul,se pleaca cu fata la pamant,umil,orb,frant,dorind numai voia lui Dumnezeu. "Doamne,ce vrei sa fac ?" Trebuie sa renuntam la ceea ce faceam inainte,si sa incercam sa facem numai ceea ce ne cere El. Uneori ni se poate parea ca doreste de la noi mai mult decat putem face,dar trebuie sa ne incredem in taria Lui,sa acceptam alegerea Lui,sa abandonam motivele noastre egoiste,si sa facem tot ce ne cere.

Aceasta este cea dintai rugaciune a lui Saul = Pavel,de mai tarziu.

Saul a pus doua intrebari capitale:

1 - "Cine esti Tu Doamne ?"

2 - "Doamne,ce vrei sa fac ?"

Numai cine cunoaste pe Domnul Isus,prin credinta si pocainta,poate sa-L intrebe sincer: "Doamne,ce vrei sa fac ?" Acesta este cel dintai semn al plecarii umilite in fata Dumnezeului Suveran. Prin intrebarea: "Doamne,ce vrei sa fac?", Saul voia sa spuna: "Doamne,de acum nu mai vreau sa fac ceea ce socotesc eu ca e bine,ci vreau sa fac numai voia Ta si lucrarea pe care mi-o dai Tu s-o fac. Tu stii ceea ce este cel mai bine ,pentru ca Tu esti Binele desavarsit. Iubitii mei cititori,sa facem tot ceea ce ne cere Domnul sa facem,adica,tot ceea ce este scris in Cuvant. Cine are urechi de auzit sa asculte,si cine are inima de inteles sa implineasca tot ceea ce spune Domnul sa facem. Slavit sa fie Domnul !

Unii oameni intreaba pe Domnul,si se supun intocmai;altii se supun fara sa-L mai intrebe,si,cei mai multi,nici nu-L intreaba,nici nu se supun.
Domnul sa ne ajute sa ne supunem oridecate ori ne cere acest lucru!Amin!
Adăugat în 22/08/2012 de Costelyny
Statistici
  • Vizualizări: 3946
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni