Dumnezeu este dragoste - 1 Ioan 4:8
Autor: Câmpeanu Cezar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de symohsn in 13/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Dumnezeul nostru este:

1 - Dumnezeul oricarui har: "Dumnezeul oricarui har,care v-a chemat in Hristos Isus,la slava Sa vesnica,dupa ce veti suferi putina vreme,va va desavarsi,va va intari,va va da putere si va va face neclintiti"(1 Petru 5:10).

A fi cuprins de harul lui Dumnezeu nu inseamna scutire de suferinta,caci insasi suferinta pentru Numele Domnului,sau suferinta in trup,ca un foc curatitor,este un har Suferinta desavarseste,intareste si statorniceste sufletul in Hristos si pe calea Lui cea noua si vie,deschisa prin trupul Sau.(Evrei 10:19-20). Dumnezeu ne-a chemat la slava Sa vesnica,dar calea pe care trebuie sa mergem pana acolo este calea crucii,calea suferintelor,care este calea harului dumnezeiesc. Pentru noi, credinciosii,nu poate fi un nume mai cuprinzator pentru Dumnezeu,decat numele pe care Petru il arata in acest verset: "Dumnezeul oricarui har." Da,Dumnezeul nostru este Dumnezeul oricarui har. Nu sunt atatea pacate pe care omenirea le-ar putea savarsi,cate haruri are Dumnezeu pentru mantuirea ei. Numai sa se intoarca la Dumnezeu si sa primeasca harurile Lui.

2 - Dumnezeul oricarei mangaieri: "Binecuvantat sa fie Dumnezeu,Tatal Domnului nostru Isus Hristos,Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri"(2 Cor.1:3)

Sa avem incredere in Tatal nostru din cer,pentru ca El,asa cum spune versetul acesta,este "Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri",si are fata de noi,copiii Sai,cele mai bune ganduri. Cand trecem prin incercari,nu este altceva,decat mana Lui buna asupra noastra,care ne duce pe treptele desavarsirii. El are in vedere binele nostru vesnic si de aceea intrebuinteaza mijloacele cele mai potrivite,pentru a ajunge la acest bine. Viata de aici nu este decat podul peste care trecem in vesnicie. Nu podul este tinta,ci malulu de dincolo,unde ne asteapta Domnul nostru Isus Hristos.

3 - Dumnezeul rabdarii: "Dumnezeul rabdarii si al mangaierii sa va faca sa aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii,dupa pilda lui Hristos Isus."(Rom.15:5).

Numai Dumnezeul rabdarii si al mangaierii poate sa ne transforme pe noi,niste pacatosi,in sfinti,ca sa putem intra pe portile vesniciei fericite. Dumnezeul rabdarii si al mangaierii poate sa astepte cresterea si desavarsirea omului nou in noi,si sa nu ne judece cand gresim,caci de multe ori gresim,desi suntem credinciosi de multa vreme. Numai Dumnezeul rabdarii si al mangaierii ne face dupa chipul Sau,si ne umple pe noi de bunatate,intelegere si rabdare fata de toti oamenii,ca sa-i putem aduce si pe ei in casa harului Sau. Daca Dumnezeu ar fi numai Dumnezeul dreptatii si al sfinteniei,nici un pamantean n-ar mai putea sa ajunga la mantuire. Dar El este si Dumnezeul dragostei,al rabdarii si mangaierii,Dumnezeul care priveste spre noi cu ochiul milei Sale si astfel ne-a pregatit o cale sigura spre mantuire si fericire vesnica In dragostea si rabdarea Sa,n-a intrat la judecata cu noi,ca sa ne osandeasca,ci a trimis pe Domnul Isus,Fiul Sau,ca sa plateasca cu propria Sa viata pretul rascumpararii noastre din robia pacatului. Slava,Slava Lui.

4 - Dumnezeul pacii: "Dumnezeul pacii sa fie cu voi cu toti"(Rom.15:33).

Iata una din urarile cele mai necesare pentru cei credinciosi. Ce poate fi mai bun si mai de dorit,decat sa stai la adapostul Dumnezeului pacii ? Cand Dumnezeul pacii stapaneste inimile credinciosilor Sai,atunci intre ei nu mai sunt lupte si neintelegeri,ci pace si unitate.

5 - Dumnezeul slavei: "Stefan a raspuns: "Fratilor si parintilor,ascultati. Dumnezeul slavei s-a aratat parintelui nostru Avraam cand era in Mesopotamia,inainte ca sa se aseze in Haran."(Fapt.Ap.7:2)

Frumos si maret inceput pentru cuvantarea sa foloseste Stefan. Dumnezeu este in primul rand Dumnezeul slavei,si acest Dumnezeu al slavei umplea inima lui Stefan. "Dumnezeul slavei S-a aratat..." Aceasta ar trebui sa fie si propovaduirea noastra. Sa inaltam Numele Dumnezeului slavei. Dar Dumnezeul slavei trebuie sa se arate si in mine,in trairea mea,pentru ca numai atunci are putere si vorbirea mea. Aratarea Dumnezeului slavei,aceasta este cea mai insemnata lucrare in viata omului. De aici incepe o alta stare: umblarea cu Dumnezeu. Dumnezeu se arata,prin Cuvantul Sau,tuturor celor care cred,cauta si iubesc adevarul. Dumnezeu totdeauna se arata credintei,si-i vorbeste. Niciodata insa nu se descopere necredintei,sau omului stapanit de pacat,sau de lucrurile de pe pamant,chiar si lucruri religioase.

6 - Dumnezeul nadejdii: "Dumnezeul nadejdii sa va umple de toata bucuria si pacea,pe care o da credinta,pentru ca,prin puterea Duhului Sfant,sa fiti tari in nadejde."(Rom.15:13).

Nadejdea noastra nu inseala,pentru ca a fost turnata in inimile noastre de Dumnezeul nadejdii,prin Duhul Sfant care ne-a fost dat. Oamenii se pot insela in nadejdea lor,dar nadejdea credinciosului nu va fi inselata niciodata,pentru ca ea se bazeaza pe fagaduintele lui Dumnezeu,fagaduinte nespus de mari si scumpe. Dumnezeu implineste intotdeauna ceea ce a spus. Fagaduintele lui Dumnezeu fac sa se nasca in inimile noastre nadejdi care ne insotesc in toate zilele. Avem in noi o nadejde vie si fericita,ca in curand va reveni Domnul Isus,ne va rapi,si vom fi totdeauna cu El si cu cei ce sunt ai Lui. Prin puterea Duhului Sfant suntem umpluti de bucurie,de pace si de nadejde.

7 - Dumnezeul dragostei: "Incolo,fratilor,fiti sanatosi,desavarsiti-va,inbarbatati-va,fiti cu un cuget,traiti in pace,si Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu voi."(2 Cor.13:11).

Daca implinim partea noastra in lucrarea harului,care se face in noi,atunci Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu noi. Versetul acesta arata stari si fapte in care trebuie sa umble orice copil al lui Dumnezeu,orice crestin adevarat. In vederea acestui lucru,prin har,Dumnezeul dragostei si al pacii,ii da si vointa si infaptuirea (Filip.2:13). Dumnezeul dragostei si al pacii ramane cu cei ce cauta pacea,cu cei ce staruiesc in dragostea frateasca,cu cei cate iubesc si traiesc Cuvantul Sau.

*

ACESTA-I DUMNEZEUL NOSTRU: Dumnezeul oricarui har,Dumnezeul oricarei mangaieri,Dumnezeul rabdarii,Dumnezeul pacii,Dumnezeul dragostei,Dumnezeul nadejdii,Dumnezeul slavei. Fie Numele Lui binecuvantat in veci. Amin.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2325
  • Favorită: 2
Opțiuni