Dragostea nu va pieri niciodata 1Cor.13:8
Autor: Câmpeanu Cezar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de symohsn in 13/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Nu este vorbire mai frumoasa,mai luminoasa,si mai mangaietoare,ca vorbirea despre dragoste si adevar. Apostolul Pavel scrie foarte clar,prin Duhul Sfant,ca Proorociile se vor sfarsi,limbile vor inceta,cunostinta va avea sfarsit,dar dragostea nu va pieri niciodata. Vesnic tanara,vesnic frumoasa,vesnic puternica - aceasta-i dragostea dumnezeiasca. Fie ca indemni la dragoste,fie ca vorbesti despre dragostea lui Dumnezeu si dragostea fata de oameni,vorbirea aceasta este cea mai dulce. Apostolul Pavel ii scrie tanarului Timotei urmatoarele: "Tinta poruncii este dragostea,care vine dintr-o inima curata,dintr-un cuget bun,si dintr-o credinta neprefacuta. Unii,fiindca s-au departat de aceste lucruri,au ratacit si s-au apucat de flecarii."(1 Tim.1:5-6). Tinta pe care trebuie s-o ajunga un alergator,este sfarsitul alergarii si intrarea in odihna. Dragostea este tinta tuturor poruncilor lui Dumnezeu,cuprinse in intreaga Scriptura. Am mai scris cu cateva zile in urma despre dragoste,si am scris o poezie - cantare,care mie imi place foarte,foarte mult,este vorba de cantarea cu nr.336,din CH - 9 (CH = Cantarile Harului - de Fr. Nicolae Moldoveanu),rescriu aici doar prima strofa,pentru cercetare:

*

Dragostea e semnul ca esti viu,

Ca din Dumnezeu ai viata,

Fara ea,intreg esti un pustiu,

Esti un bulgare de gheata.(N.M.)

*

Dragostea,nu va pieri niciodata. Domnul Isus,Fiul lui Dumnezeu,S-a jertfit pentru readucerea in unitatea Imparatiei lui Dumnezeu,tot ce a despartit diavolul,prin pacat. Asa gasim scris in Ioan 11:52,ca Domnul Isus a murit pentru ca "sa adune intr-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiti." Si a facut lucrul acesa, pentru ca,asa cum El Insusi a spus, "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea,ca a dat pe singurul Lui Fiu,pentru ca oricine crede in El,sa nu piara,ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16). Aceasta este Dragostea lui Dumnezeu si jertfa Domnului Isus, adusa in locul nostru,pentru pacat,cu scopul de a strange intr-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiti. Incoronarea acestei unitati,este partasia deplina a tuturor madularelor acestui Trup slavit si binecuvantat,partasie intre ele,si toate in partasie cu Capul Trupului,care este Hristos,Domnul,si partasie cu Dumnezeu - Creatorul,care este Dragoste (1 Ioan 4:8). DRAGOSTEA FARA PARTASIE NU ESTE DRAGOSTE ! Nu orice dragoste eate dragoste adevarata,ci numai dragostea din Dumnezeu,care este turnata intr-o inima curata (curatita de pacat prin sangele lui Hristos),intr-un cuget bun si o credinta neprefacuta. Pavel scrie ca unii fiindca s-au departat de aceste lucruri,au ratacit si s-au apucat de flecarii. De aceea ii scrie lui Timotei ca "Tinta poruncii este dragostea,care vine dintr-o inima curata,dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta." Dumnezeu a facut toate pentru o tinta, scrie in Prov.16:4,iar in Isaia 43:7,Dumnezeu spune: "Pe toti i-am facut spre slava Mea",caci "Din El,prin El si pentru El sunt toate lucrurile."(Rom.11:37). "Dragostea nu va pieri niciodata." Cine a ajuns la dragostea adevarata,sa nu se teama de ratacire. Ratacirea este una singura: lipsa dragostei. Aceasta-i cea mai mare erezie. Este moartea insasi (1 Ioan 3:14). Tinta poruncii este dragostea,este gandul din vesnicie al lui Dumnezeu,de a-Si uni " iarasi,intr-unul in Hristos,toate lucrurile..."(Ef.1:10). Cine se departeaza de tinta pusa de Dumnezeu si de felul cum este pusa aceasta tinta,se rataceste,si cel ratacit se apuca de flecarii,nu mai este bun de nici o treaba.. Cand te departezi de adevar,te apuci de minciuna.

Tot ce nu este adevar este flecarie,este o ratacire care duce la moarte. Vrei sa traiesti vesnic ? Atunci deschide-ti inima ca sa ti-o poata umple Dumnezeu cu dragostea Lui (Rom.5:5),si cu aceasta dragoste poti iubi pe oricine. Cand apostolul Pavel spune in 1 Cor.12:31: "Umblati dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna",vrea sa ne spuna ca Domnul Isus este si Daruitor si Dar,dupa cum este si Preot si Jertfa,si Rob si Imparat,si Pastor si Miel. Da,El este unic in felul Lui. In El sunt cuprinse toate darurile (toate comorile stiintei si ale intelepciunii). Si calea nespus mai buna este dragostea. Spre dragoste duc toate celelalte daruri. Hristos este darul cel mai bun,suma tuturor darurilor celor mai bune. Dar tot El este si "Calea nespus mai buna",adica DRAGOSTEA. Ferice de cine intelege Taina si se contopeste cu Ea pentru vecii vecilor.

DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE (1 Ioan 4:8,16).

Si: "DRAGOSTEA NU VA PIERI NICIODATA"

Slavit sa fie Domnul !

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4013
  • Export PDF: 1
Opțiuni