Isus a zis:"Cat sunt in lume,sunt lumina lumii"-Ioan9:5
Autor: Câmpeanu Cezar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de symohsn in 13/03/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
ORBUL BARTIMEU

"Au ajuns la Ierihon. Si pe cand iesea Isus din Ierihon cu ucenicii Sai si cu o mare multime de oameni,fiul lui Timeu,Bartimeu,un cersetor orb,sedea jos langa drum si cersea de mila. El a auzit ca trece Isus din Nazaret,si a inceput sa strige: "Isuse,fiul lui David,ai mila de mine." Multi il certau sa taca; dar el si mai tare striga: "Fiul lui David,ai mila de mine." Isus S-a oprit si a zis: "Chemati-l." Au chemat pe orb,si i-au zis: "Indrazneste,scoala-te,caci te cheama." Orbul si-a aruncat haina; a sarit si a venit la Isus. Isus a luat cuvantul si i-a zis: "Ce vrei sa-ti fac ?" ,,Rabuni,i-a raspuns el,sa capat vederea." Si Isus i-a zis: "Du-te,credinta ta te-a mantuit." Indata orbul si-a capatat vederea,si a mers pe drum dupa Isus."(Marcu 10:46-52).


Cetatea Ierihonului reprezinta chipul lumii,plina de idoli si pacate. Domnul Isus este numai trecator prin ea. El,Adevarul,nu poate ramane in cetatea minciunii,El, Soarele Neprihanirii,nu poate locui in "cetatea lunii"(Ierihon inseamna "cetatea lunii"). El a trecut doar prin Ierihon si in trecerea Lui a trezit sufletele care,in mare gloata,au mers dupa El in afara cetatii,la loc larg,fara ingradiri si fara ziduri. Nici astazi El nu locuieste in "cetati sau tabere",de aceea Duhul Sfant,in ep.catre Evrei ne indeamna: "Sa iesim dar afara din tabara la El,si sa suferim ocara Lui." (Evrei 13:13). Cand Domnul Isus a iesit din Ierihon cu ucenicii Sai,o mare multime de oameni a mers dupa El. Fericite sunt sufletele care se iau dupa Domnul Isus. O mare gloata Il va urma atunci cand zidurile Ierihonului lumii vor cadea,cand gardurile taberelor religioase vor disparea,caci acesta este gandul Marelui Pastor al oilor,sa fie doar o turma si un Pastor,pentru aceasta si-a dat El viata, "ca sa adune intr-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiti."(Ioan 11:52). Domnul Isus intra in cetati si sate,dar nu ramanea in ele,nu devenea cetateanul lor El a trecut ca strain pe pamant. Ca El trebuie sa fie si urmasii Lui prin lume,dupa cum este scris: "Va sfatuiesc ca pe niste straini si calatori..."(1 Petru 2:11). Sau: "Cetatenia noastra este in ceruri..."(Filip.3:20),sau: "Caci noi n-avem aici o cetate statatoare,ci suntem in cautarea celei vesnice."(Evrei 13:14). Domnul Isus mergea din loc in loc si "facea bine si vindeca pe toti cei ce erau apasati de diavolul."(Fapt.Ap.10:38).

Orbul Bartimeu sedea jos langa drum si cersea de mila. El a auzit ca trecea Isus si a inceput sa strige: "Isuse,fiul lui David,ai mila de mine. Orbul acesta nu putea sa vada,dar avea auzul bun. Mare dar este auzul bun! In Apocalipsa,la toate cele sapte Biserici,li se spune: "Cine are urechi,sa asculte ce zice Bisericilor Duhul." Bartimeu,avea o problema: era orb din nastere. Si,cand a auzit ca trece Isus pe acolo,n-a vrut sa piarda prilejul de a-si capata vederea.

Dragul meu,daca auzi ca trece Isus (Cuvantul Evangheliei Sale),nu pierde prilejul, ci striga: "Isuse,ai mila de mine." Sa stii sigur ca El se opreste si-ti da tot ce-ti trebuie pentru mantuirea ta. Nu te uita la impotrivirile oamenilor,ci indrazneste, Isus te cheama,Isus te iubeste. Voi toti cati stati pe marginea drumurilor lumii, desfundati-va urechea credintei,ca sa puteti auzi pasii Domnului Isus trecand,nu pierdeti ocazia,iesiti-I in intampinare si spuneti-I ca odinioara Bartimeu: "Ai mila Isuse,de mine,de noi,de ai nostri." Bucuria Domnului este sa se opreasca langa fiecare suflet care are nevoie de El,care-L striga cu credinta si din toata inima.

Nu te uita la gloata schimbatoare,care ba te cearta,ba te cheama,ci uita-te la Isus, caci El este acelasi,ieri azi si in veci. Domnul Isus S-a oprit,a chemat pe orbul Bartimeu,si l-a intrebat: "Ce vrei sa-ti fac ?" ,,Sa capat vederea",a raspuns el. Si Domnul Isus i-a zis: "Du-te,credinta ta te-a mantuit." Si Bartimeu si-a capatat vederea indata,si a mers dupa Domnul Isus. Domnul Isus S-a oprit,si a vindecat pe Bartimeu. Nici o lucrare nu prezinta garantii,daca este facuta din mers. Sa invatam de la Domnul Isus,si sa ne oprim la orice suflet care are nevoie de noi,chiar daca astazi sunt straini,maine pot fi frati. "Ce vrei sa-ti fac ?"

Daca tie ti s-ar adresa Domnul Isus in clipa aceasta,draga cititorule,ce-ai vrea sa-ti faca Isus ? Daca ceri corect,ca Solomon,intelepciune,vei capata,pe deasupra mult mai mult. Daca vei cere corect,ca Bartimeu,vederea,vei capata ca el,mult mai mult. El a zis: "sa-mi capat vederea",dar Domnul i-a dat si mantuirea. Un lucru sa stim sigur: Domnul Isus nu poate da orice. El,fiind Soarele Neprihahirii,nu poate da intunericul implinirii unor pofte pacatoase. El fiind Viata,nu poate netezi drumul spre lumea mortii. El fiind Adevarul si Dragostea,nu poate da frau liber minciunii si urii. Daca dorim lumina unei vieti neprihanite in adevar si in dragoste,El indata ne va asculta dorinta. Vom capata lumina,ca si Bartimeu,pentru ca El este "adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om venind in lume."(Ioan 1:9). Bartimeu,indata si-a capatat vederea. Ce minune este sa ai ochii deschisi. Te poti bucura de toate minunile lui Dumnezeu,care te inconjoara. Numai cine a pierdut vederea isi poate da seama de valoarea ei nepretuita. Grozava stare este orbia. Dar,cu mult mai grozava este orbia sufleteasca. Bartimeu,dupa ce si-a capatat vederea,a mers pe drum dupa Isus. Cine a capatat vederea,nu mai ramane in locul in care a zacut atata vreme,ci merge dupa Isus. Daca Domnul ti-a daruit lumina Lui,cum sa mai ramai in vechiul loc al intunericului ? Nu mai poti,ci Il urmezi pas cu pas pe drum. Domnul Isus a zis: "Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine,nu va umbla in intuneric,ci va avea lumina vietii."(Ioan 8:12).

Doamne,sa mi se deschida ochii,ca sa pot intelege voia Ta,si astfel,s-o pot implini; sa mi se deschida ochii,ca sa-Ti privesc frumusetea fetei Tale,si astfel sa Te inalt si sa vorbesc de Tine; sa mi se deschida ochii,ca sa Te pot iubi mai mult pe Tine si fapturile Tale. Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2241
Opțiuni