calea care duce la viaţă
Autor: Stolear Gicu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de eicuemi in 17/12/2010
    12345678910 0/10 X

© Stolear Gicu 

 Calea care duce la viață,  Psalmul 1

Acest  psalm împreuna cu psalmul 2 sunt unicii care nu au autori. Psalmul este ca idea întregii cărți. Spurgeon spune  odată despre acest  psalm ca ,,psalmul parca ar fi textul, iar cei 149 de psalmi sunt ca predica însăși. El scoate in evidenta un adevăr cu care toți se confrunta si anume 2 căi, 2 categorii de oameni, adică două moduri de a-ți trăi viața și 2 moduri cum au sfârșit aceștia.

Vers. 1  In lumea in care trăim noi, sunt doua căi, pe una din el omul alege să meargă, calea pierzării sau calea care duce la viața.  Sunt două puteri care nu se împacă una cu alta diavolul și Dumnezeu. Tema celor doua căi este clasica in Biblie. Ar fi una din cele mai discutate. Însăși Domnul Isus vorbea despre cele două căi.

Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea. 14. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.

……Solomon spunea în Prov. 4:14-15 nu intra pe calea celor nelegiuiți, fugi de ei, nu te alinia la dorințele lor, ferește-te de ei. Psalmistul spune aici nu se oprește pe calea celor păcătoși și nu se așează pe scaunul celor batjocoritor. Spune că ferice de omul, din limba ebraica spune ca binecuvântările Domnului vor veni peste el, care binecuvântări, și în capăt spune viața, adică viața veșnică. De fiecare dată când în biblie stă negația aceasta NU sub acest nu se ascunde binele pe care îl vrea Dumnezeu pentru om. Dacă eu doresc să trec strada și semaforul arată  roșu arată un NU, asta este pentru binele meu pentru a-mi salva viața. dacă nu treci pe roșu vei avea viața, ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi că el va avea viață, (veșnică).

VERS.2  Coloseni 3:2 zice gândiți-vă la lucrurile de sus nu la cele de pe pământ, adică la cuvântul Lui meditează la El să facă parte din tine. La ce meditezi tu în timpul zilei. Ce faci tu când te trezești dimineața, deschizi televizorul să vezi ce mai spune el, ori deschizi Biblia să vezi ce mai spune Ea. Te preocupă pe tine mai mult banii, familia, serviciul, casa, mașina mai mult decât cunoașterea Lui Cristos. Tu ai perdut totul pentru El nimic câștigând totul.  Filipeni 3:8.  Tu ai nevoie de această pâine și apă a vieții (vorbim despre Ioan 4:13,-15 samariteanca), care este relația ta cu El, spune-mi care e relația ta cu El și îți spun care este Dumnezeul tău. Nu spune cât de mult îl iubești pe El îmi este de ajuns să mă uit la viața ta, destul, nu-mi mai spune. Moise era omul Lui Dumnezeu care stătea mereu de vorbă cu Dumnezeu (Exod 33:11), față în față cum aș sta eu cu prietenul meu de vorbă, și zice scriptura că fața lui lumina când se cobora din prezența Domnului. Când stai în rugăciune mereu prin Cuvântul Lui Dumnezeu, atunci când te umilești în fața Lui, atunci când încerci să te atingi de tronul slavei sale, atunci de fapt realizezi ca nu ești nimic, că ești doar un vierme, ești doar creatura Lui Dumnezeu care are nevoie de El mai mult ca orice, atunci îți vezi starea ta, și ceri Domnului  măcar un pic din slava Sa să se reflecte în viața ta.  

Niciodată în istoria creștinismului Domnul nu sa folosit de giganții societății de cei care aveau valoare în fața oamenilor, de cei care sunt aplaudați la fiecare colț de strada, marile treziri, nu s-au produs prin miniștrii țării, prin cei care sunt purtați din gură în gură între oameni.

Ci Domnul a ales vasele cele mai slabe ale societății, și nu doar, dar oamenii care au iubit Cuvântul Lui Dumnezeu mai mult ca orice. Cel care real caută mereu și mereu să cugete la legea Lui, El este preocupat de ea, mintea Lui mereu și mereu cugetă la legea Lui. Auziți ce spune scriptura aici (ești tu acel om care să-i spui azi Lui, Doamne eu am ales să stau în spărtură(Ezechiel 22:30), sfințește-mă prin Cuvântul Tău, arată-mi calea Ta, Doamne, eu, nu altcineva, Doamne acum nu altădată, dacă nu noi cine. Ajunge să ne uităm împrejur cum sunt eu în fața Domnului.) nu vrei să fii tu azi acel canal de binecuvântare, pentru familia ta, orașul tău, pentru această națiune. Privește în jurul tău sunt oameni care mor și se duc la pierzare, în fiecare secundă moare 1 om, minută – 87 ect. Dar ei mor și nu se mai întorc, te rogi tu pentru ei sau nu-ți pasă.

Ieremia 20:7-9 7. M-ai înduplecat, Doamne, şi m-am lăsat înduplecat; ai fost mai tare decât mine şi m-ai biruit! În fiecare zi sunt o pricină de râs, toată lumea îşi bate joc de mine.
8. Căci, ori de câte ori vorbesc, trebuie să strig: „Silnicie şi apăsare!”, aşa încât cuvântul Domnului îmi aduce numai ocară şi batjocură toată ziua.
9. Dacă zic: „Nu voi mai pomeni de El şi nu voi mai vorbi în Numele Lui!”, iată că în inima mea este ca un foc mistuitor închis în oasele mele. Caut să-l opresc, dar nu pot.

Cuvântul Domnului era ca un foc mistuitor în oasele Lui chiar dacă lumea își bătea joc de El, și era o pricină de râs pentru toți el nu putea să nu vorbească. Asta este puterea Lui Dumnezeu. Când cuvântul Lui te macină, nu îți da odihnă să dormi când sufletele altor oameni te preocupă, când te uiți la prietenii tăi, mama, tata, frații tăi vezi că ei merg la pierzare, să arzi pentru ei, ca Eremia, dar asta se poate întâmpla doar prin citirea și experimentarea Cuvântului Lui Dumnezeu.

Dacă ne uităm în istorie Luther omul a lui Dumnezeu trei ore în fiecare zi în cuvântul Domnului, John Wasley în fiecare zi trei ore în cuvânt, Lincoln se trezea în fiecare zi la ora patru sa citească legea Domnului. John Knox stătea în grădină cu minele ridicate și striga Doamne dă-mi Scoția ori ea-mi viața, regina victoria spunea că unicul lucru de care se teme sunt rugăciunile Lui John Knox. Cineva spunea odată no Bible no brakfast - n-ui biblie Nu-i dejunul.

VERS. 3  acum fiți foarte atenți. Noi am vorbit că trebui să fugim de la căile rele, am vorbit cum trebuie să fie un om a Lui Dumnezeu. Însă acum vreau să vă închipuiți  un pom. El are fructe tulpină și rădăcini în care să sprijină tulpina. Uite tocmai aceasta se poate de spus și despre un creștin  Coloseni 2:7 fiind înrădăcinați și zidiți El, prin credință. este acest pom. Lângă tulpina puteți să puneți Evrei 11, cel care vorbește despre credința adică noi suntem zidiți prin credință în Isus Cristos, iar în pomul dumneavoastră imaginar puteți Galateni 5:22 roadele Duhului Sfânt . lângă rădăcinile acestui pom vreau să puneți un șir de versete la care ne vom uita și anume. Deuteronom 17:18-20; Iosua 1:8;  Ezra 7:10;  Psalmul 119:4; Ioan 5:39  Fapte 17:11; Apocalipsa 1:3. Aceste sunt un şir de versete care se poate atribui la fiecare rădăcină, care preînchipuie un creştin adevărat cum trebuie să fie înrădăcinat, prin exemplul multor oamenii ai Lui Dumnezeu. Doar fiind înrădăcinat adânc în Isus Cristos tu poți să aduci o roadă bună. Dacă să ne ridicăm pe vârful unui munte atunci doar cei mai puternici copaci cei care au rădăcinile adânci în munte doar acei se pot ține tare când vine furtuna, când vin necazurile în viața tu vei sta tare că rădăcinile tale sunt în Cristos, și atunci roada Duhului care este Galateni 5:22 se va arata.

VERS. 4 însă ceea ce se întâmplă în versetul 4 al acestui psalm este foarte tragic. …..ceea ce fac azi creștinii din Biserică când se ajunge la acest verset se arată cu degetul spre lume, în vizorul nostru ei sunt cei răi. Însă ar fi bine să ne atragem privirile spre noi, să ne uităm la starea noastră să vedem că noi suntem cei răi, noi suntem cei care am supărat fața Domnului, noi suntem de vină pentru că oamenii nu se pocăiesc. Prea ușor se da azi pocăința oamenilor.  Venirea doar la Biserică nu te salvează, fapt că tu L-ai mărturisit pe Cristos ca Domn și Mântuitor nu te salvează, ci o viață schimbată de El te salvează. De unde știi că ești mântuit pentru că cineva ți-a spus asta, pentru că ai spus odată o rugăciune, și vii în fiecare Duminică la Biserică. Unde este creștinismul azi, s-a dus de râpă, pentru că predicatorii spun doar niște istorioare, caută să fie pe placul ascultătorilor, unde este azi creștinismul din Fapte. Cercetează te și vezi ești în credință sau nu, ești sau nu mântuit. Poate nu îți place să auzi aceste cuvinte, dar acesta este adevărul, nu o spun pentru că sunt mânios ci o spun pentru că acesta este adevărul. Ceea cu ce se confruntă cel mai mult creștinismul astăzi este o idee greșită despre mântuire despre Dumnezeu.

De ce creștinii trăiesc azi cum trăiesc pentru că ei cred că dacă l-au chemat odată în viață în inima lor pe Cristos ca Domn și mântuitor ei vor fi salvați și cu aceasta ei se mulțumesc. Schimbarea unui om este o lucrare complet supranaturală Dumnezeiască. Nu cu înțelepciune omenească nu cu puteri pământești, dar Dumnezeu schimbă acea persoană și fii bine încredințat că cel ce a început aceasta lucrare în tine o va duce până la sfârșit. Evanghelia Lui Dumnezeu cea care schimbă oamenii este o putere și astăzi dar oamenii trebuie să vrea să-și schimbe modul lor de viață.  Romani 1:16-17. 

De ce orice lucru din lumea aceasta pe noi poate să ne marcheze. Spre exemplu dacă noi am sta pe un drum și în fața noastră vine un trak o mașină mare cu 100 km pe oră și în moment ce te lovește tu rămâi marcat pentru toată viața dacă mai rămâi în viață. Dar de ce întâlnirea noastră cu Domnul nu ne marchează pentru toată viața, și trăim tot același mod de viață. Întâlnirea ta cu Domnul ar trebui să te schimbe odată și pentru totdeauna, ca oamenii privind la tine să spună acest om umblă cu Dumnezeu. Odată ce real te-ai confruntat cu sfințenia Lui Dumnezeu ție nu-ți mai pasă de părerile oamenilor ce o să spună despre mine, o să mă vorbească sau nu, cuvântul Domnului este ca un foc mistuitor în oasele tale. și în momentele când vezi un asemenea om, care predică de la amvon adevărul Lui Dumnezeu așa cum este care nu caută să spună niște istorioare închipuite, când vezi un om care face pentru Domnul niște lucruri mărețe. pentru cei din lume el este nebun, dar pentru cei din adunare este fanatic, și toți îți spun de ce faci asta?  de ce faci asta ?  PENTRU că dragostea Lui Dumnezeu mă constrânge (1 Corinteni 5:14). Ceea ce a făcut Domnul pentru mine mă dă în lacrimi. ,,Las ca lumea să nu mai vorbească de ce eu vorbesc așa oare nu înțelegi că El m-a salvat, cine erai tu, cine eram eu ???

Pentru că eu eram omul care mergeam spre pierzare, eu eram cel fără de nici o speranță, eu eram cel căzut dar dragostea Lui m-a luat și mi-a dat viață. veniți și ducețivă

Cine va intra pe calea aceia care duce spre cer Isaia 35:  8. Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi Calea cea sfântă: niciun om necurat nu va trece pe ea, ci va fi numai pentru cei sfinţi; cei ce vor merge pe ea, chiar şi cei fără minte, nu vor putea să se rătăcească.
9. Pe calea aceasta nu va fi niciun leu, şi nici-o fiară sălbatică nu va apuca pe ea, nici nu va fi întâlnită pe ea, ci cei răscumpăraţi vor umbla pe ea.
10. Cei izbăviţi de Domnul se vor întoarce şi vor merge spre Sion cu cântece de biruinţă. O bucurie veşnică le va încununa capul, veselia şi bucuria îi vor apuca, iar durerea şi gemetele vor fugi!

Cazi azi în fața Domnului și roagă-te să te spele în sângele Fiului Său, roagă-l azi pe Domnul să-ți dea o inimă de carne și curată. Dacă spui că inima ta e prea împietrită și nu poți plânge atunci plângeți inima împietrită și poate Domnul se va întoarce spre tine

Ezechiel 36:25-27 25. Vă voi stropi cu apă curată, şi veţi fi curăţaţi; vă voi curăţa de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri.
26. Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.
27. Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele, şi să păziţi, şi să împliniţi legile Mele.

Psalmul 51 vorbește despre această curățire, despre o inimă zdrobită, care o dă Domnul.

Romani 13:11, știind în ce împrejurări ne aflăm este vremea să ne trezim din somn. Ziua este mai aproape decât atunci când noi am crezut. Nu uita Dumnezeu te mai așteaptă, te mai rabdă el ține amândouă mâni ridicate, în una dreptatea și mânia Sa, iar alta este întinsă și așteaptă păcătoșii, dar într-o zi amândouă mâini vor cădea jos și mânia Lui va veni peste tine. Eu nu-s profet, dar dacă tu rezolvi această problemă AZI  CU DUMNEZEU este posibilitatea ca această mânie să cadă și asupra ta. și atunci va fi prea târziu. Pocăiește-te și crede.

 

Dumnezeu in bunatatea Sa da sansa oamenilor sa aleaga calea dorita, insa si Indica concret cu instructiuni reale cum se poate de mers pe o cale curata, plina de fericire si impliniri.Nu trebuie sa raminem nepasatori fata de o Mintuire asa de mare si un Har asa maret care schimba viata, o transforma si prin aceasta esti o oglindire a sfinteniei lui Dumnezeu aici pe pamint.Domnul sa binecuvinteze pe toti cei ce citesc si acest Cuvint al Harului patrunde in inima si cerceteaza!
Adăugat în 14/12/2011 de MashaN
Statistici
  • Vizualizări: 2759
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni