PAPA SI BAPTISTII
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 18/08/2008
    12345678910 0/10 X
- Papa Benedict al XVI-lea le-a spus reprezentanţilor baptişti şi catolici că a sperat că discuţiile între cele două confesiuni "vor avea un rezultat rodnic pentru progresul dialogului şi creşterea înţelegerii şi cooperării."

Papa s-a întâlnit în particular la Vatican, pe 6 decembrie, cu peste 20 de delegaţi care se aflau la Roma pentru o întâlnire a reunirii comisiei internaţionale sponsorizată de Baptist World Alliance (Alianţa Mondială Baptistă) şi de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştine.

Papa Benedict a spus că reconcilierea şi înfrăţirea dintre baptişti şi catolici ar putea realiza anumite chestiuni \"care trebuie înfruntate împreună, în spiritul deschiderii, al respectului reciproc şi loialităţii\" faţă de Evanghelie.

El a mai spus că unele dintre \"controversatele probleme istorice\", care au necesitat discuţii detaliate privind \"relaţia dintre Scriptură şi tradiţie, înţelegerea botezului şi sacramente, locul Mariei în comuniunea bisericească şi locul privirii de ansamblu şi al primatului în structura ministerială a bisericii.\"

A mai declarat că focalizarea comisiei pe cuvântul lui Dumnezeu în cadrul vieţii bisericeşti a oferit \"un context promiţător\" pentru discutarea diferenţelor dintre catolicism şi baptism, vizând apropierea în credinţă.

Catolicii au accentuat rolul sacramentelor, cu o însemnătate deosebită acordată prezenţei lui Hristos în Euharistie. Baptiştii recunosc rolul botezului şi a Cinei de taină a Domnului, dar se referă la ele ca fiind \"rezoluţii\" biblice, îndeplinite prin supunerea la poruncile Domnului, aşa cum apar ele în Scriptură.

Baptiştii o cinstesc pe Maria ca mamă a lui Isus Hristos, dar nu adresează rugăciuni Mariei şi sfinţilor, pentru că Isus este singurul mediator dintre oameni şi Dumnezeu.

Şi catolicii, şi baptiştii sunt de acord că sursa primară de cunoaştere a lui Dumnezeu este Scriptura, iar ei împărtăşesc credinţa în Treime, dumnezeirea şi omenescul lui Isus şi existenţa raiului şi iadului. Mai au în comun şi aceleaşi griji privind multe probleme sociale şi morale, cum ar fi avortul, pornografia şi violenţa.

Pe timpul audierii din 6 decembrie, un reprezentant baptist din Regatul Unit i-a mulţumit papei pentru conducerea sa creştină.

Papa a spus că discuţiile comisiei reunite despre \"sacramentele botezului şi Cina de taină a Domnului, în relaţia lor cu cuvântul lui Dumnezeu din viaţa bisericească\" au arătat \"multă convergenţă, aşa cum gândim despre căile lui Dumnezeu că folosesc aceste elemente ale creaţiei pentru a ne atrage mai profund în comuniunea cu Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh.\"

Reprezentantul baptist al A U.S. i-a spus papei că slujba sa pontificală \"ne încurajează în încercarea de a descoperi cum suntem uniţi întru Domnul\" şi cum cele două confesiuni pot aduce \"mărturii comune pentru valoarea şi sfinţenia vieţii umane, a dreptăţii şi păcii.\"

Cardinalul Walter Kasper, preşedintele Consiliului Unităţii Creştine, a declarat pentru ziareul din Vatican L\'Osservatore Romano că dialogul dintre catolici şi baptişti a fost \"foarte fructuos\" şi că a fost mulţumit de \"atmosfera prietenească care s-a dezvoltat.\"

\"În trecut, cine ar fi crezut că (reprezentanţii baptişti) vor fi dornici să vină la Roma pentru a dialoga cu noi?\" a declarat el pentru ediţia din 5 decembrie a ziarului.

Cardinalul a spus că dacă încă mai sunt dezacorduri în privinţa sacramentelor, catolicii şi baptiştii au consimţit \"pe temeiul credinţei: hristologia, Învierea\" şi probleme etice.
Daca aceasta este pozitia Bisericii Baptiste in fata Bisericii Catolice, atunci vai de toti credinciosii din acesta biserica. Catolicii candva au omorat multi baptisti, acum baptistii dau mana cu criminalul lor. Oare ce ar spune martirii care au murit pentru credinta lor? CE AMAGIRE !!!!!!!!!!!!!
Biserica catolica este ca lupul din povestea Capra cu trei iezi. Are o voce prefacuta, doar ca sa-i manance pe Baptisti, si nu numai ci si pe ceilalti din alta biserica.
Adăugat în 18/08/2008
si eu sint de acord cu ce scrie vari zsolt ei sa se ocupe de enoriasi lor caci nu cunosc decit locul unde este biserica ,dar textul scripturi... '
Adăugat în 19/08/2008
23 - 08 - 2008
cumva trebuie sa se ajunga la unificarea credintelor; si pasul ii tot mai mic. nu\\'i nimic surprinzator pentru cei care citesc biblia. lumea vorbeste ca despre un lucru in viitor dar pentru copii lui Dumnezeu asta nu e o taina \\\" pare a fi de domeniul trecutului\\\", biblia ne spune despre aceste vremuri ...fiecare sa vegheze asupra cugetului sau si sa tinem asa cum am primit.
Adăugat în 23/08/2008
comentariu
Mai fratilor! In Apocalipsa 13 ni se detvaluie ca fiara grozava este Papalitatea,iar aceasta fiara din zilele noastre cu 2 cornite ca de miel,va proceda ca si fiara dintai.Adica! Va face ca toti,mici si mari,bogati si saraci sa se inchine fiarei dintai,adica?Papalitati,iar daca nu vor vrea,vor fi omorati ca si martiri de pe vremuri.Nu credeti in lupul care a luat blana de oaie,fiindca e tot Lup.Domul vine.Maranata!
Adăugat în 05/09/2008
Statistici
  • Vizualizări: 2819
  • Export PDF: 9
  • Comentarii: 4
Opțiuni