TRIMITE PE FRATELE MEU
Autor: Stefan F. Tohatan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 05/05/2008
    12345678910 0/10 X
Trimite-l pe fratele meu
Isaia 6:8

Cata vreme copiii sunt mici ei au nevoie de multa atentie si ingrijire si nu li se poate incredinta nici o responsabilitate. Pe masura ce cresc, cresc si responsabilitatile si functie de ideplinirea acestora se formeaza caracterul. Binenteles nu toti copiii sunt la fel, unii sunt mai docili altii mai incapatanati, insa toti au ceva in comun; fuga de responsabilitate... Copiii nostri sunt foarte cuminti si ascultatori, dar, ca si noi toti, au un mare defect si anume; atunci cand il trimit pe unul sa faca un lucru, raspunde imediat: "Da’ de ce eu ? El este scutit ? Trimite-l pe fratele meu !..."

Buna ziua dragi prieteni, sunt Stefan Tohatan si in editia de astazi a Cuvantului Pozitiv as avrea sa vorbesc despre : "Trimite-l pe fratele meu".

Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi se afla in Isaia capitolul 6 versetul 8, si el exprima o intrebare pe care Dumnezeu a pus-o cu douazeci si sapte de secole in urma... si care rasuna tot atat de clar pana in zilele noastre. Prin glasul profetului El intreaba :"Pe cine sa trimit, si cine va merge pentru Noi? Si Isaia raspunde: "Iata-ma, trimite-ma"

Pe planeta noastra mica si aglomerata traiesc miliarde de oameni... oameni care au nevoie de dragoste, de intelegere... oameni care au nevoie sa li se spuna de imensa dragoste pe care Dumnezeu o are pentru fiecare din ei, aratata intr-un chip atat de desavarsit in moartea Fiului Sau pe cruce. Sunt mult prea multi oameni care cauta dragostea in locuri unde este imposibil de gasit... sunt dezamagiti si renunta...unii dintre ei iau calea auto-distrugerii fizice si morale, distrugand si pe altii in calea lor...Sunt mult prea multi oameni care merg in vesnicie cu conturile neincheiate, fara sa aiba un Mantuitor... In fata acestei imagini provocatoare, raspunsul lui Isaia "Iata-ma, trimite-ma" ar trebui sa fie si raspunsul nostru... Din nefericire insa, de cele mai multe ori spunem " Da’ de ce eu ?... Trimite-l pe fratele meu... eu o sa-l ajut cu ce pot... oricum el este mai potrivit pentru aceasta..."

Intr-o zi Dumnezeu ii spune lui Moise ca a hotarat sfarsitul robiei pentru poporul Israel, parca il vad pe Moise foarte bucuros la aflarea acestei vesti nemaipomenite, pana cand Dumnezeu ii spune : "Pe tine te trimit"... Moise se desumfla si incepe sa argumenteze cu Dumnezeu, spunand, in esenta, cuvintele atat de familiare multora dintre noi: "Trimite pe un altul"...La fel facem toti... la fel faci si tu, dar sa stii dragul meu ca nu este implinire mai mare decat sa fii la indemana lui Dumnezeu, disponibil si dornic sa implinesti chemarea pe care El ti-o face, de fapt nu poti avea adevarata pace pana nu accepti ca si Isaia si zici tot ca el "Iata-ma, trimite-ma"...
Responsabilitatea spirituala pe care tu o ai nu poate fi delegata. Dumnezeu te cheama pe tine. Familia ta are nevoie ca tu sa fii nu numai tata de familie, ci si un exemplu si un lider spiritual. De atatea ori ai zis " Este treaba sotiei mele sa se ocupe de cele spirituale, eu trebuie sa pun painea pe masa" Gandeste-te bine la ceea ce iti spun: responsabilitatea pe care tu o ai este mai intai spirituala si abia apoi materiala si, de fapt, insasi ingrijirea de cele trebuincioase vietii este tot o parte a responsabilitatii spirituale pe care Dumnezeu ti-a incredintat-o...
Poate ca fiul tau sau fiica ta are o chemare speciala pentru misiune si tu te opui si zici "Doamne, trimite pe fiul sau fiica altuia"...Gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca parintii lui Billy Graham ar fi zis " Doamne nu Billy, trimite pe altul"...
Cand este vorba de cele spirituale Dumnezeu nu vrea ca tu sa-ti irosesti timpul cautand pe un altul, El te vrea pe tine, pe tine te trimite sa spui celor din jurul tau, de la locul tau de munca, de la scoala ta, de pe strada ta, sa le vorbesti despre iubirea pe care El o are pentru fiecare dintre ei in mod individual si fara nici o deosebire...Nu are nici un rost sa incerci sa-L convingi pe Dumnezeu ca tu nu esti potrivit pentru aceasta... ca nu ai pregatirea necesara... ca sunt atatia altii ma buni decat tine... Cel care te-a asezat in locul in care esti, este insusi Creatorul universului si El i-a zis lui Moise " Cine a facut gura omului?" Mai ai vreun argument? Noi suntem mult mai privilegiati ca si Moise care l-a avut pe Aaron sa vorbeasca pentru el, noi avem pe insusi Duhul Sfant, despre care Domnul Isus spunea ca ne va inspira cuvintele si actiunile potrivite la vreme de nevoie.
Si, ca o incurajare, as vrea sa te asigur dragul meu, ca lucrarea la care El ne cheama pe fiecare dintre noi nu este ceva ce noi facem pentru Dumnezeu ci, mai degraba ceva ce El face prin noi, prin fiecare.
Insa este alegerea noastra sa raspundem chemarii Sale sau sa ne eschivam si, pentru a ne linisti constiintele, ii facem lui Dumnezeu tot felul de sugestii... Vedeti dumneavoastra, si copiii mei nu au spus un NU categoric atunci cand le-am dat o anumita responsabilitate, ci doar au incercat sa decline aceasta responsabilitate in "favoarea" fratelui lor... Poate ca de multi ani aceasta este si strategia ta; nu zici NU categoric ci, la fiecare provocare a cerului tu zici "Trimite pe altul"...este timpul sa intelegem ca El nu vrea pe un altul ne vrea pe noi, pe mine si pe tine si ce mare binecuvantare este atunci cand zicem ca si Isaia " Doamne iata-ma, trimite-ma"

Stefan Tohatan, M.Th.
[email protected]
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2509
  • Export PDF: 4
Opțiuni