FIECARE DA CE ARE
Autor: Stefan F. Tohatan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 05/05/2008
    12345678910 0/10 X
FIECARE DA CE ARE
Matei 12:34,35

La sfarsitul celui de al doilea razboi mondial orasul Berlin a fost divizat intre armatele castigatoare; partea de vest a ramas sub controlul aliatilor iar cea de est a fost data rusilor. Intr-o buna zi, cei din partea de rasarit au vrut sa transmita un "mesaj" catre ceilalti si au incarcat un camion plin de gunoaie si l-au basculat dincolo de linia de demarcatie in partea apuseana. A fost o insulta care cerea un raspuns imediat si pe masura. Planul a fost facut ca sa incarce gunoiul inapoi in camion si sa-l trimita stapanilor de drept, insa cineva a avut o idee mai buna : au umplut camionul dar nu cu gunoaie ci cu conserve si alimente neperisabile, le-au descarcat dincolo la rasarit de linie si au pus langa ele un semn pe care scria "FIECARE DA CE ARE..."

Buna ziua dragi prieteni sunt Stefan Tohatan si in editia de astazi a rubricii Cuvant Pozitiv as vrea sa vorrbesc despre : FIECARE DA CE ARE...

Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi se gaseste in Matei 12: 34, 35 unde Domnul Isus spune astfel : " Din prisosul inimii vorbeste gura. Omul bun scoate lucruri bune din visteria buna a inimii lui, dar omul rau scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui."
Ceea ce Domnul sugereaza aici este un fel de EKG spiritual pentru a vedea ce ai in inima. Daca esti atent si te asculti pe tine insuti vorbind iti vei da seama ce ai in inima dupa felul in care vorbesti si dupa subiectele favorite, cuvintele tale nu sunt altceva decat o reflectie a inimii tale si fiecare da in afara ceea ce are sad ea.
Ar fi interesant daca ai asculta o inregistrare a conversatiilor pe care le-ai avut in ultimele zile. Ce crezi ca ai auzi ? O multime de critici, barfe si a defaimari la adresa altora? Sau poate ca ai auzi numai plangeri descurajante si negative despre orice si despre oricine... ori ceva glume proaste, vorbe murdare, injurii, vorbe cu dublu inteles... ce tare ne plac acestea... "ca doar nu am spus nimic rau" este scuza cea mai des auzita, insa insinuarea "glumeata" este tot la fel de vinovata...Si asta este ceea ce dai celor din jur...
Poate ca ai fi surprins tu insuti sa asculti cat de mult vorbesti despre bani si lucruri materiale, laudarosia vietii, satisfactia pe care o ai vorbind despre tine insuti, rautatea si amaraciunea cu care vorbesti despre altii...
O metoda buna de verificare a starii inimii tale este sa observi ce simt cei ce stau de vorba cu tine; se simt mai usurati ori mai impovorati?... se simt mai mari sau mai mici? ...se simt mai edificati ori mai incurcati?...
Conform spuselor Domnului Isus ceea ce vorbesti reflecta ceea ce ai inmagazinat in inima ta – ceea ce citesti, ce privesti, ce asculti, lucrurile care le gasesti amuzante, anturajele pe care le frecventezi, toate aceste lucruri formeaza o rezerva in magazia inimii tale si fara sa-ti dai seama, de fiecare data cand vorbesti cu cineva, ceea ce ai pus acolo va fi evident in exterior, cu alte cuvinte, spune-mi despre ce vorbesti si am sa-ti spun cine esti... In Matei 12: 37 Domnul Isus spune ce imensa greutate au cuvintele noastre :..."din cuvintele tale vei fi scos fara vina si din cuvintele tale vei fi osandit" Cuvintele pe care le rostesti nu sunt altceva decat greutati in balanta caracterului si personalitatii tale.
Cred ca pentru multi dintre noi este timpul sa incepem o dieta stricta a mintii noastre, sa fim foarte atenti cu ce o hranim. Daca in vorbirea ta cotidiana este prea multa mizerie, este timpul sa schimbi hrana; fa curatenie intre CD-urile tale, in iPod-ul tau, in biblioteca ta, intre DVD-urile tale, poate ca ar fi cazul sa renunti la unele reviste pe care le citesti regulat, sa mai cureti ceva din anturajele tale, sa te gandesti de doua ori inainte de merge in unele din locurile pe care le frecventezi... si mai important ca orice, incepe sa petreci cat mai mult timp in prezenta Domnului, pentru El este o placere sa ia gunoiul din inima ta si sa-ti dea in schimb altceva, ceva care sa fie o binecuvantare pentru tine si pentru cei din jurul tau.
Oamenii sunt satui de gunoaie, sunt bombardati in fiecare zi cu ele. Nu ai vrea ca sa incepi sa lasi in urma ta, celor din jurul tau, altceva? Ceva care sa le umple viata de o altfel de aroma...La urama urmei: FIECARE DA CE ARE !

Stefan Tohatan, M.Th
[email protected]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4342
  • Export PDF: 5
Opțiuni