Domnul întărește slujitorul credincios, îl izbăvește și-i crează un mediu de colaborare și ajutor în lucrarea Lui (2 Tim 4:17-22)
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 05/12/2023
    12345678910 0/10 X

 

Domnul întărește slujitorul credincios, îl izbăvește și-i crează un mediu de colaborare și ajutor în lucrarea Lui (2 Tim 4:17-22)
2 Timotei 4:17. Însă Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit, pentru ca propovăduirea să fie vestită pe deplin prin mine şi s-o audă toate Neamurile. Şi am fost izbăvit din gura leului. 18. Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău şi mă va mântui, ca să intru în Împărăţia Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin. 19. Spune sănătate Priscilei şi lui Acuila şi casei lui Onisifor. 20. Erast a rămas în Corint, iar pe Trofim l-am lăsat bolnav în Milet. 21. Caută de vino înainte de iarnă. Eubul şi Pudens, Linus, Claudia şi toţi fraţii îţi trimit sănătate. 22. Domnul Isus Hristos să fie cu duhul tău! Harul să fie cu voi! Amin.

INTRODUCERE – INTRODUCTION
Apostolul Pavel stă înaintea plecării și cu gândul la lucrarea pe care Domnul i-a încredințat-o, la împotrivirile, lupta și viața trăită cu Domnul, concluzionează această epistolă într-un mod optimist, Domnul întărește indiferent de piedici și circumstanțe, dă biruință și ne dă intrare în Împărăția Lui, tuturor care rămânem în voia Lui, enunțând pe cei dragi și devotați în lucrare, dorind o bună colaborare între ei.


PREZENTAREA ȘI INTERPRETAREA LECȚIEI – THE LESSON
PRESENTATION AND INTERPRETATION

1. Chiar dacă toți te părăsesc în situații critice din lucrare, Domnul

intervine și izbăvește pentru binele lucrării Lui
2 Timotei 4:17. Însă Domnul a stat lângă mine şi m-a întărit, pentru ca propovăduirea să fie vestită pe deplin prin mine şi s-o audă toate Neamurile. Şi am fost izbăvit din gura leului.
– Dumnezeu îngăduie situații dificile în viața naostră, însă stă lângă noi și ne întărește deoarece suntem copiii Lui
2 Corinteni 11:24. De cinci ori am căpătat de la iudei patruzeci de lovituri fără una; 25. de trei ori am fost bătut cu nuiele; o dată am fost împroşcat cu pietre; de trei ori s-a sfărâmat corabia cu mine; o noapte şi o zi am fost în adâncul mării. 26. Deseori am fost în călătorii, în primejdii pe râuri, în primejdii din partea tâlharilor, în primejdii din partea celor din neamul meu, în primejdii din partea păgânilor, în primejdii în cetăţi, în primejdii în pustiu, în primejdii pe mare, în primejdii între fraţii mincinoşi; 27. în osteneli şi necazuri, în privegheri adesea, în foame şi sete, în posturi adesea, în frig şi lipsă de îmbrăcăminte! 28. Şi, pe lângă lucrurile de afară, în fiecare zi mă apasă grija pentru toate bisericile. 29. Cine este slab, şi să nu fiu şi eu slab? Cine cade în păcat, şi eu să nu ard?
– Suntem într-un plan stabilit de Dumnezeu în Atotputernicia Lui și indiferent de circumstanțele vieții noi trebuie să umblăm în faptele pregătite de Dumnezeu mai dinainte pentru noi
Efeseni 2:10. Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.

2. Aflat în fața pedepsei pentru credință și a morții noi trebuie să credem în biruința și mântuirea pregătită de Domnul
2 Timotei 4; 18. Domnul mă va izbăvi de orice lucru rău şi mă va mântui, ca să intru în Împărăţia Lui cerească. A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin.
Romani 8:35. Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? 36. După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.” 37. Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. 38. Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,

39. nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru.

3. Indiferent de circumstanțele vieții, părtășia și dragostea pentru frații în credință rămâne o manifestare a Duhului Sfânt în noi

2 Timotei 4:19. Spune sănătate Priscilei şi lui Acuila şi casei lui Onisifor. 20. Erast a rămas în Corint, iar pe Trofim l-am lăsat bolnav în Milet. 21. Caută de vino înainte de iarnă. Eubul şi Pudens, Linus, Claudia şi toţi fraţii îţi trimit sănătate. 22. Domnul Isus Hristos să fie cu duhul tău! Harul să fie cu voi! Amin.
– Chiar în închisoare și în fața unui verdict defavorabil iminent, apostolul Pavel este cu gândul și inima la frații în credință
1 Tesaloniceni 4:9. Cât despre dragostea frăţească, n-aveţi nevoie să vă scriem; căci voi singuri aţi fost învăţaţi de Dumnezeu să vă iubiţi unii pe alţii, 10. şi iubiţi în adevăr pe toţi fraţii care sunt în toată Macedonia. Dar vă îndemnăm, fraţilor, să sporiţi tot mai mult în ea.

APLICAREA LECȚIEI – THE LESSON APPLICATION
Apostolul Pavel aflat la sfârșitul vieții, după o viață de slujire și alergare pe Calea credinței, rămâne un model de încredere în Dumnezeu indiferent de piedicile care le întâmpinăm, fiind gata să plătim cu viața pentru credința noastră și având încrederea în mântuirea și viața veșnică oferită și pregătită de Dumnezeu, fiind în părtășie și iubind frații în credință până-n ultima clipă a vieții pe acest pământ.

ÎNTREBĂRI – QUESTIONS:
1. Ce atitudine avem când Dumnezeu îngăduie în viața noastră prigoana și suferință pe calea credinței, câteodată chiar de la unii care se dau frați în credință?
2. Puși în fața situațiilor extreme din viață, noi suntem sau am fi gata să ne încredem în mântuirea și viața veșnică oferite de Dumnezeu?
3. Cum se manifestă dragostea de frații de credință în viața noastră de zi cu zi și în viața bisericii în Lumina Cuvântului lui Dumnezeu?
Simion Ioanăș

 Puteți viziona materialul și aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 82
Opțiuni