Atitudinea și identificarea lucrătorilor falși în vremurile din urmă (2 Timotei 3:6-9)
Autor: Simion Ioanas  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cioanas in 05/12/2023
    12345678910 0/10 X

 

Atitudinea și identificarea lucrătorilor falși în vremurile din urmă (2 Timotei 3:6-9)
2 Tim 3:6. Sunt printre ei unii care se vâră prin case şi momesc pe femeile uşuratice, îngreuiate de păcate şi frământate de felurite pofte, 7. care învaţă întotdeauna, şi nu pot ajunge niciodată la deplina cunoştinţă a adevărului. 8. După cum Iane şi Iambre s-au împotrivit lui Moise, tot aşa şi oamenii aceştia se împotrivesc adevărului, ca unii care sunt stricaţi la minte şi osândiţi în ce priveşte credinţa. 9. Dar nu vor mai înainta; căci nebunia lor va fi arătată tuturor, cum a fost arătată şi a celor doi oameni.

INTRODUCERE – INTRODUCTION
După o privire generală asupra societății, familiei, a crizelor de caracter, a priorității materialismului, în contextul apogeului răutății din zilelor din urmă, Duhul Sfânt prin apostolul Pavel, atenționează asupra deteriorării stării oamenilor care pretind că sunt evlavioși, în lumea religioasă inclusiv creștinism va crește prezența unor lucrători falși.
PREZENTAREA ȘI INTERPRETAREA LECȚIEI – THE LESSON
PRESENTATION AND INTERPRETATION
1. Lucrătorii falși din perioada vremurilor din urmă sunt legați de patimi și atrag și pe alții la păcat, roadele lor sunt rele
2 Tim 3:6. Sunt printre ei unii care se vâră prin case şi momesc pe femeile uşuratice, îngreuiate de păcate şi frământate de felurite pofte,
– Lucrătorii răi se vor înmulți la apropierea vremurilor din urmă
Matei 24:11. Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi. 12. Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. 13. Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.
– Caracteristica acestor lucrători răi este că roadele lor sunt rele
Matei 7:15. Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori. 16. Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 17. Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. 18. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune. 19. Orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc. 20. Aşa că, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
– Acești lucrători răi fac și pe alții să cadă
Matei 24:23. Atunci dacă vă va spune cineva: „Iată, Hristosul este aici sau acolo”, să nu-l credeţi. 24. Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.
2. Lucrătorii falși din perioada vremurilor din urmă arată silitori în învățătură dar în realitate sunt departe de Adevărul Scripturii
2 Tim 3:7. care învaţă întotdeauna, şi nu pot ajunge niciodată la deplina cunoştinţă a adevărului
2 Petru 3:3. Înainte de toate, să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor 4. şi vor zice: „Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci, de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!”
2 Tim 4:3. Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor. 4. Îşi vor întoarce urechea de la adevăr şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.
3. Lucrătorii falși din vremurile din urmă se împotrivesc adevăraților slujitori ai lui Dumnezeu însă Dumnezeu îi va judeca
 
2 Tim 3:8. După cum Iane şi Iambre s-au împotrivit lui Moise, tot aşa şi oamenii aceştia se împotrivesc adevărului, ca unii care sunt stricaţi la minte şi osândiţi în ce priveşte credinţa. 9. Dar nu vor mai înainta; căci nebunia lor va fi arătată tuturor, cum a fost arătată şi a celor doi oameni.
Numeri 12:1. Maria si Aaron au vorbit impotriva lui Moise din pricina femeii etiopiene pe care o luase el de nevasta; caci luase o femeie etiopiana. 2. Si au zis: „Oare numai prin Moise vorbeste Domnul? Nu vorbeste oare si prin noi?” Si Domnul a auzit-o.
Numeri 12:10. Norul s-a depărtat de pe Cort. Şi iată că Maria era plină de lepră, albă ca zăpada. Aaron s-a întors spre Maria; şi iată că ea avea lepră.
Luca 17:1. Isus a zis ucenicilor Săi: „Este cu neputinţă să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de acela prin care vin! 2. Ar fi mai de folos pentru el să i se lege o piatră de moară de gât şi să fie aruncat în mare, decât să facă pe unul din aceşti micuţi să păcătuiască.

APLICAREA LECȚIEI – THE LESSON APPLICATION:
În vremurile din urmă se pare că și în biserică va fi doar o formă de evlavie, lucrătorii răi își vor face prezența substanțial, vor trăi în păcat, patimi, ducând și pe alții în rătăcire, ei arătând interesați de Dumnezeu și silitori în învățătură, dar departe de Adevărul Scripturii, împotrivindu-se adevăraților slujitori, însă Dumnezeu îi va aduce la judecată.

ÎNTREBĂRI – QUESTIONS:
De ce o să fie predominată lumea religioasă, inclusiv creștină; a vremurilor din urmă?
Lucrătorii falși din vremurile din urmă ce fel de caracter și ce fel de învățătură vor avea?
Care trebuie să fie atitudinea noastră într-o astfel de circumstanță a vremurilor din urmă în lumina învățăturii date de apostolul Pavel lui Timotei?
Simion Ioanăș

Puteți viziona materialul și aici.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 123
Opțiuni