Predică de Ziua Națională
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 01/12/2023
    12345678910 0/10 X

... ucenicii Lui s-au apropiat de El ca să-i arate clădirea Templului.” (Matei 24:1b)

Fiecare țară din lume are câte o zi din an în care își sărbătorește existența. Nevoia de simboluri și de afirmare este de înțeles până la un punct. Fiecare națiune de pe pămân are oameni și lucruri cu care să se mândrească și cu care să se rușineze deopotrivă... Ce ar trebui să știe evrei? Ce ar trebui să nu uite un român de ziua națională?

LUMEA ESTE TRECĂTOARE. Ucenicii L-au făcut atent pe Domnul la cum arată Templul de la Ierusalim. Era mândria lor. Isus însă îi șocheză spunânu-le: „... nu va rămânea aici piatră pe piatră... ” (Matei 24:2) De altfel, nu cunoaștem vreo clădire antică care să fie funcțională până astăzi. Oamenii sunt trecători, clădirile deasemeni, filozofiile la fel. Și națiunile devin istorie. Biblia spune: „chipul lumii acesteia trece”. (1Corinteni 7:31)

LUMEA ESTE ÎNȘELĂTOARE. Ucenicii n-au avut pace și L-au provocat pe Domnul să le spună cum este cu viitorul, iar Acesta îi avetizează: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva... ” (Matei 24:3-5,11) Inima omului este nespus de înșelătoare. Lumea este plină de înșelători și înșelați. (Ieremia 17:9; Apocalipsa 20:3,10) Adesea lucrurile nu sunt ce par a fi. Ați auzit zicala: „Nu tot ce strălucește este aur”.

LUMEA ESTE PERICULOASĂ. „... Un neam se va scula împotriva altui neam, ... vor fi cutremure de pămănt, foamete și ciumi... vă vor da să fiți chinuiți... mulți vor cădea... ” , spune Fiul lui Dumnezeu. (Matei 24:6-10) În secolul XX doar anul 1946 a fost fără război pe pământ. Despre persecuții Bily Graham spunea: „Imunitatea la persecuții religioase de care se bucură america și lumea occidentală în ultimul secol este un lucru neobișnuit. Condiția normală pentru creștin în istorie este persecuția”.


 

În condițiile acestea; Ce este de făcut române? Ce este de făcut creștine?

-Înarmează-te cu răbdare (Matei 24:13)

-leagă-ți inima de Cuvântul lui Dumnezeu nepieritor (Matei 24:35)

-veghează (Matei 24:42).

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 160
  • Export PDF: 1
Opțiuni