„Urmăriți dragostea” - 1Cor. 13:1-14:1a
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 13/10/2023
    12345678910 0/10 X

Urmăriți dragostea.” (1Corinteni 14:1a)

Cum ai carateriza starea umanității? ...

 

În general oamenii gândesc că trăim într-o lume dominată de lăcomie, ură și violență.

 

(Pe 2 octombrie este Ziua internațională a non-violenței. (ONU) S-a ales aceasta zi deoarece este aniversarea unuia dintre cei mai mari lideri ai omenirii, Mahatma Gandhi, care a promovat lupta pașnică pentru independență, libertate și pentru drepturi civile, inspirând mulți oameni și lideri peste tot în lume. (Nelson Mandela sau Martin Luther King Jr.) În această zi suntem invitați să contribuim, fiecare cum putem, la crearea unei culturi a păcii, toleranței, înțelegerii și non-violenței. Să promovăm înțelegerea între noi )

 

Tu, cum vezi lucrurile? ...

 

-Este adevărat că există mult rău în lume, dar cred că există și mult bine.

-Cred și mărturisesc că există mai multă dragoste decât ură.

-Există atât de mută dragoste încât am ajuns să nici nu o mai remarcăm.

 

De pildă: Este cumva că, dacă doi oameni își dau în cap unul altuia, este o știre, dacă însă aceiași doi oameni se îmbrățișează, nimeni nu se sesizează.

De ce oare? ...

Poate și pentru că manifestările violente sunt rare și de aceea poate și spectaculoase, gesturile de dragoste sunt obișnuite, banal de obișnuite, și poate de aceea sunt trecute cu vederea. De altfel, o societate în care oamenii își dau în cap mai mult decât se îmbrățișează, nu ar putea matematic supraviețui.

 

Dragostea este în toate: Ați auzi cu siguranță zicerea: „Dacă dragoste nu este, nimic nu este!”

 

Ne putem imagina: Creatorul a așezat la temelia tuturor lucrurilor iubirea, probabil știind că, doar așa pot funcționa lucrurile.

 

Să ne uităm la univers și la creația de pe pământ:

 

-Fizicienii ne spun că tot universul se menține în echilibru prin atracția universală dintre corpurile cerești ce o compun. // V-ați gândit vreodată la dragostea pe care o au plantele unele față de altele, manifestată prin polenizare. // Miile de kilometri parcurși de păsări în căutarea partenerului. Muzica și dansul de împerechere, devotametul în creșterea și apărarea puilor, ... toate asortate cu dragoste.

 

-Cât despre oameni, priviți vă rog la dragostea pentru Dumnezeu a miliarde se suflete. // Priviți în familiile noastre! Ce ne aduce și ne ține împreună până la capătul vieții? ... // Gândiți-vă la mulțimea de rugăciuni pentru semeni, la numărul infinit de mesaje încurajatoare, la mulțimea strângerilor de mână și îmbrățișări calde pe care ni le acordăm unii altora.

 

În toate se manifestă discret dragostea lui Dumnezeu!

 

-În Predica de pe Munte, ca o încurajare Domnul Isus spune despre Dumnezeu Tatăl: El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni, și dă ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți”. (Matei 5:45) și „... astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp... ” (Matei 6:30)

 

Aceste civinte rostite de Domnul și Mântuitorul nostru drag sunt spuse în contextul în care Acesta vorbește despre oameni, despre modul în care trebuie să privim viața: relația dintre noi și Dumnezeu și la relațiile dintre noi oamenii.

Dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârșită la CRUCE.

 

Cel mai mare gest de iubire la făcut Dumnezeu atunci când „S-a dezbrăcat de sine însuși și a luat chip de rob, făcându-se asemenea oamenilor... S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moart, și încă moarte de cruce... ” (Filipeni 2:7-8)

 

Romani 5:8 „Dar Dumnezeu Își arată dragostea fașă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.”

 

Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine” - 2Corinteni 5:19

 

URA DEZBINĂ, DRAGOSTEA ÎMPACĂ!

 

-Despre dragostea Sa, Fiul lui Dumnezeu spune: „Eu sunt Pâinea vie care s-a coborât din cer... și pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Îl voi da pentru viața lumii”. (Ioan 6:51)

 

Și, sacrificiul de Sine al lui Dumnezeu este notivația ce mai puternică să urmărim dragostea în viețile noastre.

 

A fost spus adesea că 1 Corinteni 13 este cel mai frumos capitol din Biblie. Omul lui Dumnezeu, în contextul frământărilor date de daruri și slujiri, scrie poate cel mai frumos poem care a fost scris vreodată, arătând aici întâietatea iubirii...

 

În fina, ca o concluzie spune: „Urmăriți dragostea~_."&~

 

FIECARE DIN NOI SUNTEM PRODUSUL IUBIRII CUIVA, ... NE BUCURĂM DE VIAȚĂ PENTRU CĂ DUMNEZEU TATĂL ÎNTREȚINE UN MEDIU DOMNAT DE IUBIRE, ... IAR DACĂ ÎNTR-O ZI VOM DESCHIDE OCHII ÎN CORTUL LUI DUMNEZU, SPUNEȚI DVS. , CARE POATE FI CAUZA?

 

Cu adevărat, dragostea este pretutindeni în jurul nostru. Da, este mută ură, prea multă, uneori stârnită chiar de religiozitatea noastră din păcate, dar dragoste este și mai multă, să învățăm a o aprecia și a o urmări.

 

Cineva bine spunea: „Dumnezeu nu apreciază cât de multe lucruri facem, ci câtă dragoste punem în ceea ce facem.”

 

PERMITEȚI UN CUVÂNT MAI PERSONAL ÎN ÎNCHEIERE:

 

În inspirata Epistolă către Romani apostolul Pavel, vorbind despre lucrarea lui Dumnezeu de pe pământ, spune în capitolul 1, cu 19-20: ”... ce se poate cunoaște despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însușirile năvăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți;”

 

Suflete, te-ai uitat cu băgare de seamă în jurul tău? ... Privind în viața și biografia ta, ce vezi? ...

Recunoști astăzi mâna lui Dumnezeu care lucrează discret și delicat? ... Care crezi că ar trebui să fie răspunsul tău la bunătatea Domnului? ...

 

Apostolul lui Hristos întreabă: „Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?” (Romani 2:4b)

 

Omule, ce ai fost înzestrat cu ochi să vadă și rațiune să înțeleagă, bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă să te întorci la El, să-ți predai astăzi viața lui Hristos.

 

Tu, cel care crezi că toate lucrurile vin de la sine și crezi că te poți descuraca și singur; ce vei face în Ziua Judecății? ...

 

Dacă disprețuiești bogățiile bunățății, îngăduinței și îndelungei răbdări a lui Dumnezeu, nu te poți dezvinovăți...

 

Dragostea lui Dumnezeu, arătată în atâtea moduri față de noi, este cea mai puternică motivație să ne întoarcem de pe căile lumii la El, să-I mulțumim și să-L proslăvim pe Dumnezeu, Creatorul și Mântuitorul nostru, prin Domnul Isus și Duhul Sfânt; căci Este mare, atât de mare; și bun, ah, atât de bun!

 

Veniți să cântăm cu veselie Domnului, și să strigăm de bucurie, către Stânca mântuirii noastre... veniți să ne închinăm și să ne smerim, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorul nostru!” Psalmul 95:1,6

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 415
  • Export PDF: 1
Opțiuni