Despre Maria
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 15/08/2023
    12345678910 0/10 X

Sufletul meu mărește pe Domnul, și mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu, pentru că a privit spre starea smerită a roabei Sale. Căci iată că de acum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericită, pentru că Cel Atot Puternic a făcut lucruri mari pentru mine. Numele lui este sfânt, și îndurarea Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El. El a arătat putere cu brațul Lui; a risipit gândurile, pe care le aveau cei mândri în inima lor. A răsturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie, și a înălțat pe cei smeriți. Pe cei flămânzi i-a săturat de bunătăți, și pe cei bogați i-a scos afară cu mâinile goale. A venit în ajutor robului său Israel, căci Și-a adus aminte de îndurarea Sa, cum făgăduise părinților noștri, față de Avraam și sămânța lui în veci.” (Luca 1:46-55)


 

Maria, un personaj important în Evanghelie. Ea a fost aleasă de Dumnezeu să aducă în lume pe Mântuitorul. Există două greșeli pe care le putem face cu privire la persoana și rolul Mariei. Primul; să-i atribuim un rol pe care nici ea, nici Dumnezeu nu l-a dorit. Al doilea; s-o ignorăm complet ca și când ea nu ar fi existat. Dacă rămânem în limitele a ceea ce spune Biblia despre Maria vom descoperi un model binecuvântat de credință și de mamă.

 

MARIA S-A CONSIDERAT ROABA DOMNULUI. Astăzi unii o consideră pe Maria regina îngerilor, mama lui Dumnezeu, mijlocitoare în mântuire, etc. În timp s-a împământenit un cult al Mariei, în care este venerată ca și Dumnezeu, cult care nu are rădăcini în Biblie, ci în religiile păgâne. Ea spune despre sine: „Iată, roaba Domnului”, și-L consideră pe Dumnezeu, mântuitorul ei. (Luca 1:38,47) A fi rob înseamnă pierderea tuturor drepturilor în favoarea stăpânului. Dacă Dumnezeu îți este mântuitor, salvator, înseamnă că tu ești complet dependent de El. Iertată-mi fie îndrăzneala, cred că văzând din cer ce au făcut unii oameni din ea pe pământ, Maria se simte teribil de jenată în fața Atotputernicului Dumnezeu.

 

MARIA A CREZUT CUVINTLE DOMNULUI. Ca răspuns la provocarea îngerului Gavril, Maria răspunde: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale”. Elisaveta, mama lui Ioan Botezătorul, spune cu privire la Maria: „Ferice de aceea care a crezut”. (Luca 1:45) Maria a crezut cuvintele îngerului Gavril, a acceptat prin credință lucrarea la care o chema Dumnezeu, măcar că nu înțelegea tot. Un om al lui Dumnezeu spunea: „Necredința Evei a adus moartea, iar credința Mariei a adus mântuirea”. Când oamenii îl cred pe Dumnezeu și acceptă chemarea Lui, El este onarot și în același timp onorează credința lor. Prin credință Maria și-a deschis gura și a rostit „Magnificat”, cântarea consemnată la începutul meditației, una din cele mai inspirate cântări din Scripturi.

 

MARIA A AVUT UN COMPORTAMENT PILDUITOR. Este scris că atunci când l-a adus pe lume pe pruncul Isus, păstra în inima ei tot ce se spunea despre El. (Luca 2:19) Mai apoi, Maria, înțelegând că nu are nimic personal de oferit lumii, îi sfătuiește pe ucenicii Domnului să facă orice le va zice Acesta. (Ioan 2:5) O vedem deasemenea pe Maria la picioarele Crucii încercând să înțeleagă mântuirea despre care a cântat cu treizeici și trei de ani în urmă. (Ioan 19:26-27) Ultima relatare din Scripturi cu privire la Maria o prezintă în Biserica primară, așteptând pogorârea Duhului Sfânt și revenirea în glorie a Fiului lui Dumnezeu. (Faptele Ap. 1:14)


 

Prin urmare, rămânând în canonul Scripturii, vom spune că Maria, mama lui Isus, este un exemplu pentru noi în ce privește curăția, modestia, credința, inspirația, ascultarea.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 342
  • Export PDF: 2
Opțiuni