Un singur lucru trebuiește
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 03/07/2022
    12345678910 0/10 X

Un singur lucru trebuiește

                                   Luca 10:38-42

„Pe când era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Și o femeie, numită Marta, La primit în casa ei.

            Ea avea o soră numită Maria, care s-a așezat jos la picioarele Domnului, și asculta cuvintele Lui.

            Marta era împărțită cu multă slujite, a venit repede la El, și I-a zis: „Doamne, nu-Ți pasă că soru-mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i dar să mă ajute.”

            Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te frămânți tu,

            dar un singur lucru trebuiește, Maria și-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”

            După doi ani de pandemie și restricții din partea oamenilor, am învățat că, un singur lucru trebuiește: să te încrezi în Domnul din toată inima ta, fără nici o rezervă.

Poate oricine să facă o lucrare în locul nostru.

Poate să măture cineva în locul tău, sau să meargă la piață, la farmacie, dar nimeni nu poate să mănânce în locul tău ca să te sature pe tine.

            Așa este și în cele spirituale; nimeni nu poate să mănânce în locul cuiva pâinea care coboară din cer, ci fiecare trebuie să mănânce, fiecare trebuie   să-și hrănească omul dinăuntru, pentru ca să nu se anemieze din punct de vedere spiritual.

            Asaf spunea în Psalmul 73 că era atât de anemiat și atât de slăbit în duhul lui, încât erau gata să i se îndoaie genunchii și erau gata să-i alunece pașii; însă când și-a adus aminte că în cer are un Dumnezeu care niciodată nu părăsește pe cel neprihănit, s-a rugat și Domnul l-a apucat de mână și l-a întărit și i-a pus piciorul pe stâncă.

            Însă, Duhul Domnului nu întinde o masă doar pentru un credincios, sau pentru un grup de credincioși, fie el și un grup de cântăreți, ci Duhul Domnului întinde masa bogată pentru tot poporul, ori de câte ori ne adunăm laolaltă, ca să-L slăvim pe Domnul Isus.

Socotesc că este un mare câștig pentru fiecare dintre noi, să fim din nou împreună la Casa lui Dumnezeu unde, în prezența Domnului putem să deschidem Scripturile ca să adunăm din „comorile” sfinte, bogății cu care ne vom înfățișa înaintea Mirelui nostru ceresc pe care Îl așteptăm cu drag și cu dor.

            După cuvintele Domnului Isus din Evanghelia după Matei 6:19-20 unde spune: „Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina, și unde le sapă și unde le fură hoții; ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina, și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură.”

            Cuvântul acesta este adevărat și ne spune  că, nimic din cele pământești pe care le adunăm în viață, nu ne vor ajuta să ne luăm zborul spre cer și nimic nu ne asigură mântuirea. Nici case, nici bani, nici mașini, nici prieteni…Doar ceea ce adunăm și „depozităm”, în inimile noastre din Cuvântul lui Dumnezeu.

            Doar bogăția aceasta, adunată prin har, ne dă garanția mântuirii prin jertfa Domnului Isus Cristos.

            De aceea mă rog, ca Dumnezeu din cer, prin Duhul Său Sfânt, să ne modeleze după chipul și asemănarea Domnului Isus și să ne conducă și astăzi, în adevărul care ne face slobozi de orice resentiment și de orice formă de dispreț, și de orice formă de nepăsare.

            Să ne lăsăm și astăzi în mâna Marelui Olar, care dintr-un boț de tină, așa cum suntem fiecare dintre noi, poate să facă vase de cinste după cum voiește El și să pună în fiecare, bogățiile cerului.

            Nimeni să nu zică: eu sunt prea mic, sau sunt prea neînsemnat ca să fiu un vas de cinste.

            Haideți să ne uităm în Scriptură.

            Pe Ieremia, Domnul l-a chemat în lucrare, pe când era un copil.

            Ieremia 1:5 „Mai înainte să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam și mai înainte ca să fi ieșit din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte, și te făcusem proroc al neamurilor.”

            Domnul Dumnezeu alege în lucrare când vrea, pe cine vrea, fără să întrebe pe cineva și fără să supună la vot. Poate că ești în atenția Domnului și tu, oricine ai fi, chiar în seara aceasta.

            Dă-I slavă lui Dumnezeu!

            Pe Amos, Domnul l-a luat din Tecoua, de la oi și de la culesul smochinelor, ca să-l facă proroc și prin glasul lui să înștiințeze poporul de urgiile care vin peste țară și peste lume.

            Astăzi Duhul Domnului îți spune: nu te nesocoti singur! Roagă-te și lasă-L pe Domnul să lucreze în viața ta.

            Vorbeam cu un frate care se plângea zilele trecute cât de mult trebuie să plătească pentru niște analize medicale și pentru un RMN.

            Îi spuneam din experiența personală, un adevăr și anume că, dacă vrei să trăiești pe pământ și să te poți mișca, dacă vrei să ai cât de cât o viață tihnită, dacă vrei să te și bucuri cât de puțin, atunci costurile sunt foarte mari; iar dacă vrei să mori, nu merită, pentru că îi pui la cheltuială pe urmași și le produci durere celor dragi.

            Dacă vrei să te tratezi de o boală, de o suferință în trup, trebuie să plătești.

            Dacă vrei să te încălzești în zilele friguroase, trebuie să plătești.

            Dacă vrei să mănânci, trebuie să scoți bani din buzunar.

            Dacă vrei să călătorești, trebuie să plătești.

            Dacă vrei să bei apa banală, care se scurge pe pământ, trebuie să plătești bani grei.

            Dar am și vești bune: dacă ai bagajul credinței făcut și vrei să călătorești pe aripile îngerilor spre cer, nu trebuie să plătești nimic; biletul este plătit integral cu cea mai scumpă monedă: Sângele Mielului lui Dumnezeu, moneda care nu se devalorizează în vecii vecilor și pe care nu o pot bloca băncile lumii.

Pe pământul acesta, viața este scumpă. Am putea să spunem că, viața fiecăruia dintre noi, este scumpă înaintea lui Dumnezeu.

            Dacă vrei să trăiești în cer însă și să ai viață fericită, lângă Domnul Isus pe care Îl iubești și pe care Îl slujești, nu trebuie să plătești nimic.

Sejurul pentru veșnicie este plătit, cu sânge sfânt.

            Acolo nu te mai costă nimic analizele medicale, pentru că nu mai sunt boli.

            Acolo nu te mai costă nimic lumina, pentru că Soarele neprihănirii, strălucește necontenit.

            Acolo nu mai plătești chirie, pentru că ești împreună moștenitor cu Domnul Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu.

            Concluzia este că, merită să dai viața de aici în schimbul vieții de dincolo.

            Domnul Isus ne-a dat o pildă pe care trebuie să o urmăm și să o împlinim de aceea spune în Efeseni 5:1 „Urmați dar pilda lui Dumnezeu, ca niște copii preaiubiți”.

            Domnul ne-a dat o pildă ca să ne rugăm și să nu ne lăsăm, ne-a dat o pildă să ne spălăm picioarele unii altora în dragoste, ne-a dat o pildă să iubim chiar și pe vrășmași, ne-a dat o pildă să umblăm smeriți cu inima, și multe alte pilde ne-a lăsat Domnul Isus.

            Pe când era pe pământ, s-a apropiat de Domnul Isus un tânăr care avea bogății, avea cunoștință a Legii lui Dumnezeu, trăia și împlinea după spusele lui, din copilărie tot ce era scris în Lege, dar „îi mai lipsea un lucru” Luca 18:22.

            Ca să dobândești o comoară cerească și să ai parte de Împărăția cerească, îi spune Domnul: „Îți mai lipsește un lucru: vinde tot ce ai”, însă tânărul a refuzat „lucrul” oferit de către Mântuitorul și a pierdut Împărăția cerească, în dauna bogățiilor pământești care îl robeau.

            Împăratul David avea la picioarele sale tot orientul, însă îi mai lipsea un lucru pe care și-l dorea „fierbinte”. În Psalmul 27:4 el se roagă și spune: „Un lucru cer de la Domnul, și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului.”

Este foarte adevărat că, dorința aceasta, oricât de fierbinte ar fi și oricât și-ar dori-o cineva, nu și-o poate permite. Dar putem să facem un singur lucru pe care Domnul Isus i-l spune Martei în textul acesta: putem să stăm lângă Domnul Isus, să Îi ascultăm sfaturile, dorințele și poruncile Lui și mai ales, să le împlinim în toate zilele vieții noastre.

            Din atitudinea Mariei învățăm că trebuie să alegem în viață, lucrurile bune care nu ni se pot lua niciodată, de către nimeni.

Ți se poate lua casa, mașina, unora li se iau copiii, dar ceea ce ai adunat cu Dumnezeu nu ți se va lua în veci de veci.

            „…Maria și-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.”

            Acesta este singurul, unicul lucru, care contează pentru veșnicie. Celelalte lucruri cu care suntem „împărțiți” ca și Marta; tot ce facem, tot ce adunăm aici pe pământ sunt doar lucruri, pentru confortul nostru vremelnic, pentru că toate pier o dată cu întrebuințarea lor.

Este lucru scris în Scriptură, dar în același timp este experimentat de fiecare dintre noi; că tot ce adunăm, tot ce construim, se risipește și se degradează cu vremea.

            Dar ceea ce adunăm cu Domnul, rămâne în veci nealterat și proaspăt, așa cum rănile făcute de către farisei și romani în trupul Domnului Isus, în urmă cu două mii de ani, vindecă și astăzi orice boală și cum sângele care a curs la Golgota are aceeași prospețime și putere de viață.

În urmă cu o lună, nu știu dacă a fost vis, sau realitate; dar cineva care stătea lângă mine, mi-a spus: stai drept, îndreaptă-ți coloana!

M-am uitat la mine să văd de ce-mi spune așa și nu m-am văzut cumva, încovoiat.

Dar am înțeles că de fapt, Domnul Isus îmi spune că îmi mai lipsește un lucru; și anume, să nu mă îndoiesc de făgăduințele Sale și să nu mă las copleșit de ceea ce urmează.

Domnul Isus îmi spune că un singur lucru trebuie, și anume, să mă încred în El. Și cred că este valabil pentru fiecare dintre noi.

 Apostolul Pavel, inspirat de Duhul Domnului, ne spune ce trebuie să facem ca să apucăm „lucrul”, care contează în viața de credință și care trebuiește: „Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.”

            Duhul Domnului ne amintește că trăim zilele din urmă și că, nu mai este timp pentru adunat lucruri pe pământ. Nu mai este vremea să ne frământăm pentru viața aceasta care ori cum trece fără să ne întrebe pe vreunul dintre noi.

Este vremea să ne adunăm cu toții în jurul Domnului Isus și ca Maria să ascultăm mesajele care vin din cer și să le punem la inimă.

Gândul acesta trebuie să ne însufleţească pe toţi care suntem socotiți neprihăniți prin spălarea în sângele Mielului divin; şi dacă în vreo privinţă cineva este de altă părere, spune apostolul Pavel în Filipeni 3, Dumnezeu vă va lumina şi în acest lucru. Dar, în lucrurile în care am ajuns de aceeaşi părere, să umblăm la fel”. (Filipeni 3:15-16)

 „Îţi mai lipseşte un lucru”. (Luca 18:22) Care lucru? Să lași trecutul, să nu-ți mai aduci aminte de ce ți-a făcut fratele tău, sora ta și te avânți spre viitor.

„…un singur lucru trebuiește”. (Luca 10:42) Care este lucrul acela? Să te apropii de Domnul Isus cu toată inima ta, să stai la picioarele Lui în smerenie și ascultare.

Apostolul Pavel spune: Eu „Fac un singur lucru”. (Filipeni 3:13) Mă lupt pentru cununa pregătită de Mântuitorul, o cunună care nu se poate veșteji.

            Dumnezeu să ne binecuvânteze!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 689
  • Export PDF: 3
Opțiuni