Cum să înțelegem dragostea lui Dumnezeu în situați de criză
Autor: Sandor Daniel Mircea  |  Album: Diferite Predici  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mircea_danijim in 10/12/2020
    12345678910 0/10 X

Cum să înțelegem dragostea Lui Dumnezeu în situați de criză

 


Aș dori să începem cu  care a fost motivul întoarcerii mele la Dumnezeu. Cred că Dumnezeu are un plan de salvare cu fiecare dintre noi, doar că noi alegem binele sau răul, adevărul sau minciuna. Motivul întorcerii mele de pe caile  păcătoase a fost datorită dragostei Sale. Simțind  profund dragostea Domnului Isus Cristos am dorit să renunț la obiceiurile mele păcătoase și să mă sfințesc pentru Împărăția Sa. În anul 2006 lucram într-un restaurant și deși nu îmi lipsea nimic din punct de vedere material nu mă simțeam împlinit. Când am descoperit această dragoste am cerut Lui Dumnezeu să-mi dea posibilitatea de a vorbi întregi lumi despre dragostea Sa. Astăzi mă găsesc în poziția în care am experimentat dragostea sa atât de multe ori. Fidel, plin de iubire, mângâiere și înțelegere mereu lângă mine. Ceea ce mă determină mai mult să fac această  mărturisire este durerea ce o am față de frați, surori și cei care au înțeles greșit natura Lui Dumnezeu Tatăl, Domnului Isus Cristos. Atunci când am devenit creștin deși nu știam ce înseamnă, nu am urmat voia Domnului din pricina unei necesități, nevoi materiale sau din motive pământești ci am realizat că mergând pe aceeași carare sunt departe de Dumnezeu. Am realizat că mă așteptă suferințele iadului pe mine și familia mea, astfel am fost determinat să citesc Biblia și să încep să mă rog zilnic și cu cât  citeam și mă rugam, înțelegeam tot mai mult cât mă iubea Tatăl Ceresc, Domnul Isus și Duhul Sfânt. Înțelegeam că am nevoie de-o schimbare, am trăit 2 săptămâni de intensă bucurie și pace, abia așteptam să mă botez, căci mă gândeam că cu siguranță după botez voi fi și mai fericit, nu doresc să vă descurajez dar nu a fost așa, am început să am diferite obstacole și încercări: membri familiei mele, prieteni și colegi de la muncă nu concepeau schimbarea  mea radicală, probabil nu știau dar acest lucru mă făcea să sufăr. Mă gândeam des cum este posibil să nu mă înțeleagă? deși este adevărat că în acea vreme doream ca toți să mă creadă, să creadă în Evanghelie chiar în ceasul acela, iar cu timpul Duhul Sfânt în milă m-a educat, ajutat, mângâiat, învățat deoarece  și eu la rândul meu  când am auzit Vestea Bună și până când am luat decizia au trecut cam 5/6  ani.


Haideți să luăm Biblia și să citim 1 Corinteni 13


Putem observa chiar și din acest text cum este descrisă natura Lui Dumnezeu, Fiul și Duhul Sfant.


Dumnezeu - Este dragoste

Isus Hristos - Credința - Calea Mântuiri

Duhul Sfânt - Nădejdea- Cel ce lucrează în noi 


Acum haideți sa împuternicim acest concept cu o altă scriptură:

1 Ioan 4:13-19


Când ne uităm la calitățile dragostei ne dăm seama cât avem nevoie de schimbare și totuși Dumnezeu ne iubește și ne acceptă prin jertfa Fiului Său.


Acum haideți din nou să ne adâncim în scripturi pentru a înțelege importanța jertfei în relația noastră cu Tatăl Ceresc.


Romani 5:1-11


Mulți credincioși sau necredincioși cunosc pe Dumnezeu ca un Judecător aspru, mănios deși Domnul Isus spune că nu a venit să judece lumea ci să o mântuiască.

  Deschidem Biblia în Ioan 3:16-21


Dorința Tatălui este ca orice om să fie mântuit și să ajungă la cunoștința adevărului.

 Care este  acest Adevăr?


Adevărul este Isus Cristos fiul lui Dumnezeu! Oricine crede în jertfa  Domnului Isus Cristos și în învierea Sa apoi urmându-L este mântuit. Mai bine spus cine acceptă dragostea  Lui Dumnezeu este măntuit. Dumnezeu nu este mânios pe tine pentru păcatele tale. Deși este ușor de înțeles acest adevăr  noi omenirea am făcut totul atât de dificil, defapt religia și tradițiile au făcut ca mântuirea și adevărul să fie o enigmă.

Cand citim în Evanghelia după Ioan observăm cu Domnul Isus a fost dus înaintea lui Pilat și în timp ce îl interoga negăsind nici o vină în El a întrebat: Ce este Adevărul? Tot în această ne-am aflat și astăzi dar în forme diferite, Pilat avea adevărul în fața lui și nu-l recunoștea. Astăzi avem atât de multe păreri, religie, tradiții, informație pe internet, cărți și totuși am fost confuzi. Domnul Isus Hristos a venit în lume să moară pentru păcatele noastre doar acceptând vom putea beneficia de viața veșnică și de  a fii moștenitori împreună cu El. În concluzie doresc să vorbesc desprea partea dificilă care este necesar să o confruntăm probabil zilnic unii dintre noi: atunci când un copil de-al tău nu a fost sănătos, când nu ai putut avea un copil, când soțul sau soția nu te înțeleg, când prieteni sau cei din jurul tău nu te înțeleg, când cineva drag nu este împlinit sau suferă de o boală, când nu ai fost bine din punct de vedere financiar, când ești înțeles greșit, când nu îți este dăruită cinstea cuvenită, când oameni exaltă indiferența la adevărul Lui Dumnezeu și doresc să trăiască cum vor.


 Cum putem înțelege, vedea  dragostea lui Dumnezeu în aceste circumstnțe? Adevărul este că Dumnezeu nu este vinovat de aceste atitudini!


Putem observa atat de bine natura Lui și voia sa când citim  Iacov 1:16,17.

Dorința Tatălui este să fim mântuiți de această cale păcătoasă și de răul din această lume. Haideți să luăm atenție la rugăciunea Tatăl nostru, deși anii de zile probabil am repetat-o de pe când eram copilași nu am înțeles semnificația primei părți a rugăciuni care spune așa:


Tatăl nostru care eşti în ceruri,

sfinţească-se numele Tău,

vie împărăţia Ta, facă-se voia ta,

precum în cer aşa şi pe pământ.


Întrebarea care ar trebui să mi-o  repet  des  este: Cum este în cer? Sigur în cer nu este boală, suferință, răutate, egoism, lipsă de pace și bucurie. De ce sunt convins de aceste lucruri? Citind în Evanghelii  am analizat viața Domnului Iisus Hristos, cât a fost pe pământ a vindecat, înviat morții, a dat vedere orbilor, ai iubit, a iertat  chiar și atunci când era pe cruce, prin credință sunt determinat să cred: dacă o situație din viața mea nu are ca imagine reflecția Domnului Iisus Hristos, înseamnă  că nu reprezintă cerul și voia lui Dumnezeu. Sunt   ani de zile  de când lucrez asupra minții mele să pot accepta harul Său care înseamnă: iubirea fără condiții.

 Pentru mine a fost mai ușor să accept, dreptatea, judecata, mânia, pedeapsa mai puțin dragostea   lui Dumnezeu. Iar atunci când treceam  anumite obstacole în viața mea, tendința  mea era mereu să mă gândesc oare cu ce-am greșit? . . sigur din cauza acelui lucru nu văd rezolvarea viața mea, dar când am început să înțeleg harul Său am văzut cum binecuvântări vin viața mea nu pentru că le merit și pentru că Dumnezeu mă iubește și mă acceptă fără nici-o condiție iar nimic și nimeni nu ne poate despărți de dragostea  Sa.

 Haideți să deschidem  din nou  Romani 8:28-39.

 Dumnezeu poate transforma orice încercare sau obstacol  întro minune. Știu că sunt cuvinte grele ce vă spun acum dar sau  făcut statistici: chiar și pe timpul când creștinii erau persecutați de câte ori era ucis un creștin alții 7 își predau viața  Domnului Iisus Hristos. Voia lui Dumnezeu nu este moarte ci viață, Iisus Hristos a venit în lume ca noi să avem viață și nu orice viață ci viața veșnică. Dumnezeu nu ne obligă să acceptăm dragoste Sa sau jertfa fiului Său, deși acest lucru a produs atât de multe consecințe, am început să spunem  că adevărul este minciună, și minciunii că este adevăr, de aceea există atât de multă confuzie și depărtare de Dumnezeu, ba chiar mai mult  unii care au crezut în El sau și îndepărtat din iubire pentru lucrurile pământești  iar alții sau dezamăgit, ofensat pentru că nu au  înțeles  iubire Sa.

Frați și surori, drag ascultător  doresc să îți spun  totul este trecător, nimic din ce este sub soare  nu va rămâne pentru o eternitate, decât sufletele și tu duhurile noastre, de aceea  să ne apropiem cu drag și încredere de adevăr ca el să ne elibereze de sub puterea întunericului să putem fi pentru o eternitate cu Dumnezeu cel  atotputernic care a creat cerul și pământul Tatăl Domnului Iisus Hristos din Nazaret.


 Har și pace  și zile fericite aici pe pământ vă doresc  alături de Domnul Isus Cristos mântuitorul omenirii și al tău.

 Amin.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1394
Opțiuni