Nu-ţi pierde speranţa
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 27/10/2020
    12345678910 0/10 X

''Din fundul adâncului, Te chem, Doamne! ... Eu nădăjduiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduieşte şi aştept făgăduinţa (promisiunea) Lui. Sufletul meu aşteaptă pe Domnul mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa... '' (Psalmul 130:1,5-6)


Autorul Psalmului se afla într-o groapă întunecată în viaţă. Doar Dumnezeu îl poate ajuta. De aceea, din adâncul (necazurilor lui), el cu perseverenţă apela la tronul ceresc. Din adâncul gropii, el îşi aducea aminte de Cuvântul Domnului, de promisiunea Domnului. Sufletul lui ''nădăjduia'' şi ''aştepta'', când Dumnezeu va avea milă de el, cu o nerăbdare mai mare, decât la străjerii, care aşteaptă – dimineaţa (se are în vedere străjerii, care lucrează noaptea, care umblau prin oraş, aşteptând schimbul de dimineaţă). Mai mult decât străjerul aşteaptă răsăritul soarelui, autorul Psalmului dorea să vadă, cum Domnul va lumina întunericul lui.

 

Uneori Domnul nu ne răspunde îndată la rugăciunile noastre. Aşa se întăreşte speranţa noastră în El. Uneori aceasta este foarte neplăcut. De exemplu, Îl rugăm să ne vindece, sau altceva. Ni se pare, că Domnul nu trebuie să amâne! Unii se roagă: 'Doamne, am nevoie de ajutor, chiar acum! ' Dar, ca 'să-l aştepţi pe Dumnezeu', ai nevoie de disciplină, iar aceasta îţi întăreşte credinţa ta. Abraham (Avraam) mulţi ani a aşteptat apariţia fiului său Isaac, fiul promis de Dumnezeu. Iar aceasta a avut loc, atunci, când Abraham şi Sara au fost bătrâni, şi părea că nu vor mai putea avea copii. Dar mâna suverană, atotputernică a Lui Dumnezeu a făcut totul în cel mai bun chip. Abraham (Avraam) s-a rugat Domnului, şi aştepta răspunsul la rugăciune, iar Dumnezeu i-a dat foarte mulţi urmaşi, încât era imposibil să-i numeri (Geneza 16:10; 17:1-19).

 

Te afli în împrejurări foarte neplăcute? La care rugăciuni aştepţi răspuns din partea Lui Dumnezeu? Rugăciunile tale sunt în conformitate cu voia Lui Dumnezeu? Cum Tatăl Ceresc îţi întăreşte credinţa ta în timpul aşteptării?

 

Nu înceta să crezi în Dumnezeu, pentru care nu există probleme prea dificile şi alegere prea grea. Rugăciunea ta, care este în conformitate cu voia Lui Dumnezeu, să nu rămână fără răspuns! Dacă eşti copilul Lui Dumnezeu, Tatăl Ceresc, Care este foarte milostiv, să te izbăvească din groapa întristării şi suferinţei, la vremea Lui (dacă nu în viaţa aceasta, atunci în viaţa veşnică cu siguranţă te va izbăvi de suferinţă şi de întristări)! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El,
vărsaţi-vă inimile înaintea Lui!
Dumnezeu este adăpostul nostru. (Psalmii 62:8)



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 914
  • Export PDF: 3
Opțiuni