Zilele din urmă - Marea înșelăciune
Autor: Zac Poonen  |  Album: Diverse  |  Tematica: Revenirea Domnului Isus
Resursa adaugata de Mada_O in 09/06/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

    În ultimul nostru studiu, ne-am uitat la ce spune cartea Apocalipsa despre Mireasă şi femeia curvă. Despre adevărata biserică care se păstrează ca o fecioară pentru Hristos şi biserica falsă care are doctrina corectă, dar care nu este devotată lui Hristos, aşa cum a spus Isus despre lupi în haine de oi. Lupii în haine de oi sunt femeia curvă şi oaia este Mireasa. Deci, vrem de asemenea să ne gândim la lucruri legate de vremurile din urmă, fiindcă ne apropiem de a doua venire a lui Hristos, şi trebuie să fim gata pentru aceasta, trebuie să vedem ce spune Biblia despre aceasta. Există o singură carte în întreaga lume, care ne poate spune exact ce se va întâmpla în viitor. Nu ne spune totul despre viitor, fiindcă, cred că multe lucruri oamenii ar vrea să le ştie doar pentru a-şi satisface curiozitatea. Şi Biblia este scrisă într-un asemenea mod încât poţi să te duci la ea fie pentru a afla cum să trăieşti o viaţă evlavioasă, fie pentru a afla multă informaţie inutilă care nu te ajută să trăieşti o viaţă evlavioasă. Şi dacă întrebăm de ce a scris-o Dumnezeu în felul acesta, este cu scopul de a aduce o despărţire între credincioşi pentru ca Dumnezeu să poată afla cine e interesat de o viaţă evlavioasă şi cine e interesat doar de curiozitate intelectuală. Ştiţi, când primesc o mulţime de e-mail-uri şi întrebări de la oameni, pot vedea asta, cum are loc această despărţire. Cum unii oameni citesc Biblia deoarece vor cu adevărat să ştie cum să biruiască păcatul, cum să trăiască o viaţă evlavioasă, şi sunt oameni care-mi pun întrebări cu privire la aceasta. Şi apoi sunt alţi oameni, care citesc aceeaşi Biblie, şi din întrebările lor, tipul de întrebări pe care le pun n-au nicio legătură cu a trăi o viaţă evlavioasă. Lucruri din Biblie: "Ce ziceţi de asta şi ce ziceţi de aia?" Desigur, nu-mi pierd timpul răspunzând la aceste întrebări, nici nu le răspund fiindcă, aceşti oameni nu sunt interesaţi de evlavie. Trebuie să fim foarte atenţi când ne gândim la un subiect precum "Zilele din urmă" şi "A doua venire a lui Hristos".

    Putem fi preocupaţi de a încerca să aflăm atâtea detalii cu privire la ce se va întâmpla şi atâtea detalii despre cum va fi când Hristos va domni pe pământ timp de 1000 de ani, şi vom avea trupuri de slavă, vom putea să ne mişcăm dintr-un loc în altul, şi vor fi alţi oameni aici, nepocăiţi, care încă vor avea trupurile vechi. Ei bine, sincer, eu nu vreau să ştiu. Chiar nu mă interesează. Acestea sunt toate întrebări pe care le pun oameni care nu sunt devotaţi cu pasiune lui Isus Hristos. Pentru mine, când Se va întoarce Hristos, vă spun sincer, nu mă va interesa nimic şi nimeni altcineva decât Însuşi Hristos. Aţi văzut tineri care sunt îndrăgostiţi unul de celălalt? Cum le place să se ducă singuri undeva, şi nu vor pe nimeni în jur, nu-i interesează ce se întâmplă în lumea întreagă din jurul lor, fiindcă se iubesc unul pe celălalt. Vă spun sincer, aceasta este relaţia mea cu Hristos. Puţin îmi pasă ce se va întâmpla în lumea din jurul meu. Dar, când eşti interesat de toate aceste micuţe detalii, aceasta este o dovadă clară că poate nu eşti deloc în Mireasă. Fiindcă, eşti mai interesat de tot felul de detalii inutile, lucru ce arată că nu eşti îndrăgostit cu pasiune de Mire. Deci, vreau să vă încurajez, ce a spus Pavel: "Sunt gelos cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, vreau să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată, care este îndrăgostită profund de Mire." Şi când eşti îndrăgostit de Mirele Însuşi, nu eşti interesat efectiv de toate acele mici detalii. După cum am spus, dacă doi îndrăgostiţi sunt singuri, nu-i interesează ce se întâmplă în întreaga lume din jurul lor. Ar putea avea loc explozii de bombe la o milă distanţă de ei. Nici nu i-ar deranja. Aşa trebuie să fim noi devotaţi lui Hristos.

    Deci, când studiem detaliile zilelor din urmă, cel mai important lucru, pe care l-a spus Isus legat de zilele din urmă, a fost că trebuie să fim gata. El mereu a spus asta, n-a spus niciodată: "Înţelegeţi toate detaliile". A spus: "Fiţi gata!" Apoi, este un alt grup de oameni, ce au existat de-a lungul secolelor, care vor să încerce să prezică data exactă a întoarcerii lui Hristos. De-a lungul anilor, oamenii au spus diferite date când va veni. Au spus că va veni în 1000 d.Hr., cred că a fost una dintre primele. Apoi în 2000 d.Hr. Şi în anii 1800 au fost câteva date, cineva a zis 1841, 1844, liderii Adventiştilor de Ziua a 7-a au spus lucruri de genul acesta. Apoi, de-alungul anilor, au fost oameni care au prezis că Hristos va veni în diferite momente în secolul 20. Dar Isus a spus: "Nimeni nu cunoaşte ziua exactă sau ceasul". Însă a spus că vom şti când este aproape. Deci, vom şti când venirea Lui este aproape, dar nu vom şti ziua exactă sau ceasul. Şi apoi, oamenii, ştiţi, încearcă să-i sperie pe alţi oameni că trebuie să aibă o viaţă sfântă, spunând: "Nu păcătui deoarece Hristos ar putea veni în seara asta şi nu vei fi gata!" Vă spun altceva... Dacă eşti logodită cu cineva, şi te păstrezi ca fecioară curată pentru el, şi te păstrezi curată doar pentru că poate va apărea dintr-odată în seara asta, "Oh, atunci nu vreau să mă prindă flirtând cu un alt bărbat"... Dacă acesta-i singurul motiv pentru care vrei să fii devotată mirelui tău absent, aş spune că deja eşti o femeie uşoară. Nu crezi? Adică, dacă este un mire pământesc cu care eşti logodită şi singurul motiv pentru care nu vrei să fii găsită cu un alt bărbat, în seara asta, este pentru că ţie teamă că mirele tău ar putea apărea în seara asta şi te-ar putea prinde cu un alt bărbat, eşti o femeie uşoară, pe de-a-ntregul. Deci, când dorinţa ta după curăţie este fiindcă: "Oh, Hristos ar putea veni în seara asta, nu vreau să mă prindă uitându-mă la pornografie pe internet când vine! Nu vreau să mă prindă ţipând la soţia mea atunci când vine," şi acesta este motivul pentru care să fii sfânt... Frate, soră, eşti o femeie uşoară, spiritual. Singurul tău interes este ca Mirele să nu te prindă cochetând cu păcatul.

    Să presupunem că într-o logodnă pământească ştii sigur că mirele tău este plecat şi nu se va întoarce timp de 10 ani. Ce vei face? Cu certitudine nu se va întoarce timp de 10 ani. Vei cocheta cu altcineva? Acesta e testul! Să presupunem că-ţi spun: "Hristos nu se va întoarce pentru încă 10 ani, frate, soră. Relaxează-te." Şi, ce? Vei păcătui? Mulţi oameni gândesc că imediata întoarcere a lui Hristos este ceea ce ne va sfinţi. Nu. Acest tip de sfinţenie este frica de a fi prins, nu frica de Dumnezeu. Biblia spune în 2 Corinteni 7:1 că trebuie "să ne ducem sfinţirea până la capăt, în frica de Dumnezeu", nu în frica de a fi prins. Teama de a fi prins o are chiar şi un hoţ, un curvar. Nu credeţi că toţi curvarii din lume au o teamă de a fi prinşi? Nu credeţi că toţi hoţii, criminalii au o teamă de a fi prinşi? Fiecare păcătos are o teamă de a fi prins. Aceasta nu este sfinţenie! Şi vă spun la oricare dintre voi, dacă încercaţi să fiţi sfinţi deoarece vă este teamă că veţi fi prinşi, vreau să vă spun că acea sfinţenie este contrafăcută. Nu eşti parte din Mireasă fiindcă vrei să fii sfânt pentru că Hristos ar putea veni în orice moment. Aşadar, acesta nu este imboldul pentru sfinţenie, cu siguranţă nu pentru mine. Isus a spus: "Dacă Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele." Şi, va fi trist, desigur, dacă nu eşti gata când Hristos Se va întoarce.

    Dacă ai cochetat mult cu păcatul şi exact la acel moment anumit, când Hristos va veni, se nimereşte să nu păcătuieşti, ci stai în biserică, cântând la cor sau ceva de genul, crezi că asta te va face sfânt? E ca şi cum, să folosesc imaginea unei logodne pământeşti din nou, să presupunem că ai cochetat constant cu alţi bărbaţi, şi în momentul când mirele apare se nimereşte să nu cochetezi cu nimeni. Te face asta curată? Gândeşte-te doar la asta. Gândeşte-te la relaţia ta cu Hristos exact ca şi cum ai fi logodită cu un mire absent care s-ar putea să vină. Şi de-asta spun că, a doua venire a lui Hristos nu este motivul pentru care trebuie să trăieşti o viaţă sfântă. Nu. El nu a zis: "S-ar putea să vin deodată, deci păziţi poruncile Mele!" Nu. A spus în Ioan 14:15 - "Dacă Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele." "Dacă nu Mă iubiţi, nu păziţi poruncile Mele." Şi vreau să vă spun în Numele lui Isus că, dacă păziţi poruncile lui Dumnezeu în viaţa voastră privată, Îl iubiţi pe Isus. În viaţa voastră privată, în domeniile din viaţa voastră pe care nimeni nu le poate vedea. Dacă nu păziţi poruncile lui Dumnezeu în acele domenii, sunteţi făţarnici de prima clasă şi, vreau să vă spun chiar acum, sunteţi parte din Babilon, femeia curvă, chiar dacă staţi în această biserică. Este foarte important să ştim asta.

    Deci, nu voi predica despre a doua venire a lui Hristos pentru a vă speria pe toţi că trebuie să trăiţi o viaţă sfântă, fiindcă nu din acest motiv trăiesc eu o viaţă sfântă. Nu contează pentru mine dacă Hristos va veni peste 500 de ani. Absolut deloc. Îl iubesc pe Hristos pentru că El m-a iubit întâi, nu fiindcă ar putea veni în orice moment. Aşadar, este foarte important să clarificăm această bază, fiindcă multe predicări din creştinism sunt: "Hristos ar putea veni în orice moment, ar fi bine să fii gata." Dacă Hristos nu va veni pentru 15 ani? Nu vrei să fii gata? Nu vrei să trăieşti o viaţă sfântă? Deci, ţineţi minte acest lucru. Lucrul important nu este să înţelegi toate detaliile, ci să fii gata fie că Hristos vine peste 5 ani sau 10 ani sau 100 de ani. Vreau să fiu gata mereu fiindcă, ştiţi, chiar dacă Hristos nu vine, moartea poate veni în orice moment, nu? Pot fi introdus în prezenţa Domnului într-o clipă. Adică, puteţi părăsi această clădire şi să nu mai ajungeţi acasă în seara asta. Vă puteţi întâlni cu Domnul, nu trebuie să vină Domnul, tot L-aţi întâlni. Deci, e bine să fim pregătiţi tot timpul. Biblia spune în Iacov 4 să nu spui: "Mâine voi face cutare lucru", ci să spui: "Dacă vrea Domnul, voi trăi mâine şi apoi voi face cutare lucru". Vedeţi, aceasta este trăsătura unui om smerit care ştie că viaţa lui nu este în mâinile sale. Viaţa lui este în mâinile Atotputernicului Dumnezeu care este Creatorul său, dar care este şi Tatăl său. Aşadar, el spune: "Dacă vrea Domnul, voi trăi, şi dacă trăiesc, mâine intenţionez să fac aceste lucruri." Dar omul arogant nu gândeşte aşa. Deci, cu asta am terminat o scurtă introducere.

    Acum haideţi să deschidem la Matei 24 şi să ne uităm la câteva dintre lucrurile pe care Isus le-a spus în legătură cu venirea Sa, atunci când ucenicii L-au întrebat. Ucenicii s-au apropiat (v.1) şi I-au arătat unele din pietrele frumoase din clădire, şi Isus le-a zis: "Vedeţi voi toate aceste lucruri? Vă spun că nu va rămâne aici piatră pe piatră care să nu fie dărâmată." Exista un Templu fizic acolo în Ierusalim şi Isus spunea: "Acest Templu va fi dărâmat." Şi Isus a spus asta în jurul anului 30 d.Hr., chiar înainte de a Se duce la cruce. Şi 40 de ani mai târziu, în jurul anului 70 d.Hr., un general roman a venit şi a distrus acel Templu în întregime. Aceasta a fost vremea când toţi evreii din acea zonă, întreg Israelul a fost împrăştiat în lumea întreagă. Locuiau în tot Israelul la acea vreme, însă în acea vreme armata romană a venit şi i-a prădat, i-a risipit, şi despre vremea aceea a spus Isus: "Aveţi grijă, cei care sunt în Iudeea, nu vă întoarceţi să luaţi nimic ci fugiţi, şi rugaţi-vă să nu trebuiască să fugiţi într-o zi de Sabat, căci acest lucru ar fi groaznic, şi rugaţi-vă să nu fiţi însărcinate în vremea aceea când trebuie să fugiţi." Aceasta s-a întâmplat în 70 d.Hr., istoria ne spune acest lucru. Şi în vremea aceea a fost distrus Templul. Deci, El spunea că acest lucru se va întâmpla, Isus prevestea ceva care avea să se întâmple 40 de ani mai târziu. Eu personal cred că asta a fost o pedeapsă pentru că acea naţiune L-a respins pe Hristos şi L-a răstignit pe Fiul lui Dumnezeu. El le-a dat 40 de ani. Ştiţi, 40 de ani, în Biblie, este o perioadă de testare, şi după 40 de ani i-a pedepsit. Şi nu s-au mai întors niciodată în acea ţară decât după 1900 de ani, în 1948, pe 15 mai. Tocmai recent au sărbătorit a 60-a aniversare ca naţiune. Au devenit din nou o naţiune. Deci, aceasta este ca un fel de o introducere în legătură cu Templul ce avea să fie distrus.

    Deci, în timp ce stătea jos acolo, pe Muntele Măslinilor... Adică au plecat de la Templu, Templul era în Ierusalim, ei s-au dus la Muntele Măslinilor... Şi El stătea jos acolo, ucenicii au venit la El şi I-au zis: "Când se vor întâmpla aceste lucruri?" Care este întrebarea? Este legată de Templul ce avea să fie distrus. "Când va fi distrus Templul?" Şi ei s-au gândit... Vedeţi voi, amintiţi-vă că ei nu ştiau nimic cu privire la a doua venire a lui Hristos, ştiau că va fi o venire, dar se gândeau că: "Templul este distrus, asta înseamnă că Hristos va veni". Se gândeau că toate sunt un singur eveniment, de îndată ce Templul este distrus, va fi sfârşitul naţiunii evreieşti şi Hristos va veni şi Îşi va aşeza împărăţia. Nu. Ei nu ştiau acest lucru, credeau că toate sunt una, şi acesta va fi sfârşitul veacului. Şi nu ştiau, desigur, când se va întâmpla. Aşadar, I-au pus trei întrebări: "(1) Când se vor întâmpla aceste lucruri?" Cu alte cuvinte, "Când va fi distrus Templul?" "(2) Care va fi semnul venirii Tale şi (3) al sfârşitului veacului acestuia?" Deci, ei s-au gândit că toate erau împreună, dar noi ştim acum că nu erau toate împreună. Sunt 2000 de ani, 1900 de ani de când Templul a fost distrus, mai mult de-atât.

    Şi, primul lucru pe care Isus l-a spus în legătură cu zilele din urmă este foarte, foarte important să ţinem minte. Nu cutremure, foamete, războaie, toate aceste lucruri. "Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva." Deci, care este caracteristica numărul unu a zilelor din urmă? Înşelarea. Înşelarea spirituală. El a vorbit adesea despre aceasta. La sfârşitul Predicii de pe munte, a zis: "Păziţi-vă de proroci mincinoşi." A spus: "Trebuie să faceţi deosebire între prorocii adevăraţi şi cei falşi", şi a zis: "Îi veţi cunoaşte după roadele lor". După roadele lor, nu după darurile lor. Uitaţi-vă la caracterul vieţilor lor. Aşadar, primul lucru pe care-l spune în legătură cu zilele din urmă este: "Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva." Ţine-ţi minte acest lucru, "fiindcă vor veni mulţi", nu unul sau doi (v.5), "în Numele Meu şi vor zice: 'Eu sunt Hristosul!' Şi vor înşela pe mulţi." Acum, sunt două moduri în care poţi citi versetul 5. Unul este că, cineva va veni şi va spune: "Eu sunt Isus Hristos". Câţi dintre voi veţi fi înşelaţi dacă un om se ridică aici şi spune: "Eu sunt Isus Hristos"? Cred că şi copilaşii de la Şcoala Duminicală nu vor fi înşelaţi. Deci, mă întreb dacă asta a vrut să spună El? Citiţi propoziţia în felul acesta: "Vor veni mulţi şi vor zice: 'Eu sunt Hristosul!'", însemnând că Isus este Hristosul, nu referindu-se la oameni, ci la Isus. Mă urmăriţi? "Vor veni mulţi şi vor zice că Isus este Hristosul şi atunci vă vor înşela." Aceasta sună mai posibil, dar, din cauză că au pus ghilimele acolo, care nu sunt în greaca originală, noi credem că este o afirmaţie pe care o fac aceştia. Dar eu cred că ce spunea Isus este: "Vor veni mulţi care vor spune că Eu sunt Hristosul", că, da, Isus este Mesia.

    "Hristos" este un cuvânt care înseamnă "Mesia", "Unsul". Şi toţi evreii aşteptau ca Mesia să vină. Toată lumea. Numai că, atunci când Isus a venit, ei n-au crezut că El era Mesia. Asta a adus despărţirea dintre toţi evreii, majoritatea dintre ei, şi câţiva ca Petru şi ucenicii şi 500 de credincioşi care au crezut că El era Mesia. Când Isus l-a întrebat pe Petru: "Cine ziceţi că sunt Eu?" Ce a răspuns Petru este: "Tu eşti Hristosul, Tu eşti Mesia, pe care noi L-am aşteptat de atâtea sute de ani!" "Oh", a zis Isus, "Nu carnea şi sângele ţi-au descoperit lucrul acesta". Deci ce spune El este că, în mijlocul acestei vaste naţiuni, în care majoritatea oamenilor spun că nu este El Mesia, atunci desigur că ştii, dacă cineva vine şi spune că Isus nu este Mesia, că acesta este un învăţător fals. Nu vei fi înşelat de el. Dar sunt unii oameni care vor veni şi vor spune că Isus ESTE Mesia. "Aha! Oh, atunci acesta este credincios, este de-al nostru." Acesta este cel care vă va înşela! Aţi înţeles? Aşadar, "Vor veni mulţi în Numele Meu care vor spune că Eu sunt Mesia şi atunci îi vor înşela pe mulţi!"

    Deci, ideea este că, atunci când cineva vrea să te înşele nu va veni cu un Coran sau o Gita sau ceva asemănător, va veni cu Biblia şi va spune: "Isus este Mesia". Şi atunci toate apărătorile tale sunt jos şi vei spune: "Ah, hai s-ascult, tipul acesta este de-al nostru." Acesta este cel care vă va înşela în zilele din urmă, vă rog să ţineţi minte asta. Nu unul sau doi, ci mulţi. Aşadar, nu trebuie să ne fie teamă de conducătorii altor religii că încearcă să ne ducă în rătăcire. Ci, cel care va veni ca lup în haine de miel... Un lup, ştiţi, este interesat numai să ia ceva de la miel. Ce credeţi, dacă un lup poartă o haină de miel şi vine în turmă, ce credeţi că-l interesează? Credeţi că a venit să binecuvinteze oile? Ce-l interesează pe un lup? Să muşte ceva de la miei. Şi, orice predicator care foloseşte doctrina corectă, dar a cărui ţintă este să apuce ceva, de obicei bani, de la oamenii care sunt acolo, pentru mine acesta este un lup. Deci, aveţi grijă. Vor fi mulţi astfel de oameni în zilele din urmă.

    Apoi, după ce a vorbit despre înşelăciune, a vorbit despre celelalte lucruri. Şi vreau să vedeţi mai jos, din nou a spus, versetul 10: "Mulţi vor cădea". Există două moduri în care poţi cădea: unul este fiindcă se vor urî unii pe alţii şi vă vor vinde să fiţi persecutaţi. În vremuri de persecuţie mulţi creştini cad. Dar există un alt motiv datorită căruia oamenii vor cădea, în versetul 11 El repetă acelaşi lucru: "Se vor scula mulţi proroci mincinoşi şi vor înşela pe mulţi." Vedeţi, El nu a vorbit despre războaie şi foamete şi cutremure de 2-3 ori, a spus asta doar o dată, dar când a vorbit despre înşelăciune descoperi că vorbeşte despre aceasta pentru a doua oară, aproape ca şi cum acesta ar fi lucrul proeminent al zilelor din urmă. "Se vor scula mulţi proroci mincinoşi." Din nou, prorocii mincinoşi sunt lupi în haine de oi. Sunt oameni care zic că Isus este Hristosul, folosesc Biblia, folosesc cuvintele potrivite, dar nu sunt interesaţi în a te binecuvânta, ci în ce pot obţine de la tine. Şi apoi, continuă să spună mai departe, mai jos, în acelaşi capitol, a treia oară, în versetul 23: "Dacă vă va spune cineva"... Din nou înşelăciune, observaţi de câte ori revine la înşelăciune. "Dacă vă va spune cineva: 'Oh, Mesia este aici, iată-L, a venit aici, ştiţi, a venit în secret!', să nu-l credeţi." Nu crede pe cineva care-ţi spune că: "Ştii, Isus a venit în secret şi a plecat!" Nu. "Se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi şi vor face semne mari şi minuni." Ce pot face prorocii mincinoşi? Pot arăta semne mari şi minuni. Miracole. Cuvântul "semn" înseamnă miracol. Ei pot face miracole. Ştiţi că diavolul are putere să facă miracole? Da, are putere extraordinară, a primit-o de la Dumnezeu atunci când era înger, şi Dumnezeu nu i-a luat-o când a căzut, i-a luat harul şi ungerea. Diavolul nu mai este uns, nu are har, dar are daruri.

    Ştiţi că este posibil pentru o persoană să aibă daruri fără har? Ştiţi că existenţa darurilor nu înseamnă că omul este uns? Biblia spune în Ezechiel 28 că diavolul a fost heruvimul uns. Nu este acum, dar are darurile. Trebuie să ne dăm seama că, chiar şi printre slujitorii lui Satan se poate să fi fost un timp în trecut când ei erau credincioşi buni, la fel ca şi îngerii. Satan a fost un înger bun... Şi au fost unşi când erau credincioşi buni şi au primit daruri de la Dumnezeu, iar apoi au alunecat şi s-au dus după bani, după onoare, şi au căzut. Iar acum, şi-au pierdut mântuirea, au pierdut harul, au pierdut ungerea, dar n-au pierdut darurile, fiindcă Dumnezeu nu ia înapoi darurile pe care le dă oamenilor. Uneori oamenii pot pierde unele daruri, dar uneori Dumnezeu le îngăduie să le păstreze. Dumnezeu ar fi putut să ia toate darurile de la Satan, dar nu le-a luat. A îngăduit ca diavolul să fie unul din cei mai inteligenţi dintre toate fiinţele create. Da, este un verset în Ezechiel 28 unde Dumnezeu îi spune lui Satan: "Eşti mai înţelept decât Daniel". Asta înseamnă că acesta avea o abilitate extraordinară de a cunoaşte lucruri. Şi, printre altele, pentru informarea voastră, în lume se spune: "Mai înţelept decât Solomon", dar în Ezechiel 28:3 Dumnezeu spune: "Mai înţelept decât Daniel". Fiindcă, în ochii lui Dumnezeu, Solomon nu a fost cea mai înţeleaptă persoană. Când Dumnezeu vrea să-l compare pe diavol, nu-l compară cu Solomon, nu zice: "Mai înţelept decât Solomon", ci spune: "Mai înţelept decât Daniel". Şi Daniel era un tânăr bărbat care trăia în acea vreme, când Ezechiel a spus asta. Vă puteţi imagina încrederea extraordinară pe care Dumnezeu o avea în Daniel, acest tânăr de 25 de ani. Şi, acest proroc în vârstă, de 50 de ani, spune: "Daniel este unul dintre cei mai înţelepţi oameni care au trăit vreodată". Şi acest tânăr de 25 de ani nu se umflă de mândrie cu privire la acest lucru. Imaginaţi-vă dacă am avea tineri de 25 de ani ca acesta astăzi, care nu se umflă de mândrie când sunt onoraţi de Dumnezeu. Asta în treacăt fie zis. În orice caz, diavolul este foarte inteligent, are daruri extraordinare, are abilităţi supranaturale.

    Şi spune aici că aceşti proroci mincinoşi pot să facă atâtea minuni încât să înşele (v.24), dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi. Cum pot fi înşelaţi cei aleşi dacă acest proroc mincinos vine în numele unui dumnezeu necreştin ciudat? Ar fi înşelaţi cei aleşi? Alţi oameni ar putea fi înşelaţi. Dar chiar şi cei născuţi din nou? Ai fi înşelat dacă cineva ar face o minune în numele unui alt dumnezeu? Nu. Cu siguranţă nu! Şi spune aici: "încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi", înseamnă că aceşti proroci mincinoşi vin în numele lui Isus şi fac aceste minuni. Deci, atunci trebuie să ne amintim, în caz că voi toţi nu sunteţi familiarizaţi cu acest verset, amintiţi-vă avertismentul pe care Isus l-a dat la sfârşitul Predicii de pe munte, în Matei 7:22-23, când a vorbit despre prorocii mincinoşi, în versetul 15: "Păziţi-vă de prorocii mincinoşi". A descris prorocii mincinoşi ca pomi răi care fac roade rele, versetul 17, ultima parte. Şi apoi i-a descris ca mulţi care vor veni la El în ziua aceea (v.22) şi vor spune: "Doamne, Doamne, n-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău? Atunci, le voi spune curat: 'Niciodata nu v-am cunoscut; departati-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege'" sau păcat, voi care trăiţi în păcat. Ideea este că... Domnul zice: "Vă trimit în iad nu fiindcă...” Se poate să-i fi binecuvântat pe mulţi oameni... Adică, imaginaţi-vă pe aceşti oameni care au făcut minuni, cei care au primit minunile au fost binecuvântaţi. Au scos draci, cei din care au fost scoşi draci au fost binecuvântaţi. Au prorocit, iar cei care au auzit prorocia au fost binecuvântaţi, Cuvântul lui Dumnezeu. Dar predicatorii merg în iad. Trebuie să vedem acest verset foarte clar, fiindcă în Matei 24 Isus l-a asociat în special cu zilele din urmă. De aceea vreau să vedeţi... Ce am văzut în Matei 24? "Vor veni mulţi, hristoşi mincinoşi, vor face semne şi minuni încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, pe cei aleşi".

    Apoi ne întoarcem la Matei 7:22 şi vedem că oamenii vor proroci în Numele lui Isus, adică vor spune că Isus este Mesia. Vor scoate draci în Numele lui Isus, vor face multe minuni, nu una sau două, adevărate minuni în Numele lui Isus, "şi le voi spune curat: 'Niciodată nu v-am cunoscut, n-ati avut niciodată o relaţie personală cu Mine.'" Ce ne învaţă acest lucru? Că este posibil ca oamenii să facă minuni în Numele lui Isus fără să aibă o relaţie personală cu Hristos. Mă întrebaţi: "Cum se poate acest lucru?" Pot răspunde la asta în două cuvinte: "Nu ştiu." Dar cred asta, fiindcă Isus a spus-o. Că este posibil ca persoane să nu aibă o relaţie personală cu Hristos, şi Isus le va spune: "Niciodată nu v-am cunoscut". El nu spune: "Păi ştiţi, odată cândva v-am cunoscut, dar apoi v-aţi depărtat". Asta pot înţelege. "Niciodată nu v-am cunoscut." Cu alte cuvinte, au avut o anumită întoarcere, dar nu s-a concretizat niciodată într-o relaţie personală cu Isus Hristos. Cred că sunt mulţi credincioşi aşa, nu vor să aibă o relaţie personală cu Hristos. Vor să meargă în cer când vor muri. Nu credeţi că este posibil ca cineva, care vrea să meargă în cer când va muri, să creadă că Isus a murit pentru păcatele lui, să renunţe la anumite obiceiuri rele deoarece vrea să meargă în cer când va muri? Dar el nu e interesat într-o relaţie personală cu Hristos. Nu vrea să fie o fecioară curată pentru Hristos. Există mulţi credincioşi aşa, adică am putea avea câţiva care stau aici. Şi de aceea poţi să cochetezi cu păcatul, cu pornografia, şi să nu iei păcatul în serios. Nu te îngrijorezi de mânia ta, de pofta ta şi de toate acestea, nu sunt grave pentru tine, fiindcă o relaţie personală şi un devotament faţă de Hristos nu sunt importante. Vrei doar să mergi în cer când vei muri. Şi vrei să eviţi păcatul deoarece vrei să mergi în cer când vei muri.

    Eşti interesat în a-L cunoaşte pe Isus? Vedeţi, asta le spune El: "Voi niciodată nu M-aţi cunoscut. Nu eraţi interesaţi de asta." Oricine vrea să-L cunoască pe Domnul poate să-L cunoască. Deci, când Domnul spune: "Niciodată nu M-aţi cunoscut", este fiindcă nu au vrut să-L cunoască. Dar îi întrebi: "Vreţi să mergeţi în cer când veţi muri?" "Oh, da, desigur că vrem să mergem în cer când vom muri." Însă nu s-au dus. Ştiţi, mulţi oameni care vor să meargă în cer când vor muri, nu vor ajunge în cer. Este atitudinea ta faţă de păcat... Oh, vă rog să ţineţi minte asta. De aceea predicăm împotriva păcatului, am predicat împotriva păcatului în această biserică încă din prima zi. Vei merge în cer dacă nu faci niciodată în viaţa ta o minune. Poţi merge în cer fără a scoate vreun demon din oameni. Poţi merge în cer cu 25 de boli în trupul tău, sigur, fără a fi vreodată vindecat. Dar nu vei ajunge niciodată în cer cu păcat în viaţa ta, asta-i sigur. Prin urmare, ce ar trebui să predicăm aici? Poţi merge în cer ca un om sărac, trăieşti într-o baracă şi poţi merge în cer. Poţi merge în cer dacă n-ai deţinut niciodată o bicicletă în viaţa ta, să nu mai vorbim de un scuter, dar nu vei merge în cer cu păcat în viaţa ta. Asta-i sigur. Chiar şi păcat secret, privat. Nu vei ajunge niciodată în Împărăţia lui Dumnezeu. Este atât de important să înţelegem asta.

    Dar în zilele din urmă prorocii mincinoşi vor spune: "Oh, nu, nu, nu, Dumnezeu este un Dumnezeu bun", exact asta i-a spus diavolul Evei. "Păcatul nu este grav. Ce dacă nu asculţi de Dumnezeu un pic, El este un Dumnezeu bun, tu eşti copilul Lui, El nu te va alunga din Eden." I-a alungat. Dacă vreţi să ştiţi cât de grav este păcatul, există doar două locuri la care trebuie să priviţi: Eden şi Calvar. Atât. Priviţi doar la Eden şi vedeţi cât de grav este păcatul. Pentru un singur păcat au fost alungaţi din paradis. Ştiţi că paradisul nu poate tolera nici măcar un păcat? Şi apoi priviţi la Calvar şi vedeţi imensul preţ de a fi părăsit de Dumnezeu, pe care Isus a trebuit să-l plătească pentru păcat. Trebuie să văd doar două locuri din Biblie pentru a înţelege gravitatea păcatului: Eden şi Calvar. Atât. Acestea sunt de-ajuns pentru a aduce gravitatea păcatului în viaţa mea. Dar aceşti oameni... ei erau mai interesaţi de ce anume? De minuni, de scoatera dracilor, de a proroci. Sunt aceste lucruri importante? Desigur. Isus a scos draci. A făcut minuni, a prorocit mai mult decât toţi aceştia. Vrem toate aceste lucruri în viaţa noastră. Eu vreau să văd minuni în viaţa mea, vreau să scot draci oricând ei vin şi întrerup lucrarea lui Dumnezeu, vreau să prorocesc până la sfârşitul vieţii mele. Dar zic, mai mult decât toate acestea, vreau să renunţ la păcatul din viaţa mea. Şi în acest fel mă deosebesc de aceşti oameni. Aşa trebuie să te deosebeşti şi tu de aceşti oameni.

    Deci, în zilele din urmă... Ce am citit în Matei 24? Trebuie să comparaţi acest pasaj din Matei 7 cu cel din Matei 24. De mai multe ori vorbeşte despre înşelăciune acolo. Şi apoi vedem că, dacă va fi cu putinţă, şi aleşii ar putea fi înşelaţi. Cum pot fi înşelaţi aleşii? Să vă spun? Fiindcă ei spun, ei folosesc logica: "Cum poate un om să facă minuni în Numele lui Isus şi să nu fie credincios?" Pot răspunde la aceasta în două cuvinte: "Nu ştiu", dar cred că este posibil, fiindcă Isus a spus asta. Nu sunt aici ca să explic toată această teologie. Puteţi să vă pierdeţi timpul încercând să răspundeţi la asta. Eu pur şi simplu cred cuvintele lui Isus că vor fi oameni care vor face toate aceste lucruri fantastice şi Domnul le va spune în ziua aceea: "Niciodată nu v-am cunoscut. Care a fost atitudinea voastră faţă de păcat? Spuneţi-mi! Care a fost atitudinea voastră faţă de păcat? M-aţi cunoscut?" Două întrebări importante. Vreau să am un răspuns bun pentru acestea, fiindcă acestea sunt cele două lucruri pe care le-a menţionat aici: "Dacă Mă cunoşti şi atitudinea ta faţă de păcat."

    Vreau să fiu într-o biserică ce mă încurajează să am o cunoaştere personală a lui Dumnezeu Tatăl, a lui Isus Hristos şi a Duhului Sfânt. Vreau să fiu într-o biserică ce mă învaţă să fug de păcat, să biruiesc păcatul. Nu contează pentru mine... vă spun, nu contează pentru mine în orice caz... dacă această biserică scoate draci sau face minuni sau proroceşte. Nu contează dacă predicarea nu este minunată într-o biserică, cu condiţia ca biserica să fie împotriva păcatului, să te încurajeze să-L cunoşti pe Dumnezeu personal. Dar sunt unii credincioşi care spun: "Nu. Eu vreau să fiu într-o biserică ce face minuni, are vindecări, unde sunt scoşi dracii şi se proroceşte, şi tot felul de astfel de lucruri." Dar îi întrebi: "Biserica ta predică despre eliberarea de păcat?" "Oh, asta nu-i atât de important!" "Când ai auzit în biserica ta un mesaj împotriva mâniei sau poftei ochilor?" "Oh", spun ei, "Pastorul nostru nu predică toate acestea, dar face minuni, scoate draci şi proroceşte!" "Dar vă încurajează să-L cunoaşteţi pe Isus personal, să umblaţi cu El, să umblaţi în curăţie şi smerenie? Vă învaţă despre smerenie?" "Nu, nu, nu face acestea." Frate, poţi să stai în această biserică, eu nu vreau să fiu în aceasta, fiindcă ştiu din Matei 7:22-23 ce va fi important în zilele din urmă. Două lucruri: (1) Îl cunoşti pe Domnul? (2) Ai renunţat la păcat? Deci, acum puteţi înţelege cum putem vedea în jurul nostru, aici în Bangalore sau în alte locuri, cum atât de mulţi dintre cei aleşi sunt înşelaţi. Şi când sunt înşelaţi, este ţinta diavolului să-i abată complet de la Dumnezeu. Nu există aşa ceva precum, odată ce eşti mântuit, eşti mântuit pentru totdeauna. Poţi fi pierdut. Adică, Isus Însuşi a spus în Apocalipsa 3:5, "Nu-ţi voi şterge numele din cartea vieţii dacă biruieşti." Dacă nu biruieşti? Presupun că îţi va şterge numele din cartea vieţii. Nu-mi pot imagina că Isus ne-ar ameninţa fără să Se ţină de cuvânt, aşa cum obişnuiau să spună bunicile bătrâne: "Dacă nu-ţi mănânci mâncarea, chem poliţia să vină să te ia." Isus nu ne ameninţă ca acele bunici bătrâne. Nu. Când spune: "Îţi voi şterge numele din cartea vieţii", chiar o va face. Când spune: "Am să te vărs din gura Mea", chiar o va face. De ce? Fiindcă n-ai făcut minuni? Nu! Fiindcă n-ai avut niciun interes să-L cunoşti şi să fii eliberat de păcat. Deci, v-aş îndemna, fiţi într-o biserică ce vă învaţă să fiţi eliberaţi de păcat, care predică atât de mult până când sunteţi răniţi, până când sunteţi ofensaţi, dacă e nevoie! Fiţi într-o biserică ce vă provoacă să aveţi o cunoaştere a lui Dumnezeu ca Tată al vostru, a lui Isus ca înainte-mergătorul şi exemplul vostru, a Duhului Sfânt care vă umple inima!

    Aşadar, haideţi să revenim la Matei 24. Deci, Isus a spus acestea în legătură cu înşelăciunea din zilele din urmă. Şi spune şi următorul lucru, un alt fel de înşelăciune din zilele din urmă. Vedeţi, este atâta înşelăciune... Înainte să revin la asta, permiteţi-mi să vă arăt alte câteva pasaje. Unul este 1 Timotei, capitolul 4. În 1 Timotei 4:1 zice: "Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă." Acum, cine sunt cei care se leapădă de credinţă? Ce este "credinţa"? Nu este creştinism nominal. Nu te poţi lepăda de la a fi un creştin nominal. Dacă te naşti creştin nominal, eşti mereu creştin nominal. Credinţa este atunci când acest creştin nominal Îl acceptă pe Hristos ca mântuitor al său şi este născut din nou. El va cădea de la credinţa în Hristos, şi de la doctrina adevărată, unde păcatul şi cunoaşterea lui Dumnezeu sunt mai importante decât minuni, prorocii şi scoaterea dracilor. El va cădea de la credinţă deoarece... amintiţi-vă că acestea sunt zilele din urmă, versetul 1... deoarece "se vor alipi de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor". Acum, cine sunt aceşti oameni care se alipesc? Oameni care cad de la credinţă. Adică, credincioşii vor fi înşelaţi de duhuri înşelătoare care-i vor păcăli. Sper că ştiţi cu toţii că diavolul este mai inteligent decât cea mai inteligentă persoană de aici. Unii dintre voi aţi putea gândi că sunteţi destul de inteligenţi. Permiteţi-mi să vă spun că nu vă ridicaţi la nivelul diavolului. Nu sunteţi nici măcar 1% la fel de inteligenţi ca diavolul. Pe cel care se crede inteligent, diavolul îl va păcăli din toate părţile. De aceea găseşti mulţi oameni inteligenţi în lume, care nu devin niciodată credincioşi. Şi mulţi oameni inteligenţi nu devin niciodată spirituali, fiindcă se cred destul de inteligenţi, şi diavolul îi păcăleşte. Ei cred că cunoştinţa lor îi face spirituali. Ba nu îi face. Smerenia este cea care te face spiritual. Aşadar, duhuri înşelătoare şi învăţăturile dracilor…

    Şi, cine sunt aceşti oameni care sunt înşelaţi? Cei care sunt făţarnici. Făţărnicia mincinoşilor. Sunt două păcate amintite acolo: făţărnicia şi minciuna. Făţarnicii sunt înşelaţi. De aceea predicăm atât de mult împotriva făţărniciei. Nu trăi o viaţă dublă! Nu te preface că eşti ceva când nu eşti de fapt asta în viaţa ta personală. Vei fi înşelat complet de diavol! Oricine care stă aici în această după-amiază, care caută să se prefacă înaintea celorlalţi din această biserică, că eşti o persoană sfântă, şi nu eşti asta în viaţa ta privată, îţi spun: "Eşti o ţintă pentru înşelare. Vei crede că eşti spiritual când nu eşti, vei crede că eşti născut din nou când nu eşti." Eliberarea de făţărnicie este cel mai uşor lucru din lume. Dacă eşti o prostituată, stând aici, poate o prostituată să fie eliberată de făţărnicie? Desigur. Dacă spune: "Sunt prostituată", nu este făţarnică. Făţărnicia înseamnă să nu fii sincer.

    Am auzit zilele trecute la o conferinţă ceva ce a împărtăşit un frate, care mi-a prins bine. Când Isus i-a spus femeii din Samaria: "Du-te şi cheamă-l pe soţul tău", ştiţi ce testa? Sinceritatea ei. Trăia cu un om, nu-i aşa? Vă amintiţi asta? El nu era soţul ei. Avusese deja cinci soţi, divorţată de cinci ori, iar acum trăia cu un bărbat. Nu credeţi că s-ar fi putut duce să-l cheme pe acel bărbat, şi să spună: "Da, iată-l pe soţul meu"? Credeţi că L-ar fi putut păcăli pe Isus? Uitaţi-vă la sinceritatea ei totală în a spune: "N-am soţ", când şi-ar fi putut păstra cu uşurinţă reputaţia, aducându-l pe acel bărbat cu care locuia. Şi din cauză că a fost sinceră, Isus i-a zis: "Ai spus adevărul. De aceea, te voi învăţa ceva despre închinare, ce nu am putut să-l învăţ pe episcopul Nicodim acum câteva zile. El avea nevoie să se nască din nou. Dar fiindcă eşti sinceră, atât de sinceră, fără nicio prefăcătorie, te voi învăţa despre închinare." Ştiţi că singurul loc din Biblie, unde spune că trebuie să ne închinăm lui Dumnezeu în duh şi în adevăr, este în Ioan 4? Şi ştiţi cui i-a spus Isus aceasta? Unei femei care era divorţată de 5 ori, şi care dormea cu un bărbat care nu era soţul ei. Imaginaţi-vă să daţi descoperiri despre închinare unei astfel de femei. Aţi face asta? Aţi vorbi cu ea despre divorţ şi recăsătorire. Nu şi Isus. Şi nu numai asta. După ce i-a explicat închinarea, o foloseşte pentru a aduce o trezire în Samaria, pentru care n-a putut să-i folosească pe niciunul din cei 12 ucenici ai Săi. Ei se duceau să mănânce mâncare în timp ce ea predica Evanghelia şi aducea trezire. Ce ziceţi de asta? Este tipic lui Isus. Făţărnicia este ceea ce duce la înşelăciune. Dacă n-ai soţ, spune: "N-am soţ". Nu te preface. Dumnezeu poate folosi pe oricine, poate folosi păcătoşi, dacă sunt eliberaţi de făţărnicie.

    Celălalt lucru este minciuna. Cele două sunt în legătură. A minţi înseamnă a da o impresie greşită. Poate fi prin cuvinte. Anania şi Safira... Adică, Anania a spus o minciună fără ca să-şi deschidă măcar gura. Doar a stat în rândul celor care erau din toată inima. Asta a fost o minciună. Asta a fost o minciună! S-a prefăcut că dă tot. N-a deschis gura şi Petru i-a zis: "De ce ai spus o minciună?" Deci, făţărnicia mincinoşilor. Feriţi-vă de făţărnicie fraţii şi surorile mele. Feriţi-vă de minciună. Feriţi-vă de a da oamenilor o impresie că sunteţi ceva, când nu sunteţi. Aceasta este cea mai sigură cale de a fi înşelat în zilele din urmă.

    Şi "însemnaţi în însuşi cugetul lor", iată un alt lucru pe care vreau să-l spun. Fiţi foarte atenţi în conştiinţa voastră, vorbesc despre a scăpa de înşelăciune în zilele din urmă. Amintiţi-vă, versetul 1 vorbeşte despre zilele din urmă, aşa cum Isus a zis despre înşelăciune. Spune în versetul 1: "Duhul spune lămurit". Acum, spuneţi-mi, care verset din această carte nu este scris de Duhul Sfânt? De ce trebuie să zică: "Duhul spune lămurit"? Ştiţi, e ca o scrisoare pe care o primeşti de la tatăl tău, cu 3-4 rânduri subliniate. Aţi înţeles? Asta e însemnătatea acestui lucru. "Duhul spune lămurit" înseamnă... toate lucrurile sunt de la Duhul Sfânt, toată Biblia... Iată câteva lucruri subliniate: "În zilele din urmă, mulţi credincioşi vor cădea ascultând de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor." Şi ce sunt aceste învăţături ale dracilor? Aţi crede că ceva groaznic precum a te închina lui Satan sau a practica lucruri oculte. Nu, nu, nu. V-am zis că diavolul e inteligent. El nu vă va înşela spunându-vă să vă închinaţi lui sau să vă jucaţi cu ocultism şi lucruri de genul acesta. Va spune nişte lucruri sfinte precum: "Ştii, poţi fi mai sfânt dacă nu te căsătoreşti." Ştiţi că există o astfel de doctrină în creştinism? Există un anumit grup în creştinism care spune că, dacă vrei să-L slujeşti pe Dumnezeu nu trebuie să fii căsătorit. Biserica Romano-Catolica spune asta, penticostalii din Solan spun asta. Nu sunt aici să spun ceva, zic doar că, pentru mine, e o învăţătură a dracilor cea care spune că nu poţi sluji lui Dumnezeu dacă eşti căsătorit. Petru era căsătorit şi el era conducătorul apostolilor. Şi 1 Corinteni 9 spune că toţi apostolii erau căsătoriţi, cu excepţia lui Pavel şi Barnaba.

    Deci, învăţăturile dracilor nu sunt lucruri groaznice. Sunt lucruri care te fac să crezi că poţi fi sfânt printr-un lucru exterior, precum a evita căsătoria sau, versetul 3, a evita anumite tipuri de mâncare, poţi fi sfânt dacă eşti vegetarian. Aţi auzit chestii de genul acesta? Sau, dacă nu mănânci porc poţi fi sfânt. Eu nu mănânc porc fiindcă nu vreau să-mi crească nivelul de colesterol şi nu fiindcă vreau să fiu sfânt. Sunt tot felul de învăţături care circulă prin lume astăzi, vă spun, dacă vrei să fii sfânt... Sfinţenia nu e un lucru exterior! Sfinţenia e în interior şi nu o poţi obţine prin a te căsători sau a evita căsătoria, nu o poţi obţine prin a mânca legume sau carne. Nu, n-are nimic de-a face cu aceste lucruri! Este un lucru interior. Dar învăţăturile dracilor vă spun să faceţi anumite lucruri exterioare: "Postiţi!". Puteţi fi sfinţi prin a posti. Aţi auzit asta? Nu. Şi unii dintre voi, care nu postiţi niciodată în viaţa voastră, aţi fi încântaţi să auziţi asta. Dar, vă spun asta, dacă n-aţi postit niciodată în viaţa voastră, atunci, probabil că nu-L puteţi urma pe Isus fiindcă El a postit câteodată, nu pentru a fi sfânt. Tot ce spun e că, postul nu e un mijloc de a fi sfânt. Există un loc pentru post în viaţa creştină, dar nu e calea spre a fi sfânt. Asta-i tot ce spun.

    Deci, sunt atâtea lucruri exterioare prin care diavolul îi înşeală pe oameni. Vreau să vă duc la un alt pasaj, în 2 Tesaloniceni. Din nou vorbim despre zilele din urmă, şi subiectul nostru este înşelăciunea din zilele din urmă. Asta am văzut în Matei 24, în Matei 7, şi în 1 Timotei 4. Acum mergem în 2 Tesaloniceni, capitolul 2. "Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor..." Vorbeşte despre venirea lui Hristos şi "strângerea noastră laolaltă cu El" înseamnă că vom fi răpiţi sus la cer pentru a-L întâlni. Şi el spune: "să nu vă clătinaţi aşa de repede în mintea voastră şi să nu vă tulburaţi fie de cineva care zice că vorbeşte în Duhul Sfânt, sau care spune că a primit un mesaj de la apostolul Pavel sau o scrisoare pe care Pavel i-a scris-o, spunând că ziua Domnului a şi venit." Nu. "Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip." Vedeţi, din nou în legătură cu venirea lui Hristos, apostolul spune acelaşi lucru pe care l-a zis Isus. "Aveţi grijă să nu fiţi înşelaţi!" Aşadar, vă spun sincer, în timp ce alţi creştini se uită după foamete, cutremure de pământ, războaie şi toate acestea, eu mă uit după înşelăciune. Căci asta vreau să evit eu, fiindcă ştiu că aceasta va fi din belşug în zilele din urmă. Şi, tipul particular de înşelători după care mă uit, sunt cei care fac minuni, şi cei care îi vindecă pe bolnavi. Îi ascult să văd: "Mă ajută aceştia să fiu sfânt?" Şi observ că deloc. Mesajul lor doar îmi reduce contul bancar şi nu păcatul. Zic, asta-i cu siguranţă înşelăciune. Şi aleşii... Ştiţi, când văd unii credincioşi care se lasă înşelaţi de astfel de lucruri, spun: "Voi aţi citit Biblia?" Diavolul ştie că în zilele din urmă mulţi creştini nu vor citi Biblia. Nu veţi fi înşelaţi dacă citiţi Biblia, vă spun asta. Nu trebuie să aparţineţi CFC-ului, nu trebuie să-l ascultaţi pe Zac Poonen. Dacă citiţi Biblia, va fi de-ajuns. Dar problema e că mulţi oameni nu citesc Biblia în zilele noastre şi nu au învăţători care să le explice Biblia. Foarte trist. Şi astfel, diavolul ştie: "Aceştia sunt buni pentru înşelare!"

    Prin urmare, nu fiţi înşelaţi fiindcă, "Domnul nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă". Asta înseamnă că unul dintre lucrurile care se vor întâmpla înainte să vină Isus este că mulţi credincioşi vor cădea. Vor cădea pradă la ce? V-am spus, nu închinării la Satan, tablelor ouija, şi chestiilor oculte. Vor cădea de la sfinţenie la miracole şi semne şi minuni, de la cunoaşterea Domnului la prorocire şi tot felul de lucruri supranaturale. Nu toate lucrurile supranaturale sunt de la Dumnezeu. Eu cred că prima carte care e scrisă în Biblie, m-aţi mai auzit spunând asta, este cartea Iov, fiindcă Moise a scris Geneza şi Iov a trăit înainte de Moise. Deci, cartea Iov a fost scrisă înainte de Geneza, aşa că este prima carte a Bibliei. Şi, în primul capitol al primei cărţi a Bibliei vedem puterea supranaturală a diavolului. În primul capitol al primei cărţi a Bibliei vedem puterea supranaturală a diavolului. Să facă ce? El poate aduce foc din cer, poate aduce o furtună, poate aduce vrăjmaşii să vină şi să atace copiii lui Dumnezeu şi familiile acestora. Asta vedem în primul capitol al primei cărţi a Bibliei. Asta vedem. Aşadar, de ce a pus Dumnezeu exact în primul capitol al primei cărţi a Bibliei, că diavolul are toată această putere supranaturală? Trebuie să ştim acest lucru.

    Deci, spune aici că va fi o lepădare şi omul fărădelegii, Anticristul va fi descoperit, fiul pierzării. Aşadar, este destul de limpede, dacă citim versetul 3, că acea zi nu va veni până ce nu îl vedem întâi pe Anticrist. Vă surprinde asta? Hristos nu se va întoarce până ce nu îl vedem pe Anticrist. E uimitor cum creştinismul, atât de mulţi creştini nu ştiu asta, nici măcar nu cred asta, fiindcă nu citesc Biblia. Şi acest Anticrist se va înălţa pe sine şi se va aşeza în Templu. Şi spune în versetul 5: "Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea când eram încă la voi?" Deci, cine sunt oamenii care vor fi înşelaţi? Voi menţiona doar acest lucru şi apoi vom încheia. Anticristul, versetul 9, este unul a cărui arătare se va face prin lucrarea lui Satan. Care este lucrarea lui Satan? Putere, minuni, semne mincinoase. E acelaşi lucru încă o dată. Cum se face că creştinii nu au înţeles acest lucru? "Arătarea lui se va face prin lucrarea lui Satan cu minuni, semne şi puteri mincinoase şi cu toate amăgirile nelegiuirii." Din nou înşelăciune, care îi conduce pe oameni la nelegiuire şi păcat. Şi care sunt oamenii care vor fi înşelaţi? Ascultaţi, versetul 10: "Cei care nu primesc dragostea adevărului ca să fie mântuiţi de păcatele lor." Vă spun ceva, vreau să iubesc adevărul. Nu voi fi înşelat. Vreau să primesc dragostea adevărului. Atunci nu voi fi înşelat. Vreau să primesc dragostea adevărului ca să fiu mântuit de păcatele mele. Atunci nu voi fi înşelat. Şi vreau să vă zic fiecăruia dintre voi, care primeşte dragostea adevărului ce vă conduce să fiţi mântuiţi de păcat în viaţa voastră: "Nu veţi fi înşelaţi". Dar cei care nu o primesc: "Dumnezeu Însuşi (v.11) le trimite... Dumnezeu Însuşi le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună." Asta e destul de periculos. Adică, dacă diavolul ne înşeală, inima noastră ne înşeală, poftele noastre ne înşeală, banii ne înşeală... Peste toate acestea, dacă şi Dumnezeu ne înşeală, vă spun, nu există speranţă pentru voi. Vreau să mă asigur că Dumnezeu este de partea mea, şi ştiu că Dumnezeu este de partea mea dacă primesc dragostea adevărului ca să fiu mântuit de păcat. Înfrunt adevărul despre mine însumi când văd ceva în Scriptură, accept adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Este speranţă pentru noi toţi dacă iubim adevărul.

 

    În timp ce capetele noastre sunt plecate în rugăciune, ar putea fi unele lucruri specifice pe care Domnul ţi le-a vorbit în această seară şi vreau să te gândeşti la acestea. Care sunt? Ocupă-te de ele, tratează-le chiar acum şi spune: "Doamne, ajută-mă, vreau să iau în serios ce am auzit astăzi." Ajută-ne, Doamne. În Numele Domnului Isus, Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5294
  • Export PDF: 10
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni