Stai, calule !
Autor: Marin Mihalache  |  Album: Cantare Domnului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de marin2016 in 05/12/2017
M-aş rupe din evul plăpând
O altă menire să am
Când calul izbânzii aşteaptă
Să tragă cu mine la ham.

Un drum nesfârşit ne înfruntă
Prieten cu aripi de ceară
Şi-aş vinde rotirea comună
Spre-a creşte din patimă iară.

Dar seara m-ajunge din spate
Şi rănile vârstei mă dor
Când frânghia-ntinsă a vieţii
De-un stâlp nevăzut o-nfăşor. . .

E-o vreme uitată când veşnic
Din ceruri ne-am rupt amândoi
Stai, calule-opreşte-te o clipă
C-aş vrea să privesc înapoi.
Frumos. Domnul sa ne dea putere sa ne urmam tinta care este Isus Hristos, oricat am regreta anumite lucruri numai la El gasim intelegerea si iubirea de care avem atata nevoie.Domnul sa va binecuvinteze!
Adăugat în 05/12/2017 de florenta.sarmasan
Multumesc frumos stimata poeta Sanda Tulics pentru mesajul atat de poetic si inspirat pe care generos l-ati postat la poezia "Stai, calule". Poezia pe care a-ti adaugat-o este atat de frumoasa si cu o viziune optimista fatza de minunea vietii si a creatiei lui Dumnezeu pentru care se cuvine sa ne simtim binecuvantati. ..."Vor înflorii-n curând migdalii,/Te-or ninge -parfumat în roz petale,/Te-or îmbrăca-n miresmi de bucurie,/Pentru lacrimile ce le-ai plâns în vale..." Multumiri si Felicitari !
Adăugat în 06/12/2017 de marin2016
Îmi cer scuze stimate frate Marin Mihalache pentru eroarea computerului meu care a șters comentariul original pe care l-am depus frumoaselor versuri din poezia dumneavoastră;Stai calule! și a selectat o poezie care nu se potrivea cu miezul celor scrise .Doresc să întăresc apreciarea și analiza vieții în cele scrise cu mențiunea ;felicitări!
Multumesc pentru înțelegere!

Adăugat în 07/12/2017 de sanda_tulics
O poezie foarte reușită, deosebit de frumoasă, sugestivă și cu tâlc. Dacă e noapte și nu crezi în lumină, când vin zorile, în viața ta s-ar prea putea să rămână tot întuneric, dacă nu lupți pt ceva, nu-i datorită vreunui fapt al vreunei biruințe, ci pt că nu mai scop, credință și nădejde... Când crezi din toată inima în biruință aceasta este deja asigurată, dar când „calul izbânzii” nu mai trage cu tine la „menirea” trasată...ești biruit, disperat și „noaptea te-ajunge din urmă...”
Frumoase, profunde și interesante versuri, Domnul să fie slăvit și să-Și reverse deplin și necurmat binecuvântările Sale peste dumneavoastră!
Adăugat în 07/12/2017 de Ioanhapca
(...ci pt că nu mai ai scop, credință și nădejde... vroiam să spun dar faptul că rubrica de comentarii este atât de îngustă... mă incomodează f mult faptul că nu-mi văd întreaga frază pe care o scriu și scap greșeli care se strecoară din cauza vitezei de exprimare...)
îmi cer scuze
Adăugat în 07/12/2017 de Ioanhapca
Multumesc fratelui intru Domnul si poetului de talent Ioan Hapca pentru comentariul deosebit de profund pe care a avut bunavointa sa-l posteze la poezia "Stai, calule!". Har si pace de la Domnul.
Adăugat în 08/12/2017 de marin2016
Sunteti un poet deosebit, talantul si talentul se vad inca din primele cuvinte! Domnul sa va inmultrasca darurile, sa ne mai incantati cu astfel de frumuseti! Cu stima! GBY!
Adăugat în 10/12/2017 de lboltasu
Multumesc frumos talentata poeta crestina Lucica Boltasu pentru comentariul postat. Domnul sa va inmulteasca si Dvs. deosebitele daruri poetice si spirituale.
Adăugat în 11/12/2017 de marin2016
Postura ecvestra de cavaler fara teama si fara prihana trecand prin varsta matura cu nostalgia tineretii este foarte romantica si poetica, asa ca va salut romantic.poet crestin incaruntit,....prin gelozia timpului terestru....
Adăugat în 08/01/2018 de loredanam
Stimata si onorata Doamna Doctor si poeta crestina de mare talent. Va multumesc frumos pentru admirabilele comentarii postate. Sunt profund impresionat de calitatea intelectuala si poetica a inspiratelor si expresivelor Dvs. comentarii, in fata carora ma inclin cu tot respectul varstei mele si onoarea cavalereasca a tineretii care a fost. Fiti binecuvantata.
Adăugat în 09/01/2018 de marin2016
Statistici
  • Vizualizări: 776
  • Comentarii: 10
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni