Univers
Autor: Cristina Magdalena Francu  |  Album: Zbatere de aripi  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de francu.cristina in 03/10/2013
Lacrimi, doruri, cer şi vers
mi-e întregul univers.

Lacrimi – frământări surprinse,
perle-n ochi mijiţi ascunse.
Sentiment de fericire
şi de tainică-mplinire.

Doruri – aripi larg deschise,
vise din suflet desprinse
şi în inimă închise,
de speranţă vie-aprinse.

Cer – brâu albastru de mătase
peste creştetele noastre.
Înălţimi ameţitoare
de speranţă dătătoare.

Versu-i lacrimă, dor, cer,
iară eu un mesager.
Literele plămădite,
scrise-n rânduri îngrijite.

Lacrimi, doruri, cer şi vers
mi-e întregul univers.

Galaţi, 3 Octombrie 2013,
Cristina Magdalena Frâncu
*Lacrimile – păcatul, despărţirea de Divinitate; *Dorurile – dorinţa şi planul Divinităţii de a restaura omul păcătos; *Cerul – destinaţia omului iertat de păcat; *Versul (biblic) – mesajul Evangheliei schimbătoare de vieţi păcătoase.


Trăiri interioare superbe-n exprimare.

Să fiţi mereu sub binecuvântări cereşti!
Adăugat în 03/10/2013 de Duverna
Ador poezia populară, stilul ei. Genialii Alecsandri și Eminescu ne-au arătat frumusețea ei. Noi, piticii, ne facem că suntem mai serioși decât „țărăniile” ei. De asta astăzi( cred eu) „superba” poezie e, cu mici excepții, o forfotire de pigmei.
Soră Cristina, pare-se avem tendințe îngemănate spre folclor. Eu, de asemenea, încerc a mă urca pe curcubeul de mătase a marelui și foarte frumosul folclor românesc. Dumnezeu să Vă binecuvânteze. (personal știu cât e de greu să scrii în stilul acesta)
Adăugat în 04/10/2013 de bragagiu
Multumesc tuturor de ingaduinta si de gandul bun!
Sincer, am stat in dubii daca sa postez poezia aici sau nu. Ma temeam de urmari, de ceea ce mintea mea astepta sa se intample rau...
Personal, nu stiu unde ar fi limita intre poezia crestina -daca pot folosi acest termen- si poezia necrestina... Ce-i drept, au fost si sunt multi poeti care au scris/scriu poezie religioasa dar care nu au avut o traire crestina. Pot fi ele primite in cercurile evanghelice? Nu stiu...
Am bagat de seama ca unii cititorii se rezuma doar la atat: daca in versurile poeziei nu se scrie explicit despre Dumnezeu, Biblie etc, nu se sfiesc sa o catalogheze drept "necrestina"... Cred ca mai mult conteaza inima si trairea curata a celui ce scrie si mai putin a termenilor folositi... Voi fi taxata pentru asta, dar e parerea mea si o sustin...asa gandesc eu lucrurile...
Cred ca daca nu scriam si explicatiile termenilor folositi in poezie, poezia ar fi dat nastere mai multor pareri...
Adăugat în 04/10/2013 de francu.cristina
Nu cred ca poate intra in discutie aceasta poezie ca fiind necrestina, nici pe departe. Poezia este plina de emotii, abordeaza univesul si exemplifica trairile interioare a poetei ca fiind o parte din univers, dar modalitatea de exemplificare este una pur crestina pentru ca fericirea si speranta de doua ori evocata nu isi au sensul inr-un unvers abstract lipsit de esenta Dumnezeirii.Feicitari sincere pentru asa putine cuvinte si asa de multe semnificatii si emotii ! Multa Pace !
Adăugat în 05/10/2013 de cristianagape
Foarte impresionant! Spuneam odată că poeziile sunt acele minuni izvorâte din trăirile de fiecare zi, majoritatea atât de dureroase, de tragice, de cenușii, adunate în inimă, la presiuni și temperaturi uriașe, încat doar inima și nimic din lumea aceasta nu poate să le trăiască, iar din acest foc și energie a vieții, să rezulte acele diamante ce pot încânta prin frumusețea lor un întreg Univers! Iar tu în mod cert încânți!
Adăugat în 07/10/2013 de Mihaip3000
Sensibila, expresiva, suava si pretioasa poezie!
Adăugat în 24/11/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 904
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni