Nu mi-s baci, nu mi-s mioară
Autor: Victor Bragagiu  |  Album: Rugăciune în Cale  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de bragagiu in 11/05/2013
Nu mi-s baci, nu mi-s mioară,
Nu mi-s rob, nu mi-s stăpân
Sunt o așchie din Țară
Dusă pe un plai străin.

N-am avere, nici știință,
Avântări negustorești
Doar încerc să scriu„Credință”
În cuvinte românești.

Nu-s păstor și nu sunt frate,
Nu-s un glas cum nu-s un Glas,
Mă învăț în libertate
Cum se face pas cu pas.

Nu sunt lider, nu sunt coadă,
Nu îndemn și nu ascult
Scărpinând semnul de zgardă
Ce-am purtat-o-așa de mult.

N-am făcut literatură,
Slava Domnului, n-o fac,
Doar cuvintele de gură
Zbuciumarea nu și-o tac.

Că îmi plac, că nu îmi place,
Agreate-s ori că ba...
Personal doresc doar pace
Să-nflorească-n viața mea.

Și de nu se prea primește
Când mă strigă și dureri
Gem atât de omenește
Necredințe-n disperări.

Iar de traiul se ridică
În lumina fără foc
Râd atât de floricică
Că mă sperii de noroc.

Nu sunt meșter și n-am calfe,
Ci-o soție din urbani
Care vrea să fiu mai altfel
Douăzeci și cinci de ani.

Cinci copii ce balamaua
Mi-o socot un mit trecut:
Cât nu strig că iau cureaua
Niciodată n-au crezut.

Un întreg ori doar pătrimi mi-s -
Singur încă nu mă știu...
Sunt un om - ne quid nimis*
Nici prea trist, nici prea hazliu.

Nu-s prestigiu de povață
Și iar nu-s, și nu-s, și nu-s...
Doar o așchie-s de viață
Din Iubirea lui Isus.

*ne quid nimis - nimic mai mult
„Rămâneți poetul neânțeles, enigmatic, care spune zbuciumul inimii in cuvinte frumoase dar foarte intortocheate.”(dintr-un comentariu) Straniu, dar poezia a apărut câteva ore înainte de acest comentariu. Am socotit că-i un semn și hotărâi s-o postez, măcar că mă codeam până atunci.
Nu te codi a publica...intortocheate par cuvintele cuiva ce nu poate patrunde dincolo de ele, "vizualizand" sufletul poetului...Cu poezia e ca si cu simfonia, ori nu ai ureche muzicala, ori sensibilitatea de a simti fiecare nota, fiecare vibratie e foarte mica...Nu toti percep la fel, unii vor ceva simplu, altii daca nu "infloresti poezia" nu li se pare o poezie reusita...Deci, inainte! In poezia adevarata vorbeste sufletul, ...mintea omului e atat de intortocheata...Poezia e o capodopera...Cel putin pt mine, fii binecuvantat!
Adăugat în 11/05/2013 de lboltasu
Autobiografie reusita! Usor de citit .
Adăugat în 11/05/2013 de sanda_tulics
Deosebit de sugestive ultimele doua versuri in care autorul se identifica ca fiind o aschie de viata din iubirea lui Isus. Cel cu comentariul de mai sus am fost eu, dar nu regret, daca v'am facut sa postati aceasta poezie...De cele mai multe ori oamenii se copie unii pe altii, si cand avem de'a face cu cineva unic in felul lui, nu e usor de acceptat sau de inteles persoana respectiva. Multa Pace !
Adăugat în 11/05/2013 de cristianagape
Poate nu am fost înțeles corect cu punerea comentariului fratelui Cristian. Profitând de ocazie eu îi mulțumesc din tot sufletul pentru acest comentariu. Se înțelege, când cineva întră profund în versurile mele eu singur, uneori aflu fapte interesante. Dar chiar dacă mi se scrie că pur și simplu n-a înțeles nimic, mă bucură sinceritatea fratelui sau surorii. Dacă vă temeți că altcineva va citi în afară de mine, scrieți-mi să nu postez și nu voi posta. Dar orice comentariu, fie el cât de rău n-ar fi eu sunt dator să-l postez fiindcă e părerea unui om, îmi place ori nu. Iar dacă mi se spune că nu...deci înțelegeți...Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adăugat în 11/05/2013 de bragagiu
Intr'un adevarat spirit fratesc, cu eleganta si sinceritate frate Victor, dincolo de poezie, aici santem intr'o scoala a vietii ,si ma bucur nespus ca am de la cine invata prin Harul Lui Dumnezeu !Mii de multumiri si multa Pace !
Adăugat în 11/05/2013 de cristianagape
„Nu-s păstor și nu sunt frate,
Nu-s un glas cum nu-s un Glas,” Iertați-mă, aceste versuri nu le-am înțeles, eu am crezut că sunteți un frate prezbiter! Iar un glas sunteți, cântați imnuri Domnului și creației Sale, pe melodia dvs unică! Oricum, cred că simt spiritul acestei poezii și este unul de modestie și sinceritate autobiografică..Domnul să vă întărească, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru!
Adăugat în 12/05/2013 de loredanam
Dacă nu suntem baci și nici păstor, nu-i nici o problemă. Dar dacă nu suntem mioare din turma Domnului șinici frați, această situațiene plasează în afara mîntuirii, că-ci Cristos Domnul este „întâiul născut dintre mai mulți frați”și păstorește numai oi.
Dacă nu sunt coadă este bine,dar dacă nu„ îndemn” încalc porunca ce spune„îndemnațivă unii pe alții la fapte bune....”iar dacă nu ascultăm și pe alții, asta este mîndrie care merge înaintea căderii.
Dacă atunci când vine încercarea ne plângem de milă ca niște oameni fără credință nu cunaștem
cuvântul care spune„fără credință este cu neputință să fim plăcuți lui Dumnezeu”
DACĂ avem în viața noastră aceste manifestări,cu siguranță ne putem răspunde singuri la întrebarea„ dacă suntem un întreg sau un sfert”.ȘI cred că Domnul nu duce în cer, sferturi!!!
Noi ca frați conștienți și cunoscători ai scripturii nu putem permite să privim la fața omului și să notăm o poezie CREȘTINĂ doar pentru frumusețea versurilor. În atenția noastră trebuie să primeze cantitatea de viață pe care o transmite prin adevărul pus față în față cu scriptura
Frate Victor, cu toată dragostea te sfătuiesc ,veghează,roagăte mai mult pentru lcrarea pe care o faci. CUnici un chip nu am intenționat să te rănesc .Dar dacă totuși te simți rănit , adu-ți aminte de ce spune scriptura„rănile pe care ț-i le face un prieten, dovedesc credincioșia lui”
Domnul să te aibă în paza Lui!!!

Adăugat în 13/05/2013 de hazcornel
Statistici
  • Vizualizări: 759
  • Export PDF: 16
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 7
Opțiuni