Vine Primăvara?
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Fărâme de lumină  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de sanda_tulics in 17/02/2013
După atâta-nfrigurare
Şi-o iernare "ca la carte"
Iarna pare să . . . transpire
Şi-şi leapădă din cojoace.
Se-ntristează rău şi plânge . . .
Fulgii . . . ce i-a adunat
Cu atâta sârguinţă,
Din înaltul cer, curat . . .
. . . O apucă, o tristeţe,
Toată ziua . . . plânge, plânge.
Căci şederea, i s-a dus . . .
Gerul, nu o mai ajunge.
Şi-aşa tristă şi rău plânsă,
Coboară de pe coline,
Aruncând din albe haine
Şi lăsând 'n urmă, suspine.
. . . S-a pornit "marea cântare!"
Sărbătoare! 'N urma ei.
Oile de bucurie, -şi cheamă, albişorii miei.
Triluri lungi în crengi golite,
Se aud dinspre grădini.
Şi un zumzet: dulce, dulce
Dinspre stup, de la albini;
E o boare sfântă, caldă,
Gâzele-n lumină-şi scaldă,
Trupurile-nţepenite,
Şi de geruri amorţite.
. . . Se aude din zăvoi:
Iarăşi am venit la voi,
Cânt vesel, de piţigoi.


Vine primăvara și vine și Primăvara pe care o așteptăm cel mai mult. Minunat ai făcut din primăvară ca o pildă pentru Primăvara sufletului.Dumnezeu să te binecuvinteze, sora Sanda dragă,
aștept poeziile tale ca pe o miresmă de primăvară.„albișorii miei”,aburul ce se ridică pe arături,
îmi descoperă o dragoste pentru mediu rustic.Domnul să te umple de bucurie sfântă!
Adăugat în 17/02/2013 de ana_haz51
Multumesc Ana draga mea, eu,m-am nascut si trait la oras dar... acolo in mediul rustic,cum tu bine ii zici, cred caci este adevarata mea identitate.Acolo pot ''sa respir ''tot cerul, ''sa maninc ''toate dealurile, ''sa inspir'' toata vegetatia si ''sa vorbesc'' cu toate necuvintatoarele , chiar daca nu le vad ,dar ma stiu aproape de ele.Ma simt cu adevarat fericita in acest mediu pe pamint.De aceea -ROMANIA-este zestrea mea[ si a mea], la ea,ma refer cit voi trai, aceasta minunata binecuvintare, daruita de Domnul noua, romanilor un popor binecuvintat[dar care nu stie[ in mare parte,sa-si traiasca binecuvintarea,sa se bucure de ea].
Adăugat în 17/02/2013 de sanda_tulics
Amin. Domnul să fie glorificat căci minunate sunt lucrările și creația Sa! Fiți binecuvântată.
Adăugat în 18/02/2013 de Ioanhapca
Cândva am avut (fiind orăşan) cinci stupuri de albine (le ţineam la ţară),copilăria şi adolescenţa am petrecut-o într-un sat frumos(cred că toate satele copilăriei sunt frumoase). Venirea primăverii e ceva absolut deosebit de toate anotimpurile. Venire primăverii, dacă vreţi e un anotimp aparte. Unde n-am trăit apoi, am căutat anume venirea primăverii "acele" şi mă bucuram dacă descopeream ceva asemănător. Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adăugat în 18/02/2013 de bragagiu
Frumos, fi binecuvantata! Primavara din sufletul tau inmiresmeaza sufletele zgribulite, umplandu-le cu caldura dragostei de sus... Te imbratisez!
Adăugat în 18/02/2013 de lboltasu
Un stil specific sorei Sanda. Întrebarea din titlul poemului își are înțeles doar în sens metaforic, simbolic. Cu alte cuvinte am putea întreba : VINE PRIMĂVARA (ȘI) ÎN SUFLET? Dorința cred că se manifestă nu doar în autorea versurilor ci în fiecare. Multe sensuri putem găsi în această compoziție poetică; nu doar sensul direct ci și cel ascuns. Iau la întâmplare un exemplu: ”Toată ziua, plânge...plânge” Un suflet care plânge toată ziua, normal are nevoie de o înviere, sau de o primăvară.
Multe s-ar putea spune. Felicit autoarea pentru modul plăcut al versificării.
Cu stimă/George Cornici
Adăugat în 18/02/2013 de geocornic
Mai este foarte puţin sora Sanda, ea bate la uşă! O aştept şi eu cu ardoare; trăiesc din plin fiecare primăvară pentru că sunt chiar în mijlocul minunăţiilor ei, nu-mi scapă nimic, primii muguraşi umflaţi, primele gâze, albinuţe, primele flori, sunt printre ele din zorii dimineţii; inima mea creşte în bucurie odată cu natura reînviată, mulţumesc Domnului pentru ceea ce mă înconjoară şi mai presus de toate mulţumesc pentru primăvara din sufletul meu căci ani de zile am trăit asemeni naturii pe timp de iarnă în stare latentă; acum "s-a pornit marea cântare" şi în viaţa mea; zilele trecute eu deja am văzut prima turmă de oi cu mieluşeii, unii ţinându-se după mamele lor, iar alţii purtaţi pe braţe de ciobanii turmei; ce minunat exemplu a ales Domnul pentru noi! Fiţi binecuvântată, facă Domnul minunăţii de nedescris să fiţi mereu încunjurată cu "albişorii miei" , alţii şi alţii, Duhul Sfânt să vă dea călăuzire pe mai departe.
Adăugat în 18/02/2013 de floridinmaracineni
O poezie cu accente copilaresti (poate din cauza nostalgiei), calda, sensibila, deschizatoare de frumusetea asteptarii primaverii, ce naste in cititori aceleasi trairi si sentimente alese ca ale poetei.

O frumusete de poezie scrisa intr-un stil aparte, caracteristic poetei!

Felicitari!
Adăugat în 18/02/2013 de francu.cristina
Multumesc tuturor de ''plimbarea impreuna'' in asteptarea primaverii ,[mai ales spirituale.]Cristina, draga mea, as vrea sa-ti spun caci ''batrinii sunt plini de suc si verzi!]Nu este numai nostalgie, caci m-am bucurat in caldura de iarna, dar , sunt binecuvintata cu un suflet verde, tinar si asta-mi face asa bine..Visez ,visez ,caci este terapeutic sa te transpui in peisaje albe, verzi, ruginii, etc. Fim binecuvintati cu toii!
Adăugat în 18/02/2013 de sanda_tulics
Bucuria primăverii să ne inunde sufletele, să avem soarele în inimă şi cerul senin în vieţile noastre! Să ne bucurăm de primii ghiocei, care ne invadează grădinile şi să-L lăudăm pe Creatorul pentru frumuseţea primăverii, fii binecuvântată Sanda dragă! O descriere frumoasă, plăcută, plină de viaţă, deja cânt" Sosită e iar primăvara şi totul e înverzit".
Adăugat în 18/02/2013 de Simo_7
Statistici
  • Vizualizări: 1527
  • Export PDF: 14
  • Comentarii: 10
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni