Am ajuns persecutat
Autor: Fratele meu și sora mea  |  Album: Mărturii ale înaintașilor noștri  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de Tecarte in 30/03/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                      Am ajuns persecutat

 

     Cam în timpul acela m-a chemat directorul. El a primit dispoziție să facă cercetări vizavi de persoana lui Fedotov. M-a chemat la el, a vrut să mă vadă și să stăm de vorbă. Era un om cult, avea pe piept insigna de deputat, ceea ce înseamnă că în ochii autorităților era văzut bine, era cineva. A încercat să mă convingă să o las mai moale, dar eu l-am înfruntat cu putere. Când și-a dat seama că nu merge, a schimbat subiectul.

— Uite ce e, zicea el. Au venit la mine niște oameni și mi-au cerut să te dau afară. De aceea eu îți propun să pleci de bunăvoie din fabrica mea. Eu m-am legat de vorba lui, zicând:

— Această fabrică este și a mea, nu numai a dumneavoastră. El și-a dat seama de greșeala făcută și a zis:

— Eu chiar te rog să pleci, deși îmi dau seama că ar fi mai bine să fii ținut într-un singur loc; că, dacă tu ajungi în alt loc de muncă și acolo vor apare credincioși.

     După această discuție a urmat ședința la care trebuiau să fie toți prezenți. Pe ordinea de zi: Comportamentul sectarului Fedotov. Secretarul care conducea ședința era un fost coleg de armată, dar aici nu ținea deloc cu mine. Au discutat multă vreme, dar nu mi-au găsit nicio vină. Au supus la vot trimiterea mea din fabrică. Muncitorii nu au ridicat mâinile, însă șefii, da. S-a făcut liniște, nimeni nu spunea nimic. În cele din urmă, nu m-au dat afară, pentru că muncitorii nu au fost de acord. A mai trecut ceva timp și iarăși o ședință.

     Pe ordinea de zi: Problema sectantului Fedotov. Prietenii mei mi-au povestit că în acest timp îi chemau separat pe fiecare la secretarul organizației și le făceau educație ideologică, îi prelucrau. De exemplu, unuia i-au spus:

— Te-ai înscris pentru obținerea unei locuințe?

— Da.

— Atunci, de ce nu ai ridicat mâna ca să fie dat afară Fedotov din fabrică?

     Sau altuia:

— Vrei un bilet într-o stațiune de odihnă?

— Da, de ce?

— Biletele se eliberează prin partid, iar tu nu te-ai ridicat împotriva lui Fedotov. Poți să nu te ridici împotriva lui, dar ridică ambele mâini când se va vota și vor fi numărate două persoane, ca fiind împotrivă și atunci biletul e asigurat. Iar altuia i-au spus cam așa:

— Știm că ți s-a căsătorit fiul și vrei o locuință pentru el, vom mai face o ședință unde se va vota să fie dat afară Fedotov. Obligatoriu să ridici mâna, să știi că te voi urmări! Fiecare muncitor a trecut prin astfel de discuții, iar la a doua ședință au venit doi bărbați de la KGB, care s-au așezat în spatele muncitorilor, forțându-i să acționeze cum voiau ei. Când a venit momentul votului, colegii au ridicat mâinile și am fost dat afară. Am mai lucrat câteva zile la fabrică... iar a doua zi după ședință, colegii mei nu au mai putut să mă privească în ochi, le-a fost rușine. Locuințele promise nu au fost acordate, nici biletele de odihnă.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 116
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni