Dragostea pentru Scriptură
Autor: Fratele meu și sora mea  |  Album: Mărturii ale înaintașilor noștri  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de Tecarte in 04/11/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

     Când poliția secretă a intrat în casa unei femei ortodoxe din Plescăreni și i-a comunicat că este arestată și că urma să fie deportată pentru simpla vinovăție de a fi româncă, aceasta a reușit să ia cu ea Biblia, pe lângă alte câteva lucruri sumare. A ajuns în Siberia și cât a stat acolo s-a străduit să păstreze cu multă grijă Biblia, ceea ce nu era simplu în regimul de lagăr unde un astfel de obiect era cu totul interzis, posedarea lui fiind aspru pedepsită. După câțiva ani, într-o împrejurare a reușit să fugă și s-a îndreptat spre Bucovina. Ajunsă în gară la Hilboca, în așteptarea trenului a apucat-o noaptea. De îndată ce s-a lăsat întunericul în gară au apărut milițienii. Unul a venit spre ea și i-a cerut documentele. Femeia a înghețat: nu avea nici un document.

— De unde vii?

— Din... din... din... Siberia...

— Ce ai acolo? - o mai întrebă, arătând spre traistă.

— O Biblie...

— S-o văd și eu...

     Femeia scoase din traistă Biblia convinsă că orice șansă pentru ea s-a spulberat. Se vedea din nou în drum spre Siberia, judecată pentru evadare cu ani grei de temniță.

— De ce o porți cu tine?

     Și așa neavând nici o șansă s-a hotărât să spună adevărul:

— Când m-au arestat, am luat cu mine în fugă Biblia aceasta, gândind că dacă o voi avea cu mine, Dumnezeu mă va ajuta să mă întorc acasă.

— Bine ai gândit, păstreaz-o bine și du-te acasă.

     Milițianul s-a îndreptat spre o altă persoană din gară lăsând femeia înmărmurită și neștiind ce să creadă. Dar era adevărat, au lăsat-o în pace și la o bucată din noapte a urcat în trenul ce a dus-o acasă.

     După mulți ani, la bătrânețe, după 1990, dragostea ei pentru Biblie a adus-o la pocăință. Slăvit să fie Domnul!

Slava Domnului! Sper că o și citea!
Adăugat în 04/11/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 271
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni