Cândva homosexual
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 05/07/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Sursa originală: www.contracurentului.com
Cândva homosexual

de Johan van de Sluis

M-am născut în 1938 şi am trăit ca homosexual de la vârsta de cincisprezece ani până la douăzeci şi opt de ani. Conform Dr. Van Emde Boaz, un cunoscut sexolog olandez, eram un homosexual înnăscut. Am crescut într-o familie creştină şi din fragedă copilărie am tânjit după pace cu Dumnezeu. Pacea cu El m-a părăsit când am început să trăiesc o viaţă de homosexual. Am frecventat baruri şi saloane de dans homosexuale şi mi-am ales homosexuali ca prieteni. Am avut, de asemenea, o relaţie homosexuală cu un bărbat care a durat trei ani.

Aş fi putut continua acest stil de viaţă încă mulţi ani, dar am descoperit treptat că nici acea relaţie de trei ani nu m-a făcut mai fericit. Am început să realizez că pentru mine stilul de viaţă homosexual însemna lipsă de armonie şi sterilitate. Ultimul an al acelei prietenii a fost un an de conflicte interioare. Simţeam că stilul meu de viaţă nu se potrivea cu convingerile mele religioase şi aveam certuri frecvente cu prietenul meu.

Am început să mă gândesc că vroiam să ies din acea relaţie şi, în cele din urmă, i-am pus capăt. În retrospectivă, pot spune că Dumnezeu este Cel care mi-a arătat că stilul meu de viaţă nu era după voia Lui. Ani de zile nu înţelesesem asta. Totuşi, la un moment dat, am hotărât că vroiam să ascult mai mult de El, decât de cei care încercau să mă convingă că nu era nimic greşit să am o relaţie sexuală cu un bărbat care îmi era prieten, caracterizată de dragoste şi fidelitate.

O creaţie nouă

Apoi am intrat în legătură cu creştini, iar după un timp am dorit să fiu botezat. După slujba de botez, câţiva credincioşi s-au rugat pentru schimbarea orientării mele sexuale, punându-şi mâinile peste mine. Din acel moment, am început să cred că eram liber. Totuşi, în dimineaţa următoare mă simţeam la fel de homosexual ca întotdeauna. Am intrat în panică şi am sunat nişte prieteni, un cuplu căsătorit, care fuseseră printre cei care se rugaseră pentru mine. Mi-au spus că eram cu adevărat liber şi că puteam începe să o cred, chiar dacă emoţiile îmi transmiteau un mesaj diferit. Mi-au atras atenţia asupra câtorva cuvinte din Biblie: „Căci dacă este cineva în Cristos, este o făptură nouă; cele vechi s-au dus; iată că toate lucrurile s-au făcut noi. ” (2 Corinteni 5: 17)

De atunci, am perseverat în credinţă şi am fost liber cu adevărat. Vechea mea natură păcătoasă este acum răstignită împreună cu Cristos. (Romani 6: 6) Ca rezultat, în decursul timpului, percepţia mea asupra sinelui interior şi a naturii mele a început să se schimbe. Se reducea totul la puterea sugestiei? Nu, era vorba de puterea credinţei în Dumnezeu şi în promisiunile Sale. M-am implicat activ în acest proces. A trebuit să învăţ să mă disociez de prietenii mei homosexuali din trecut; am rupt orice legătură cu ei. Am încetat, de asemenea, să merg în locuri care îmi aminteau în mod atât de viu de trecutul meu. Am realizat, de asemenea, că trebuia să arunc tot ce îmi amintea de viaţa din trecut, precum cărţi şi fotografii. Simţeam că nu eram destul de radical, în asprimea cu care tratam cu influenţele din trecutul meu păcătos.

În special la început, riscul căderii a fost foarte mare, deoarece un timp îndelungat personalitatea mea s-a aflat în procesul de vindecare. Sufletul îmi fusese rănit şi avea nevoie să fie vindecat. Cu toate acestea, procesul nu a constat numai în scăparea de lucruri negative. În acelaşi timp, trăind cu Cristos, mi s-a deschis o lume cu totul nouă. Eram o făptură nouă, ceea ce mă făcea deosebit de fericit. Experimentarea acestui fapt mi-a fost de mare ajutor în lupta cu sentimentele homosexuale. Am descoperit, de asemenea, că nu tot ce etichetasem drept „homosexual” era greşit. De exemplu, am realizat că bunul meu gust pentru îmbrăcăminte şi mobilă etc. nu era legat de sentimentele homosexuale şi nu era păcătos.

Cu cât îmi reveneam şi înaintam în heterosexualitate, cu atât mai puţin aveam nevoie de alţi bărbaţi pentru a compensa deficienţa în dezvoltarea mea personală. Uneori se mai întâmpla ca vederea unui bărbat să-mi provoace sentimente de admiraţie şi o anume satisfacţie. Într-un asemenea moment, aveam nevoie de el pentru a mă vedea pe mine însumi ca bărbat complet. Dar treptat am început să mă simt întru totul bărbat, bazându-mă pe relaţia mea cu Cristos. Nu mai aveam nevoie să mă identific cu alţi bărbaţi pentru asta. Mai mult, mi-au apărut dorinţe heterosexuale.

M-am rugat ca Dumnezeu să mă călăuzească în aşa fel încât să mă îndrăgostesc spontan de o femeie. La cinci ani după ce am rupt legătura cu stilul de viaţă homosexual şi după ce sentimentele mele au început să se schimbe, m-am căsătorit.   Aceasta s-au întâmplat cu mai bine de treizeci şi doi de ani în urmă. Soţia mea şi cu mine avem trei copii, o fiică şi doi fii. În viaţa mea de căsnicie am experimentat că heterosexualitatea este mult mai plină de satisfacţii decât stilul de viaţă homosexual.

Povestea vieţii mele a fost publicată mai în detaliu într-o carte olandeză intitulată Ik ben niet meer zo şi în broşura Eens homofiel, tradusă, de asemenea, în engleză cu titlul Cândva homosexual.

Din anul 1969, am ajutat homosexuali; în primii cinci ani în casa mea, iar din 1975 am lucrat ca lider de proiect (Director) la EHAH (Ajutor Evanghelic Pentru Homosexuali). În ultimii treizeci şi doi de ani, mai mult de o mie de oameni cu probleme homosexuale au fost ajutaţi de mine şi de membrii personalului de la EHAH. Din februarie 2003 m-am retras din activitate.

Am fost, de asemenea, Preşedinte, iar acum sunt membru în comitetul de conducere al organizaţiei Onze Weg (Calea noastră), promovând interesul pentru foştii homosexuali în biserici şi în societate, şi explicând cum poate fi părăsit stilul de viaţă homosexual. La fiecare trei luni distribuim o revistă cu articole relevante pe diferite teme privind sexualitatea.

În 1982, câţiva colegi au luat iniţiativa să înceapă Exodus Europe, după ce au fost la conferinţa Exodus North America din Las Vegas. După aceea am fost membru în comitetul de conducere şi Preşedinte la Exodus Europe timp de câţiva ani.

Exodus International ne-a ajutat să ieşim dintr-o poziţie mai degrabă izolată şi, de la înfiinţarea sa până in prezent, am găsit încurajator să fiu membru al Exodus.

[Johan van de Sluis, Once A Homosexual. Copyright © Johan van de Sluis. Tradus şi publicat cu permisiune. Articolul în limba engleză este publicat pe site-ul www. exodusglobalalliance. org. Pentru ajutorul care nu mai este disponibil la Exodus International, contactează Exodus Global Alliance. ]


Aapreciez mult mult acest material, pt ca se vede o progresie, un proces de reabilitare si apoi un rezultat imbucurator reflectata intr-o familie cu copii si apoi "am experimentat că heterosexualitatea este mult mai bogată decât stilul de viaţă gay."
Multe binecuvintari tuturor!
Adăugat în 29/02/2012 de SergheiB
Nu intimplator acesta persoana a trecut prin ceeace marturiseste,el fiind un mesager pentru tinerii din ziua de azi si viitoare,experienta lui nefericita fiind un foarte bun subiect pentru intilnirile cu tinerii[fete ssi baieti].Sa nu tragem perdeaua peste aceste articole si sa nu le privim printre degetele de la mina,pentru ca biserica lui Dumnezeu se confrunta cu pacate din cele mai grave.Felicitari RESURSELOR CRESTINE care au afisat acest articol,prin aceasta venind in ajutorul unora care se confrunta cu aceasta probleme si care au nevoie de ajutor real.Stiu caci DUMNEZEU are pregatiti persoane autorizate de El si in aceasta privinta,care i va putea ajuta pe cei bolnavi de acest lucru.Mai stiu ca prin marturisire personala asa cum o cere si ne invata biblia se pot corecta caractere[ca cel din articolul respectiv]si mai stiu si cred ca DUMNEZEU abia asteapta sa venim inaintea LUI sa ne rugam sa fim curatiti de orice intinaciune .Numai asa vom putea scapa de orice intinaciune si vom fi liberi in prezenta Domnului.
Adăugat în 29/02/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2367
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni