Intelegand oamenii
Autor: Sasu Alexandru  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de allexandru in 12/05/2012
    12345678910 7/10 X
Media 7 din 2 voturi

 

 Cine sunt eu?

Stie cineva? Se poate raspunde acestei  intrebari cu oarecare autoritate sau trebuie sa resemnam ca este produsul unei speculatii imaginative? Voi afla vreodata cine sunt eu , cine e sotia mea?

Cand incepem sa punem intrebari cu privire la natura noastra fundamentala, intram pe un taram al discursului unde intuitia, gandul rational si abservatiile empirice se dovedesc rapid inadecvate.

Ca fiinte personale, cu capacitatea de a ne misca, suntem in permanenta subiectului  unei evaluari morale.

Noi suntem persoane. Dumnezeu este o perosana. Noi Ii semanam in acele elemente care , adunate laolalta, compun o personalitate. Dar care sunt acestea?

In continuare voi raspunde intrebari cine sunt prin ceea ce prezinta Scriptura. Urmeaza un sumar al asemanarilor dintre Dumnezeu si om.

1. Doreinte fierbinti

In Osea 11:8, Dumnezeu Se plange de nestatornicia copiilor Sai in termeni foarte miscatori. Limbajul bogat, chiar pasional ( „Cum sa te dau… Cum sa te predau… Mi se zbate inima in Mine si tot launtrul Meu se misca de mila !” )sugeareaza existenta, in cadrul personalitatii Sale, a unei realitati subiective care poate fi definita foarte limitat ca sentiment. Este ceva mult mai profund. Cu toata intensitatea fiintei Sale, Dumnezeu tanjeste dupa restaurarea relatiei cu copii Sai.

Cuvantul „doreste” din Psalmul 42:1 inseamna in mod literal o dorinta atat de intensa incat este auditiva.

2. Gandire evaluativa

In zilele lui Noe, Dumnezeu a evaluat vietile oamenilor. Ni se spune in Geneza..... mai departe citeste aici :http://sasualexandru.wordpress.com/2012/05/11/intelegand-oamenii-2/



Alexandru, hai să ne punem puţin de acord asupra acestei postări: în primul rând ea conţine multe greşeli ţi le pot trece în paranteză, dar atunci când postezi ceva se merge cu lucrarea până la sfârşit, nu mi se pare corect să ne porţi pe un alt blog odată ce ai început a scrie aici, aşadar, te hotărăşti: aici, sau acolo! sau în ambele site-uri DAR COMPLETĂ! De asemeni, personal, nu am înţeles mesajul acestui articol este unul creştinesc? aduce el o zidire în timp ce îl citesc? (tu trebuie în primul rând să te întrebi!) Postează lucrarea întreagă, eu aşa te sfătuiesc- şi încearcă să scoţi în evidenţă mesajul ei ( fiinţe personale? - nu merge, nu este o exprimare corectă, natura noastră fundamentală, ce vrea să însemne? şi nedumiririle pot continua. Aş vrea nu să te cert, nu să te supăr, ci doar să-ţi spun sincer, deschis, nu eşti încă pregătit pentru a scrie! Domnul să te binecuvinteze!
Adăugat în 12/05/2012 de floridinmaracineni
stiti cum e... multi se cred critici chiar daca nu au cest dar de a critica.
eu sunt de parare ca toata lumea are dreptul sa aduca un surplus pentru cineva.
eu ma intreb dece nu toti zic acelasi lucru. Cu siguranta daca ati Dumneavoastra administratorul acestui site mati suspenda.
daca ceea ce aduc nou nu intelegeti, nu cred ca e nevoie sami citit articolele. in articolul acesta de fata raspunde intrebari (cine sunt eu? ) si are raspunsuri din Scriptura la aceasta intrebare. si raspunsul e ca sunt o fiinta creata de un Dumnezeu personal si inzestrat pentru relati si curios sa afle cine este. Am dat 4 lucruri in care ne asemanam cu Dumnezeu, mai sunt si altele dar am crezut ca sunt de ajunz. iar in ceea ce priveste scriptura, am folosit-o daca vi se para ca nu am folosit-o. Si in legatura ca nu sunt pregati sa scriu, eu cred si alti au confirmat-o ca sunt. nu sunt primele articole care le scriu.
Multumesc
Adăugat în 12/05/2012 de allexandru
Statistici
Opțiuni