Intelegand oamenii
Autor: Sasu Alexandru  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de allexandru in 10/05/2012
    12345678910 7.50/10 X
Media 7.50 din 2 voturi

 

Teologia vs intrebarile oamenilor

Sau

Intrebarile oamenilor vs teologia

De ce uneori invatatori Bibliei se mandresc cu stiinta lor in loc sa-si foloseasca cunoasterea pentru a-i ajuta pe oameni?

O tendinta in cercuriile evanghelice face ca evaluarea capacitati de slujire a unei personae sa se faca doar pe baza intelegerii doctrinale si a dedicari ei. Nu se gandeste destul de serios la capacitatea viitorului pastor de a patrunde cu intelepciune si profunzime in vietile oamenilor cu adevarul pe care-l cunoaste.

Cand vorbesc de adevaruri, ma gandesc la titlurile obisnuite ale capitolelor din manualele de teologie sistematica. Subiecte ca: antropologie; harmatologie; pneumatologie; escatologie si altele.

Se prea intampla ca un absolvent de seminar, sa se planga dupa un anumit timp de slijire ca : „ Nimeni nu pune intrebarea la care pot sa raspund. Sunt pregatit sa-mi apar pozitia in doctrina, dar oamenii ma intreaba cum sa tratez un om betiv ”. Atunci se angajeaza un psiholog nu un pastor.

Daca Biblia este cu adevarat suficienta pentru a rezolva... mai departe citeste aici http://sasualexandru.wordpress.com/2012/05/09/intelegand-oamenii/



Biblia a fost scrisa prin inspiratia Duhului sfint sa fie o carte,mesaj al iubirii pentru noi,dar pe parcursul anilor s-a transformat in mesaj mai mult stintific,care a atras in urma lui,disecarea cuvintului inin mai multe parti;antropologie,harmatologie,escatologie,e t c],fapt ce a dus la nasterea unei educatii [prin universitati]foarte sofisticate,pierzind ce este mai important pe drum... mesajul iubirii,care nu poate fi transmis prin aceste teorii foarte greoaie pentru toti si mai ales pentru oamenii de rind.El mesajul iubirii nu poate fi transmis decit prin fapte,printr-o viata plina de Christot traita in fata oamenilor si atunci nu mai este nevoie sa angazezi in cadrul bisericii profesionisti stintifici[psihologi].Domnul poruncea duhurilor rele si ele cadeau in lesin,dar acum bisericile sun conduse mai mult de stinta decit de autoritatea Duhului sfint care sa -i insoteasca pe pastori si rugaciunea bisericii.Aceste a sunt oare vremurile din urma cind dragostea se va raci?
Adăugat în 10/05/2012 de sanda_tulics
de aceea am si scris articolul in vederea de a scoate in evidenta faptul ca nu o doctrina ii raspunde unui om cum se poate lasa de un anumit viciu. Desi, chiar si eu sunt unu dintre aicei oameni care a studidat intr-un seminar, dar nu am ramas la lucruriile rigidin din ceea ce am invatat. Am incercat sa le pun in practica. Un seminar nu e rau, daca ceea ce se invta se pune in practica.
Adăugat în 10/05/2012 de allexandru
da ,inteleg,eu am completat pe marginea ideii,numai bine!
Adăugat în 10/05/2012 de sanda_tulics
De ce se mândresc? Simplu! pentru că ştiinţa vine din înţelepciunea firii lor că doar firii îi place grozav mândria, nu-i aşa? Nu îşi pot folosi cunoştinţele pentru că nu au ungerea divină nu au primit autoritatea Duhului să facă această lucrare. Să ne apărăm noi doctrina? Domnul nu are nevoie de aşa ceva! Omul beţiv se tratează prin rugăciuni înălţate cu dorinţă aprinsă de salvare, nimic altceva nu îl poate trata...NIMIC...pământesc nici medici, nici ceaiuri, nici alte remedii...DOMNUL vindecă şi eliberează. Slăvit să fie DUMNEZEU. Fii binecuvântat.
Adăugat în 10/05/2012 de floridinmaracineni
Da! Asa e. multumesc pentru incurajari
Adăugat în 10/05/2012 de allexandru
Da: Cel puțin trei lucruri elementare trebuie să însoțească un om pt. a putea fi declarat slujitor a lui Dumnezeu. Indiferent de abilități, cunoștințe, pregătire, dexteritate...Trebuie să aibă o chemare din partea Domnului pt. o slujire anume, trebuie să fie pregătit de Domnul pt. slujirea respectivă și trebuie să fie recunoscut de Adunarea locală și așezat de Domnul în slujbă. Deaici încolo rezultatele depind de umblarea și acultarea lui de Domnul.
Mesajul articolului este bun pt. oricine are ochi pt. el. Domnul să vă binecuvânte!
Adăugat în 19/05/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1261
  • Comentarii: 6
  • Gramatical 1
  • floridinmaracineni  incorect greşeli mari gramaticale cu lipsa semnelor de punctuaţie

    Gramatical 0 1
  • Diacritice 1
  • floridinmaracineni  fără diacritice

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • floridinmaracineni  greşeli gramaticale fără diacritice text cu aşezare greşită în pagină

    Conținut 0 1
Opțiuni