Intelegand oamenii
Autor: Sasu Alexandru
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

Intelegand oamenii

Teologia vs intrebarile oamenilor

Sau

Intrebarile oamenilor vs teologia

De ce uneori invatatori Bibliei se mandresc cu stiinta lor in loc sa-si foloseasca cunoasterea pentru a-i ajuta pe oameni?

O tendinta in cercuriile evanghelice face ca evaluarea capacitati de slujire a unei personae sa se faca doar pe baza intelegerii doctrinale si a dedicari ei. Nu se gandeste destul de serios la capacitatea viitorului pastor de a patrunde cu intelepciune si profunzime in vietile oamenilor cu adevarul pe care-l cunoaste.

Cand vorbesc de adevaruri, ma gandesc la titlurile obisnuite ale capitolelor din manualele de teologie sistematica. Subiecte ca: antropologie; harmatologie; pneumatologie; escatologie si altele.

Se prea intampla ca un absolvent de seminar, sa se planga dupa un anumit timp de slijire ca : „ Nimeni nu pune intrebarea la care pot sa raspund. Sunt pregatit sa-mi apar pozitia in doctrina, dar oamenii ma intreaba cum sa tratez un om betiv ”. Atunci se angajeaza un psiholog nu un pastor.

Daca Biblia este cu adevarat suficienta pentru a rezolva... mai departe citeste aici http://sasualexandru.wordpress.com/2012/05/09/intelegand-oamenii/

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/92550/intelegand-oamenii