Rugăciunea domnească
Autor: Ph. Yancey  |  Album: Rugăciunea  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 01/03/2012
    12345678910 9.60/10 X
Media 9.60 din 5 voturi
Rugăciunea domnească

   Însufleţit de mari speranţe, ai hotărât să-ţi faci din rugăciune o practică obişnuită. Îţi rezervi timp într-o dimineaţă şi pui şi o Biblie la îndemână ca să te ajute. Cuvântul lui Dumnezeu ar trebui să te ajute să deschizi un canal de comunicare, nu? Deschizi Biblia la întâmplare şi citeşti câteva versete. N-ai nimerit bine - e o listă lungă cu nume de triburi, contabilizate ca într-un fel de recesământ. Dai la altă pagină, la una din cărţile profeţilor. Ce de nume străine! Citeşti în diagonală, frunzăreşti câteva pagini mai încolo şi dai peste relatări despre masacre şi perioade de foamete. Orice sentiment contemplativ îşi ia zborul, lăsându-te într-o stare de agitaţie şi derută totală. În fond, unde ai greşit?

   Un neiniţiat într-ale Bibliei nu prea are mari şanse să găsească pasaje de natură să-l stimuleze în rugăciune şi închinare.

   Până nu ne familiarizăm cu alcătuirea Bibliei, metoda deschiderii la întâmplare va produce rezultate la fel de întâmplătoare. Tocmai de aceea este bine să se înceapă de la pasaje care se concentrează în mod concret asupra rugăciunii. Biblia cuprinde în jur de 650 de rugăciuni, unele mai scurte, altele mai lungi, reflectând împrejurări şi stări sufleteşti diferite. Luate în ansamblu, ele oferă un excelent ghid pentru oricine vrea să înveţe să se roage.

   În rugăciunea domnească "Tatăl nostru",  Isus i-a învăţat pe ucenicii Săi care erau iniţiaţi în rugăciuni evreieşti ale vremii lor, o nouă abordare, un nou model. Noi ne rugăm poate de sute de ori rostind această rugăciune dar fără a ne gândi la ceea ce spunem. De aceea e necesar să încetinim ritmul, să cântărim fiecare frază şi să adăugăm chiar o aplicaţie personală.

   "Tatăl nostru care eşti în ceruri"

   Încep cu un cuvânt plin de dragoste, care subliniază relaţia, "Tată". Adu-mi aminte că şi azi Tu trăieşti şi domneşti, nu numai în cer, ci pretutindeni în jurul meu şi în viaţa mea. Fă-mă conştient de prezenţa Ta activă pe parcursul întregii zile, în toate acţiunile şi întâlnirile mele cu oamenii.

   "Sfinţească-Se Numele Tău"

   Cum Te pot recunoaşte - în splendoarea naturii, în amestecul insolit de oameni pe care-i întâlnesc, în glasul tăcut care mă cheamă să-Ţi semăn tot mai mult? Fie să "sfinţesc" tot ce mă aşteaptă azi, aducându-le toate în mod conştient înaintea Ta, şi fie să cinstesc desăvârşirea Ta, sfinţenia Ta, încercând să fiu tot mai mult asemeni chipului Tău.

   "Vie Împărăţia Ta"

   Aşa să fie, şi ajută-mă să fiu un agent al acestei Împărăţii, aducând pacea celor tulburaţi, harul celor în nevoie, şi dragostea Ta tuturor acelora la care voi ajunge. Fie ca oamenii să creadă în domnia Ta plină de bunătate datorită felului în care voi trăi eu astăzi.

   "Facă-Se voia Ta precum în cer, aşa şi pe pământ"

   Văd această voie cel mai clar exprimată în Isus, care a vindecat bolnavii şi i-a mângâiat pe cei întristaţi, i-a ridicat pe cei călcaţi în picioare, a reprezentat întotdeauna viaţa, nu moartea, speranţa, nu deznădejdea, libertatea, nu sclavia. El a trăit voia din cer pe pământ. Ajută-mă să fiu ca Isus.

   "Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi"

   Nu ni se garantează decât pentru ziua de azi. Fie să mă încred în Tine pentru ceea ce am nevoie azi, hrană pentru trup şi suflet, şi să nu mă îngrijorez de lipsurile şi nevoile viitoare. Te mai rog şi să mă faci simţitor faţă de cei cărora le lipseşte pâinea azi.

   "Şi ne iartă nouă greşelile noastre precum iertăm şi noi greşiţilor noştri"

   Aminteşte-mi care e statutul meu adevărat, acela de datornic care nu va putea niciodată cumpăra bunăvoinţa Ta. Slavă Domnului că nici nu trebuie să fac aşa ceva. Dă-mi faţă de cei care mi-au greşit aceeaşi inimă iertătoare pe care ai avut-o Tu faţă de mine.

   "Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău"

   Nu mă lăsa ca, din nebăgare de seamă, să alunec spre rău azi. Ţine-mi mintea trează la ispitirile celui rău şi dă-mi putere să mă împotrivesc, fără frică şi regrete. AMIN

(fragment)

nu-i suficient să te rogi, trebuie să te rogi eficient!
nu-i suficient să trăiești, trebuie să trăiești pt. slava lui Dumnezeu.
Adăugat în 01/03/2012 de Ioanhapca
este minunat ceea ce ai postat şi completarea la rugăciune este foarte bună, de un ajutor foarte mare. Domnul să te răsplătească pentru toată munca pe care o faci şi El să te ajute în continuare pentru a lucra în continuare pentru slava şi gloria lui Dumnezeu.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 01/03/2012 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1603
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni