Stiai ca Dumnezeu ne cunoaste atat de bine, incat stie si cate fire de par avem in cap?
Autor: Roxi  |  Album: Zambeste,Domnul te iubeste!  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de hodorogea in 18/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Stiai ca Dumnezeu ne cunoaste atat de bine, incat stie si cate fire de par avem in cap?

    ' Neinteresant!; Nu ma intereseaza!; Fascinant!; Nemaipomenit!; Extraordinar!; Si ce daca?; Chiar este adevarat? Si ce-i cu asta? Interesant!'

     Tu pentru ce optezi? Eu as zice 'fascinant si extraordinar!; Mi se pare cel mai interesant lucru, ceva ce mintea umana nu poate cuprinde, (adica sa stea si sa numere fiecare fir de par).

     In Biblie, in Matei cap.10 versetul 30 gasim scris despre aspectul acesta, in care zice: "Cat despre voi, pana si perii din cap va sunt numarati!" Cred ca este extraordinar de frumos sa stim ca avem un Dumnezeu care stie totul despre noi, ne cunoaste atat de bine incat nici un fir de par nu ne cade fara ca EL sa stie. EL stie daca inima noastra este curata sau daca ascundem pacate pe care ochiul uman nu le poate vedea. Probabil ca nu prea v-ati gandit la aspectul acesta, sau nici nu v-a trecut prin cap asa ceva, vi se pare un pic ciudat si nu va vine sa credeti.

     O secunda, te rog, citeste mai departe... Nu vreau sa scot acum in evidenta acest aspect (chiar nu ma intereseaza cate fire de par am in cap, bine ca le stie Dumnezeu), desi este si el important, dar imagineaza-ti cat de maret este DUMNEZEU, cat de bine ne cunoaste. Poate ca au fost momente in viata voastra cand pur si simplu va doreati tare mult sa vedeti ce este in inima oamenilor, sa vedeti daca sunt sinceri cu voi, sa vedeti daca nu au alte intentii sau daca sunt ceea ce par, dar poate nici voi nu a-ti fi vrut ca nimeni sa stie ce este in inima voastra, poate ca uneori va era rusine ca cineva sa poata sti ce ascundeti voi acolo. Daca va era rusine sa nu stie omul despre voi, ganditi-va ca Dumnezeu poate vedea fara nici o problema ceea ce incercati sa ascundeti.

     Cateodata, stau si ma gandesc ca Dumnezeu poate vedea ceea ce omul nu poate, adica INIMA, interiorul, si asta ma face uneori sa ma bucur. Ma fascineaza sa stiu ca avem un DUMNEZEU care nu numai ca ne-a creat, ne lasa in voia sortii si atat, ci ca EL ne cunoaste pana in maduva oaselor, vegheaza zi si noapte asupra noastra si a intregii omeniri. Stie fiecare aspesct din viata noastra, fiecare bucurie, tristete, evenimente neimportante, chiar si lucuri pe care noi le uitam. El vegheaza zi si noapte la casa noastra, este prezent atunci cand plangem, atunci cand nu mai putem de bucurie, ne vede chiar si atunci cand nu ascultam de EL.

     El vă vede pe toti, vede vietile voastre, problemele, necazurile si suferintele voastre, vă vede atunci cand plangeti si atunci cand va bucurati. EL vede totul... dar vede si atunci cand voi va zbateti in probleme fara ca sa Îi cereţi ajutorul, vede ca va straduiti ca totul sa fie bine, vede ca fara EL nu puteti face nimic. Vede probleme pe care numai EL le poate rezolva, dar nu poate lucra pentru ca omul nu Îi da voie. Am auzit de multe ori si probabil si voi, cum oamenii dau vina pe Dumnezeu pentru tot ce se intampla in viata lor si ma gandesc ca, daca L-ar cauta pe EL sa îi ajute sa le rezolve problemele, si nu numai in necaz, ci in orice circumstanta a vietii, nu cred ca ar mai fi atat de multi oameni in aceasta postura.

     Vreau sa iti dau o veste buna, sa iti spun ca inca nu este prea tarziu sa Îl cauti pe Dumnezeu, ca El sa lucreze in viata ta si sa iti rezolve toate problemele si toate intrebarile cu care tu te confrunti. El te vede pe tine, familia ta, iti vede framantarile si golul din sufletul tau care nu poate fi umplut decat de EL. Vede ca incerci sa il umpli cu tot felul de lucruri care nu te satisfac in nici un fel, vede ca ai nevoie de pace in inima ta zbuciumata. EL ISUS, sta si bate la usa inimii tale, ca poate te vei gandi sa Îi deschizi vreodata. Vrea sa te ajute, sa lucreze cu tine si prin tine, te iubeste si doreste sa nu-L mai lasi atat de mult la usa inimii sa astepte.

     Dumnezeu te-a creat ca sa ajungi in cer!! Dumnezeu nu a creat iadul pentru oameni (cei mai multi oameni cred asta), ci pentru Satan, dar pentru ca EL este Sfant, nu poate accepta oamenii care aleg sa faca ceea ce este pacatos si de aceea ei merg "acolo". El nu da buzna in inima nostra, nu ne forteaza sa Îi slujim. Cel Rau intra fortat in vietiile noastre, nici macar nu bate la usa, el este agresiv si rau, pe cand Isus este bland si are o rabdare exagerat de mare cu oamenii. Este alegerea noastra pe cine alegem sa slujim, de alegerea nostra depinde cum ne traim vietile si cum va fi viata. Una traita cu un scop maret, sau una risipita!

      Vreau sa va impartasesc cateva aspecte din viata unei tinere (ma gandesc la un nume... cred ca Ema i se potriveste), vreau sa spun cum Domnul a lucrat in viata si la inima Emei, cum El a transformat aceasta viata, cum i-a oferit iertare pentru tot pacatul, cum a primit pace si liniste in aceasta viata zbucimata.

      Dumnezeu a lucrat minunat in viata ei, cum nici nu a crezut vreodata. Cred ca orice pocait care a experimentat asta ar putea zice ca si ea: "Daca Dumnezeu nu era in viata mea, nu stiu ce m-as fi facut fara EL!" si chiar asa este. Se bucura ca a ales-o din aceasta lume si a pus-o deoparte, ca ea sa-I slujesca LUI.

      In copilarie a adunat multa manie si ura in inima, lucuri care au urmarit-o multa vreme si care nu i-a facut bine deloc. Se enerva din absolut orice, arunca vorbe dure si dureroase oricui si din orice, nu aprecia oamenii pentru ceea ce erau, se credea "buricul pamantului", credea ca le stie pe toate. A ajuns sa Îl invinuiesca chiar si ea pe Dumnezeu pentru problemele pe care a trebuit sa le intampine pe parcursul vietii, era nemultumita chiar si in lucurile in care trebuia sa spuna "multumesc". A fost un exemplu rau pentru cei din jurul ei si pentru casa in care statea, nu s-a vazut multa vreme nici o deosebire intre ea si cei din lume. Nu cerea ajutorul Lui Dumnezeu in probleme, le "rezolva" singura cica, dar de fapt le incurca mai rau, o oboseau si-i produceau numai durere.

      A sosit si un moment cand Ema a realizat ca ce ceea ce face nu este bine deloc. Se incredea prea mult in puterile ei si-asa slabe, a luat controlul la multele probleme care numai Dumnezeu le putea rezolva cu adevarat. A vazut ca devenea enervanta si insuportabila din cauza comportamentului si ca nu isi mai putea controla mania. A realizat ca are nevoie cu adevarat de Dumnezeu, ca are nevoie de o schimbare, obosise si era prea mare povoara pe care o ducea in "spate". A inceput sa Îl caute pe Dumnezeu, sa strige si sa Îi spuna ca nu mai poate, ca vrea sa Îi preda LUI inima, ca vrea sa fie eliberata de toate mania acumulata, de toata ura, toate lucrurile care nu Îi erau placute LUI si care o indepartau cu repeziciune de Cel care avea cea mai mare nevoie de EL. S-a inchis in camera si a inceput plangand sa se roage si sa-si verse tot necazul, sa Îi zica ca Îl primeste pe ISUS sa domneasca ca Domn si Mantuitor in inima si viata ei.

       Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea si a primit pace in inima, a inceput sa se vada unele schimbari la Ema. Nu i-a fost deloc usor sa renunte la viata pacatoasa, dar prin Harul Lui Dumnezeu si nu prin meritele ei, a reusit sa iasa victorioasa. Sa nu credeti ca de acum aceasta fata nu va mai avea probleme cu aceste lucruri pe care le-am spus, ci din contra, Cel Rau o va ispiti in fiecare zi sa-si reia vechea viata. "Ema a murit fata de pacat, dar este vie in Hristos!" Pacatul nu mai are aceeasi putere asupra vietii ei, pentru ca acum ea apartine lui Dumnezeu, ea si-a predat inima Tatalui Ceresc, acum vrea sa faca voia LUI, sa asculte de El, sa fie un exemplu bun pentru cei din jur, sa spuna si altora despre dragostea Lui, sa Îl marturisesca fara rusine.

      Dumnezeu poate schimba si viata ta! EL TE IUBESTE si asteapta sa te intorci la EL. Sa nu va fie rusine sa Îl cautati sau sa va rugati in taina. Nu uitati "Domnul vede TOTUL si CUNOASTE totul!" Chiar si pe tine, suflet iubit!

minunat îndemn! spor în lucrul Domnului
Adăugat în 07/12/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 8349
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni