Zambeste te rog...
Autor: Roxi  |  Album: Zambeste,Domnul te iubeste  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de hodorogea in 04/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Zambeste te rog...

    Ce este zambetul?

    Definitie:...hmm....niste dinti albi la vedere?...nu, nu, nu...este o deformare a fetei? NU!

    Zambetul nu are definite, in schimb poate fi descris ca fiind o comoara nepretuita, o reflexie a inimii tale atunci cand si fiinta ta cunoaste sentimentul de binedispunere, bucurie si inviorare a sufletului. Zambetul este doar un subinteles al dragostei...El e ca dragostea, dar ce valore capata daca nu-l daruiesti?

     Intr-o lume in care noi, oamenii, uitam sa zambim, parca si natura uita sa-si afiseze frumusetea, atunci cand ti se intuneca chipul si ai nevoie de un suras macar din partea ei. Stari sfasietoare, chipuri obosite si imbatranite de greutati, grijuri,probleme... parca toti sufera alaturi de tine atunci uiti sa zambesti, cand uiti sa impartasesti bucuria acestui dar...remediul perfect impotriva tuturor gandurilor si bolilor ce nu ezita sa te ingroape in cel mai adanc sant al vietii tale.... dar zambeste si astupa prapastiile ce le crezi prin propria nepasare si indiferenta la tot ce inseamna ''TU''

      Acorda o importanta mai mare asupra unui suflet chinuit, chiar daca tu ai o inima sfasiata, arat-i ca nu e capat de lume daca se ivesc probleme sau neajunsuri in viata lui, ci ca lumea lui incepe sa se prabuseasca cand uita sa devina una cu natura, sa zambeasca si sa arunce in bratul Lui Dumnezeu toate grijile lui.

      Chiar daca nu constietizam, in spatele unui zambet se ascund mii de amintiri vii, chiar daca el dureaza doar o clipa. Clipa poate deveni pentru un om care se zbate in probleme, o vesnicie, dar zambetul pe care-l ofera poate fi retinut o eternitate, de aceea sa fii mandru de ce lasi in urma ta.

       Imi pare rau de momentele cand m-am lasat colpesita de probleme si am avut fata incruntata si nu am zambit, atunci am pierdut cel mai importanat moment de a oferi cel mai frumos zambet unei persoane.

       Imi pare rau ca am plans ca nu am haine de firma si la moda, pentru ca atunci puteam sa zambesc ca am cu ce ma imbraca.

       Imi pare rau ca am lasat pe obrjii mei de fetita, sa curga lacrimi straine, atunci era cel mai important, sa imbogatesc pe cineva cu zambetul meu de copil nevinovat.

       Imi pare rau ca am ales sa ma enervez pe fratiorul meu ca m-a deranjat din lecura mea, sa ma intrebe daca desenul lui este frumos, atunci am pierdut momentul de a-i zambi si de a-l incuraja ca este cel mai frumos desen din lume.

       Imi pare rau ca in ciuda a tuturor necazurilor si problemelor care imi stateau in fata, am palns cu lacrimi amare si nu am zambit ca am un Dumnezeu care este in control in toate, nu am zambit stiind ca Dumnezeu asteapata ca eu sa i le incredintez Lui, iar El sa le rezolve.

       Imi pare rau ca nu zambesc atunci cand sufar, pentru ca atunci ar fi cel mai bine pentru sufletul meu sa stie ca nu poate schimba situatia cu nimic.

       Un zambet poate vindeca o inima zdrobita!

       Un zambet poate imbogati pe cel care il daruiesti!

       Un zambet poate fi o incurajare in necaz!

       Un zambet este cel mai bun medicament pentru o inima zdrobita!

       Un zambet poate insenina ziua unei persoane!

       Un zambet poate fi raspunsul unei rugaciuni!

       Un zambet te poate bucura!

       Un zambet poate fi o mare binecuvantare, de aceea haideti sa ne dezbracam de toate problemele, sa dam jos haina stresului, sa aruncam papucii de ingrijorari si sa lasam in urma toate resentimentele, ura care ne tine atat de legati si sa alegem ca azi sa zambim.

      Azi, sa stergem de praf acel zambet frumos care nu l-am last sa-l vada nimeni si sa scoatem la iveala fata noastra inseninata si zambitoatre si sa stim ca nu puteam schimba nimic din tot ce este in spatele lui.

      Alege sa iubesti!

      Alege sa zambesti!

      Alege ca zi, sa fii o binecuvantare pentru o persoana, oferindu-i cel mai minunat zambet.

      Zambeste, ce poate fi mai rau?

AMIN! iubită soră, Domnul să descreţească frunţile noastre să ne învioreze inimile să ne umple de bucurie şi pace ca astfel să putem avea un chip luminos, binevoitor, zâmbitor şi astfel să fim o binecuvântare aşa cum scrieţi în acest eseu- un îndemn ziditor, plin de încurajare, să mulţumim Domnului pentru el pace, fiţi binecuvântată!
Adăugat în 04/11/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 2976
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 1
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Din același album
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.