În "serviciu activ"
Autor: Nelu Martian  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nelumartian in 08/10/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
În "serviciu activ"


Aici nu mă refer la un serviciu făcut în sfera agonisirii de foloase materiale, ci la un SERVICIU ACTIV în slujba lui D-zeu  pt. aprovizionarea cu resurse spirituale care prin efort şi slujire asiduă vor fi primite însutit sau chiar şi înmiit şi în final Mântuirea care este dată o dată şi pt. totdeauna. Fiecare dintre noi este salvat ca să slujească. Salvarea a venit prin jertfa de pe Golgota şi prin aceasta am ajuns să fim urmaşii şi slujitorii lui Cristos. Unicul scop în viaţă acum ca şi creştin salvat este de a-L sluji şi de a-I fi pe plac celui care s-a jertfit pt. tine şi pt. mine. Există mai multe feluri de a-L sluji şi suntem  obligaţi să facem acest serviciu de slujire pt. că este o poruncă a lui D-zeu să ne îndemnăm unii pe alţii la dragoste şi fapte bune şi să ve-ghem unii asupra altora Evrei 10.24-25. E nevoie să frecventăm biserica, pt că acolo este casa D-lui şi acolo locuieşte EL. Vrei sa fii în prezeţa LUI? Trebuie să mergi la Biserică pt. că şi Isus umbla la Biserică. Luca 4.16 O altă parte a slujirii ÎN SERVICIU ACTIV este închinarea: Cine a fost crucificat pt. păcatele tale şi ale mele, cine a vărsat sânge pt. spălarea lor, cine a dat pe singurul Lui Fiu pt. mântuirea noastră? Aceluia trebuie să ne închinăm ştiind că El este D-zeu şi închinarea noastră trebuie făcută  în Duh şi Adevăr căci aşa ne spune cuvântul în Ioan 4.23-24. şi totodată trebuie să-I aducem închinare prin cântări şi laude la adresa Numelui Său, şi aceasta se poate face zilnic câteva ore dacă eşti angajat în acest SERVICIU. 
Ca orice angajat într-un serviciu avem şi responsabilităţi fără de care activitatea în slujire este moartă. Fiind urmaşi ai lui Cristos şi fiind mai vechi în serviciu de slujire, avem datoria de a merge şi de a face ucenici ai D-lui chemându-i şi aducându-i pe calea Lui Matei 28.19 Ca să poţi să faci ucenici într-o lucrare sau într-o slujbă în primul rând trebuie să-L mărturiseşti pe Cel pt. care vrei să faci ucenici, şi aceasta este nevoie pt. a-l întoarce pe cel rău de la calea lui rea Ezechiel 3.17-19, şi totodată pt. ca şi Cristos să ne mărturisească înaintea lui D-zeu. Matei 10.32-33  Doreşti acest lucru? Fii ACTIV ÎN SERVICIU!, Ca ucenicul sau cel în necunoştinţă de D-zeu să înţeleagă cu adevărat rostul slujirii noastre trebuie să avem un mod de a-L mărturisi ca ei să-şi dea seama căci cu adevărat ÎL mărturisim pe Cel pe care ÎL caută şi ei şi aceasta o putem face prin a le mărturisi tot ce ne-a făcut El nouă. Marcu 5.19-20  A-L mărturisi pe Cristos nu înseamnă doar a spune altora despre EL, înseamnă totodată, o viaţă trăită în mijlocul lumii, a societăţii aşa cum a trăit-o Isus şi de a-L mărturisi şi la locul de muncă. Trebuie să ascultăm în toate lucrurile de superiorii noştri ca pt. Cristos nu ca pt. oameni şi să nu umblăm în strâmbătate Coloseni 3.22-25  Trebuie totodată să avem o atitudine  plăcută faţă de toţi oamenii, indiferent de stare, să fim binevoitori cu cei flămânzi, însetaţi, goi, străini, bolnavi şi întemniţaţi Matei 25.34-40 Să nu facem deosebire de sex, naţionalitate, rasă.. Galateni 3.28 şi nu în ultimul rând: să ne iubim unii pe alţii cum ne-a iubit Cristos Ioan 13.34-35 Î-ţi prieşte acest serviciu, această activitate, eşti mulţumit cu slujba pe care trebuie să o faci, eşti mulţumit de răsplata pe care o vei primi? Eşti angajat ÎN SERVICIU ACTIV, în slujire (lucrare) pt. D-zeu. D-lsă-ţi dea putere, răbdare, curaj, credinţă şi biruinţă în a aduce cât de mulţi ucenici la D-l. Amin        Nelu Marţian


Dumnezeu să ne ajute să stăm la dispoziția Lui, să facem voia Lui, să fim lucrători împreună cu El.
O învățătură sfântă, Dumnezeă să-ți răsplătească, frate Nelu și să te folosească mai departe pentru lărgirea Împărăției Lui.
Adăugat în 19/09/2013 de ana_haz51
Statistici
  • Vizualizări: 1212
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”