Apocalipsa...Valori "I"morale şi valori creştine,sec.XXI
Autor: Nelu Martian  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nelumartian in 15/09/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Apocalipsa...Valori "I"morale şi valori creştine,sec.XXI

    Valorile "I"morale şi valorile creştine ale sec.XXI    

„Sfârşitul oricărei făpturi este hotărât înaintea Mea, fiindcă au umplut pământul de silnicie; iată, am să-i nimicesc împreună cu pământul”. Genesa 6.13b

        Într-o vreme când APOCALIPSA este pe ultima sută de metri, şi stă să bată la uşă, într-o vreme când Dumnezeu vesteşte: „Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine” Apoc.3.20, într-o vreme când ochii ar trebui să fie larg deschişi, şi minţile ascuţite, să vedem şi să înţelegem, ce se întâmplă în aceste zile pe pământ, pentru foarte mulţi locuitori ai Terrei, ochii se închid la ceea ce văd, sau sunt înceţoşaţi, urechile se închid la ceea ce vesteşte Cuvântul lui Dumnezeu „în zilele de pe urmă vor fi: războaie, foamete, cutremure de pământ, inundaţii, etc” , şi se trăieşte într-o lume virtuală, creată în închipuirea lor, o lume fără de Cristos, o lume a viselor halucinogene, a desfrâului, dezmăţului, la polul opus lumii adevărate, reale, trăită în pace şi armonie în Cristos Domnul.

         Dumnezeu ne vesteşte prin Sfânta Scriptură venirea Lui, care se adevereşte prin ceea ce se vede în faţa ochilor deschişi (cutremurele din Japonia din 11-15 martie 2011, explozia centralei nucleare, erupţiile vulcanice, inundaţiile, deplasarea axei pământului) toate soldate cu moartea a mii şi mii de fiinţe umane. ”... şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ" Soarele s-a făcut negru ca un sac de păr, luna s-a făcut toată ca sângele şi stelele au căzut din cer pe pământ, cum cad smochinele verzi din pom când este scuturat de un vânt puternic. Cerul s-a strâns ca o carte de piele, pe care o faci sul. Şi toţi munţii şi toate ostroavele s-au mutat din locurile lor. Împăraţii pământului, domnitorii, căpitanii oştilor, cei bogaţi şi cei puternici, toţi robii şi toţi oamenii slobozi s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor. Şi ziceau munţilor şi stâncilor: "Cădeţi peste noi, şi ascundeţi-ne de Faţa Celui ce şade pe scaunul de domnie şi de mânia Mielului" Apoc.6.12b-17 .

         Vedem cu ochii noştri cum se deschid zăgazurile pământului, şi foc, fum, lavă şi pucioasă iese din adâncuri şi pământul cu tot ce este pe el arde. (vezi erupţiile şi exploziile din Japonia martie 2011) Cuvântul Scripturii ne spune clar: „A treia parte din oameni au fost ucişi de aceste trei urgii; de focul, de fumul şi de pucioasa ...” Apoc.9.18a Prin tot ceea ce se întâmplă, se vede şi scrie Sfânta Scriptură, ochii unora rămân închişi, şi urechile pecetluite, iar lumea virtuală în care trăiesc, le dă satisfacţii, dar de scurtă durată căci: ”Cel ce vine va veni şi nu va zăbovi„ ne spune Cuvântul lui Dumnezeu. Lumea este în dilemă, înspăimântată, îngrozită în aceste zile; plânsete şi vaiete, bocete şi urlete, strigăte după ajutor, dar copiii lui Dumnezeu, cei ce au credinţă în Viaţa Veşnică şi în venirea Mielului, nu sunt atât de frământaţi de aceste probleme pentru că ştiu că aceasta prevesteşte venirea Mielului, şi o viaţă nouă pentru ei trăită cu El în Slava Cerească. „Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar fiindcă eşti căldicel, nici rece nici în clocot, am să te vărs din gura Mea. Apoc.3.15-16  ne spune Tatăl, şi noi le ştim destul de bine, dar unii se complac în a rămâne căldicei, în a trăi viaţa după bunul plac şi a rămâne doar „creştini” şi nu credincioşi, încercând să facă pact şi cu Dumnezeu şi cu diavolul.

           Acest lucru îi place lui satan dar Îi displace lui Dumnezeu, care spune „Am să te vărs din gura Mea”, sau pe înţelesul tuturor; ai să pierzi Veşnicia şi te aşteaptă focul veşnic. Deci în zile ca acestea când nu se poate spune că nu s-a auzit de Dumnezeu şi de lucrările Lui, în vremuri în care ar trebui să scoatem în relief VALOAREA MORALĂ , VALOAREA CREŞTINĂ ( bunătatea, dragostea, pacea, înţelegerea, etc. ) foarte mulţi trăiesc într-o lume IMORALĂ, exteriorizând VALORILE „I” MORALE după bunul plac al fiecăruia, după gândirea şi plăcerile lui, uitând de cei apropiaţi lui, de cei în nevoi, necaz, suferinţă, crezând că totul le aparţine, că sunt stăpâni pe situaţie, căci viaţa este o veşnică petrecere, trăind în extaz în urma tratamentelor cu halucinogene şi nici măcar acum în ceasul de pe urmă nu îşi deschid ochii la ceea ce se petrece în jurul lor.

          Versurile poetului spun aşa de frumos; ”O VINO, O VINO, întoarce să scapi de la pierzare. Nu amâna, nu amâna, e poate ultima strigare"  Dumnezeu te cheamă şi te aşteaptă, şi în ultimele clipe. VINO, căci nu ştii dacă ziua de mâine îţi aparţine, aşa cum eşti VINO la Isus, priveşte la cei din jurul tău, la copiii lui Dumnezeu, care şi în aceste zile apocaliptice, cântă şi se bucură în Cristos, fiind pregătiţi, ştiind că în urma a tot ce se întâmplă, în cer îi aşteaptă cununa şi o pace veşnică în Cristos. „Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie. ”Apoc.3.21  Nu privi la „I” MORALITATEA lumii, ci priveşte la VALOAREA CREŞTINĂ a celor întorşi la El, compară-le şi îţi vei da seama de diferenţe.

           Dumnezeu să te ajute să-ţi deschizi ochii să vezi lucrările Lui, să-ţi deschizi urechile să asculţi Cuvântul Lui, să-ţi deschizi sufletul să primeşti Duhul Lui, să-ţi deschizi inima să-L primeşti pe El, să ai biruinţă împotriva vrăşmaşului şi să ai în tine o valoare cu adevărat MORALĂ şi CREŞTINĂ, iar atunci vei trece mai uşor peste urgiile care se abat asupra pământului, căci pământul va arde cu tot ce-i pe el, dar având credinţa în El şi trăind după etica creştină, chiar dacă ai fi mort vei trăi.

Ioan 11.25-26.

            Domnul să ne ajute pe toţi să avem VALORI CREŞTINE să fim MORALI şi nu „I” MORALI, să putem moşteni cu El Slava Cerească. Amin!

Nelu Marţian

http://www.youtube.com/watch?v=ILDf4r0f0gk

http://www.youtube.com/watch?v=igEvK1gZiBA

Dumnezeu să te răsplătească, frate Nelu, pentru Lumina adusă, pentru sunetul trâmbiței prin acest eseu. Dumnezeu să te umple de Dragostea în clocot, de râvnă și pricepere în lucrarea pentru
Împărăția Lui și în anul 2014.„La mulți ani fericiți alături de cei dragi în părtășie cu Isus Domnul!”
Adăugat în 31/12/2013 de ana_haz51
Statistici
  • Vizualizări: 1617
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni