Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului!
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 15/03/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului!

   1 Ioan 5:3-12 "Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele; pentru că oricine este născut din Dumnezeu, biruieşte lumea; şi ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii, este credinţa noastră. Cine este cel ce a biruit lumea; dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu? El, Isus Cristos, este Cel ce a venit cu apă şi cu sânge; nu numai cu apă, ci cu apă şi cu sânge; şi Duhul este Cel mărturiseşte lucrul acesta, fiindcă Duhul este adevărul. Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceşti trei una sunt. Şi trei sunt care mărturisesc pe pământ: Duhul, apa şi sângele, şi aceşti trei sunt una în mărturisirea lor. Dacă primim mărturisirea oamenilor, mărturisirea lui Dumnezeu este mai mare; şi mărturisirea lui Dumnezeu este mărturisirea pe care a făcut-o El despre Fiul Său. Cine crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu , Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea, pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său. Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul, are viaţa; cine n-are pe fiul lui Dumnezeu, n-are viaţa."

   În fiecare dimineaţă ne uităm pe geam ca să cunoaştem vremea. În fiecare dimineaţă deschidem radioul şi ascultăm ştirile pentru ca să cunoaştem vremurile. Şi în fiecare zi ne frământăm şi ne facem tot felul de probleme: Ce va fi? Cum va fi? Ce-o să mai mâncăm? Ce-o să mai îmbrăcăm? Iar Cuvântul Domnului ne spune astăzi, aşa cum Îi place Domnului să vorbească, cu duioşie, ca să ne fie mângâiere fiecare cuvânt rostit de El, că pe noi nu ne poate influenţa şi nici birui lumea, nici vremea, nici vremurile, pentru că suntem mai mult decât biruitori prin Acela care ne-a restaurat şi ne-a dat viţă din viaţa Lui, tărie din tăria Lui, biruinţă din biruinţa Lui, adică Domnul Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu.

   De aceea, ne şi invită ca înainte de a privi pe fereastră dimineaţa, sau înainte de a deschide radioul, să deschidem Scriptura pentru că aici vom găsi răspuns la absolut toate frământările noastre. Aici vei găsi răspuns pentru „vremuri şi soroace”. Dacă ai poveri, în Psalmul 68:19, Domnul îţi spune că le ia pe umerii Săi. Dacă ai lupte de orice fel, „Domnul se va lupta pentru voi; dar voi staţi liniştiţi.” Exod 14:14. Dacă te vezi înconjurat de vrăşmaşi, nu te teme pentru că Domnul ţi-i va face prieteni Proverbe 16:7.

   Versetul 4 din textul de bază, ne spune că noi nu suntem născuţi dintr-o sămânţă care nu poate putrezi, şi nici nu suntem născuţi dintr-o sămânţă asupra căreia să aibă putere moartea ci suntem născuţi dintr-o sămânţă dumnezeiască. Adică, noi suntem născuţi chiar din Dumnezeu prin moartea şi învierea Domnului Isus, prin faptul că L-am primit ca Domn şi Mântuitor al inimilor noastre. Şi pentru că El, Domnul locuieşte în noi, ne-a dat viaţă din viaţa Sa şi ne-a dat putere asupra lumii şi asupra principiilor ei. În Romnai 7:17 Cuvântul Sfânt spune aşa: „Că cei ce primesc în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii, adică noi, cei răscumpăraţi în Jertfa Fiului, vor DOMNI în viaţă prin Acel Unul singur care este Isus Cristos Domnul.”

   Chiar dacă şi-ar încolona batalioanele de argaţi Cel Rău împotriva noastră, nu ne va putea învinge şi nici măcar atinge pentru că noi suntem rodul învierii Domnului Isus Cristos. Sângele Lui Sfânt, care a curs acum două mii de ani pe Dealul Golgota ne acoperă şi astăzi, protejându-ne de atacurile furibunde ale Satanei. În cap. 4:17 se spune că „aşa cum este El, Domnul, aşa suntem şi noi, acuma, în viaţa aceasta, în lumea aceasta” . Adică, dacă El, Domnul Isus este biruitorul, şi noi fiind ca El suntem mai mult decât biruitori. De aceea putem porunci demonilor. Putem porunci duhurilor. Putem porunci bolilor. Şi toate vor fugi de la noi dacă ne vom împotrivi tari în credinţă, conform: 1 Petru 5:9.

   Iubite cititorule, Cuvântul Sfânt îţi spune astăzi în Psalmul 37:5: „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra.”  Vei vedea cu ochii tăi izbăvirea care vine de sus. Amin.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1851
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni