Scrisoare Către Mine
Autor: Estela C. Manea  |  Album: Vocea din timpul nopţii -1-  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ESTELLA in 03/12/2010
    12345678910 0/10 X

, , Aş avea să vă spun multe lucruri; dar nu voiesc să vi le scriu pe hârtie şi cu cerneală; ci nădăjduiesc  să vin la voi, şi să vă vorbesc  gură către gură, pentru ca bucuria noastră să fie  deplină.” (a doua epistolă a lui Ioan, vers. 12) 

Ţi-am scris cu cerneală învăţăturile şi legile Mele ca să le citeşti şi să le poţi păzi dar tu nici nu le-ai citit şi, desigur, necunoscându-le, nici nu le-ai păzit. Apoi ţi-Am  vorbit gură către gură prin robii Mei slujitori dar  tu, deşi ai auzit, nu  M-ai ascultat şi ai pus inapoia ta  toate învăţăturile Mele şi ţi-ai continuat săptămâna  în a trăi fără ca măcar să-Mi spui un simplu salut de Bună dimineaţa, pe care nu-ţi permiţi să nu-l dai unui cunoscut pe stradă ca să nu se supere. Eu, deşi l-Am aşteptat de la tine şi nu l-Am primit, am trecut peste asta şi ţi-Am trimis soarele ca să te încălzească şi să-ţi amintească de căldura dragostei Mele pentru tine în speranţa că-ţi vei aminti măcar aşa de Mine. Am văzut bine că n-ai băgat de seamă lucru’ ăsta şi atunci am poruncit rândunelelor să-Mi  cânte ca să uit  de mâhnirea pe care Mi-ai provocat-o; îmi amintisem de câtă vreme  tu nu Mi-ai mai cântat din inimă aşa  cum cânta robul Meu David înaintea lui Saul. Dar nici cântecul păsărilor nu ţi-a amintit de Mine căci ai fost prea   preocupat să nu întârzâi la întâlnirile stabilite şi ai depus eforturi maxime  ca să nu-ţi dezamăgeşti partenerii. Atunci ştiusem de  capcana  pe care ţi-a plănuit-o satan şi, deşi trecuse jumătate de  zi în care nu Mi-ai dat nici  cea mai mică  atenţie, Mi-am zis: totuşi, nu Voi îngădui ca diavolul să-l nenorocească şi Voi   interveni să-l scap din laţ. Aşa am făcut. Am hotărât ca planurile tale din acea zi să nu se împlinească tocmai pentru a te feri de nenorocire dar tu  te-ai supărat pe Mine  şi, în loc să-Mi mulţumeşti, ai început să Mă învinuieşti. Cel puţin, situaţia aceea M-a făcut să schiţez un zâmbet şi am  simţit o licărire  de bucurie  pentru că, în sfârşit, îţi amintiseşi de Mine  şi am înţeles  că încă eşti conştient că EU SUNT CEL CE  SUNT. Dar a trecut perioada aceea şi au urmat alte zile şi alte săptămâni  şi s-au scurs ani  în care Eu ţi-Am făcut parte  de tot ce aveai nevoie ca să nu duci  lipsă de nici un bine, însă în schimbul lor am primit  răzvrătire, cârtire, nemulţumire, o viaţă lipsită de evlavie şi de sfinţenie care a culminat cu un caracter egoist. Tu nu ai fost aşa. Nu aşa ar fi trebuit să se întâmple. M-am alertat atunci când văzusem  că inima ta reflecta imaginea monedelor pe care le-ai agonisit; înainte ca Fiul Meu să se nască  stabilisem că inima ta va fi casa  ideală de naştere a Lui dar înţeleg acum de ce El n-a avut loc  acolo.

Ştii, Mi-am amintit de situaţia aceea când ţi-Am dat planurile peste cap ca să te scap de nenorocire; atunci ţi-ai adus aminte de Mine. Aşa Am hotărât să fac şi acum deoarece caracterul tău a început să miroase greu. Te voi ajuta să-ţi aminteşti de Mine şi te voi învăţa să-Mi mulţumeşti pentru tot ce primeşti din Mâna Mea. îţi voi pune  din nou cântarea pe buze şi te voi învăţa să-mi aduci lauda inimii tale. Toate acestea le voi face pentru binele sufletului tău.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1329
  • Export PDF: 5
  • Recomandări email: 1
Opțiuni