EBEN EZER
Autor: Ioana Istrate  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de istrate_ioana in 30/10/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
EBEN EZER

Eben Ezer  sau  Piatră de ajutor : o expresie de cât de rar folosită, pe atât de însemnată pentru fiecare dintre noi dacă privim în profumzimea semnificaţiei cuvântului. ,,Eben Ezer’’ a spus acum câteva mii de ani poporul Israel, după ce a experimentat biruinţa împotriva filistenilor.

Privind în urmă, mă gândesc că şi noi am putea mărturisi cu bucurie şi cu lacrimi în ochi că ,,până aici Domnul ne-a fost ajutor’’. Bineînţeles, faptul că Domnul Dumnezeu este un ajutor pentru orice om, aproape fiecare poate s-o recunoască, însă prea puţini îşi privesc ,, urma paşilor în vale’’, cum spune Scriptura, recunoscând cu reverenţă, bucurie şi mulţumire că într-adevăr numai Domnul ne-a sprijinit şi ne-a scos la loc larg de multe ori în viaţă.

Deseori stau, meditez şi realizez că de cele mai multe ori suntem prea săraci pentru a ne exprima trăirile, bucuria biruinţelor cu Domnul ... privim prea mult la suferinţe şi uităm fericirea experimentată alături de  Domnul Dumnezeu... De prea multe ori ţinem minte ceea ce-ar trebui uitat şi uităm esenţa tuturor zilelor trăite până-n prezent... 

De Eben Ezer ne amintim poate doar la final de an, pentru că atunci se trage de obicei linie ... de parcă ne-am putea contabiliza trăirea... de parcă am fi maşinării ce pot reţine fiecare zi, oră, minut... nu e corect aşa. Creştinul ce L-a întâlnit cu-adevărat  pe Domnul ştie că orice răsuflare a lui este un Eben Ezer, ştie că indiferent de ceea ce se întâmplă, indiferent cât  de mare este lupta, Dumnezeu este o Stâncă tare, o Piatră de ajutor care a fost, este şi va rămâne din neam în neam! Ar trebui să fie pentru noi un prilej de bucurie şi de mulţumire la adresa Domnului şi Dumnezeului nostru mereu.. .AMIN.

Privind în urma mea, în urma anilor trăiţi lângă Domnul, realizez că nici o mişcare nu poate fi făcută fără El, iar acela care se-ncumetă să fie sau să facă ceva făr’ de Hristos, mai devreme sau mai târziu va eşua.... Desigur, orice om are momente de slăbiciune, de cădere, fiindcă Domnul Dumnezeu ştie când şi pe cine să ridice sau să coboare , însă cei ce se recunosc în smerenie şi iubesc sfinţirea au parte de zidiri minunate prin puterea Mângâietorului.

Eben Ezer ... au fost multe în viaţa mea şi sunt...filistenii nu mai sunt, dar cel rău are metode la fel de strategice ca atunci, poate mai acerbe... încearcă să răpună petalele florii vieţii mele, însă Grădinarul ştie să poarte de grijă. De fap, nimic nu ne doboară când  suntem alături de Măreţul  şi Minunatul nostru Dumnezeu ! Binecuvântat să fie Numele Său.

Nu sfârşitul de an ar trebui să ne facă să numărăm pietrele de ajutor, pentru că oricum suntem prea mici pentru a ne nu putea aduce aminte de tot binele făcut, de toate biruinţele SALE în viaţa noastră, ci fiecare ceas din viaţa noastră ar trebui să fie nu doar un moment de amintire, ci şi unul de trăire în curăţie drept mulţumire pentru harul şi îndurările Sale cele multe :pentru soarele dimineţii, pentru lumina ochilor, dar mai ales pentru cea a inimii, pentru pâinea nelipsită, pentru fiecare examen luat, dar şi pentru cel picat, pentru fiecare respiraţie şi  pentru fiecare biruinţă care a venit când nu mai speram în nici o victorie...

Domnul Dumnezeul nostru este cel mai bun Luptător, cel mai minunat Aparător şi Izbăvitorul oricărei lupte din viaţa noastră; este Steagul alb în orice bătălie, dar şi un ajutor nelipsit....nu doar în nevoi, ci şi când credem că singuri putem izbuti... este EBEN EZER-ul vieţii, este singura sursă de bucurie adevărată într-o lume demult pătată...

Fie ca niciodată să nu lăsăm armele jos, să ne luptăm până la capăt, pină in ziua măreaţă si mult visată, ziua în care vom rosti  cel din urmă EBEN EZER!

          ,,Doamne ajută ! Doamne dă izbândă ! ,,



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1675
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni