Eben-Ezer
Autor: Ylashk  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Ylashk in 25/10/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

          1 Samuel 7:7-14 

          (vs.7)“Filistenii au aflat că fiii lui Israel se adunaseră la Miţpa, şi domnitorii Filistenilor s-au suit împotriva lui Israel. La vestea aceasta copiii lui Israel s-au temut de Filisteni,(vs.8) şi au zis lui Samuel: "Nu înceta să strigi pentru noi către Domnul, Dumnezeul nostru, ca să ne scape din mâna Filistenilor”. 

         (vs.9)Samuel a luat un miel sugar, şi l-a adus întreg ca ardere de tot Domnului. A strigat către Domnul pentru Israel, şi Domnul l-a ascultat.

        (vs.10)Pe când aducea Samuel arderea de tot, Filistenii s-au apropiat ca să bată pe Israel. Domnul a tunat în ziua aceea cu mare vuiet împotriva Filistenilor, şi i-a pus pe fugă. Au fost bătuţi dinaintea lui Israel.

         (vs.11)Bărbaţii lui Israel au ieşit din Miţpa, au urmărit pe Filisteni, şi i-au bătut până sub Bet-car.

        (vs.12)Samuel a luat o piatră pe care a pus-o între Miţpa şi Şen, şi i-a pus numele Eben-Ezer (Piatră de ajutor); zicând: "Până aici Domnul ne-a ajutat."

        (vs.13)Astfel au fost smeriţi Filistenii, şi n-au mai venit pe ţinutul lui Israel. Mâna Domnului a fost împotriva Filistenilor în tot timpul vieţii lui Samuel.

        (vs.14)Cetăţile pe care le luaseră Filistenii de la Israel, s-au întors la Israel, de la Ecron până la Gat, cu ţinutul lor; Israel le-a smuls din mâna Filistenilor. Şi a fost pace între Israel şi Amoriţi.”

 

       Astfel au fost smeriti …cum ‘’Astfel’’?

(vs8)’’Nu inceta sa strigi pentru noi catre Domnul Dumnezeul nostru.’’

(vs9)’’A strigat catre Domnul …si Domnul l-a ascultat.’’

     De ce a strigat Samuel ?Oare nu auzea Dumnezeu ?Nu,el nu a strigat cu glasul ci in duhul sau , astfel ca rugaciunea sa a ajuns ca un strigat in ceruri …o rugaminte,un strigat dupa Ajutor !

  Domnul l-a ascultat : (vs10)’’Domnul a tunat in ziua aceea cu mare vuiet impotriva Filistenilor si i-a pus pe fuga.Au fost batuti dinaintea lui Israel.’

(vs12)Samuel a luat o piatra si i-a dat numele Eben-Ezer(piatra de ajutor)zicand : “Pana aici Domnul ne-a ajutat’’.

       De ce a pus o piatra si i-a dat numele Eben-Ezer(piatra de ajutor)?Acea piatra nu a ajutat cu nimic (doar Domnul a ajutat)…dar poate acea piatra sa ajuta cu ceva ?Poate…este o piatra de aducere aminte,astfel ca atunci cand poporul trecea pe langa ea isi aduceau aminte ‘’…aici Domnul ne-a ajutat’’.

       Fiecare din poporul Evreu era dator sa spuna urmatoarei generatii ca ‘’Domnul I-a ajutat’’aratand dovada ‘’Eben-Ezer’’.

       Se poate transpune aceasta intamplare in ziua de azi ?Cu ce m-a ajutat pe mine Dumnezeu ?

       L-a trimis sa moara pe Domnul Isus ,apoi ma ajuta in fiecare clipa din viata mea cu tot ce am nevoie si chiar si ce nu am nevoie(imi da pe deasupra binecuvantari).

      Ca si copii ai lui Dumnezeu suntem chemati sa le spunem celor din jurul nostru aceste lucruri si binenteles ne vor asculta mai mult sau mai putin (chiar daca unii spun ca nu vor sa asculte).Iar daca nu vom vesti pe Dumnezeu pietrele acestui pamant vor sta la judecata si vor vorbi impotriva noastra :Luca19 :40 spune :Si El a raspuns :’’Va spun ca daca vor tacea ei ,pietrele vor striga’’.

    Si noi spunem si strigam …Dar unde este Eben-Ezer(piatra de ajutor) ?Unde este dovada sau care este dovada noastra ca ceea ce spunem este adevarat ?

    Da,Dmnezeu m-a ajutat si in fiecare clipa pot sa spun ca si Samuel :’’Pana aici Domnul  m-a ajutat’’.

       Dar stai putin …unde ,care e piatra ?

Aici nu este vorba de pietrele acestui pamant ,ci este vorba de ceva viu…

       1 Petru 2 :4 spune :’’Apropiati-va de El,piatra vie,lepadata de oameni dar aleasa si scumpa inaintea lui Dumnezeu’’. Domnul Isus a fost si este o piatra vie dar cum pot sa dovedesc acest lucru ?

        1 Petru 2 :5 ‘’Si voi ca niste pietre vii’’… sunteti chemati sa traiti in neprihanirea ceruta de Dumnezeu pentru ca prin voi ceilelti sa poata spune :’’Pana aici Domnul ne-a ajutat’’.

        Suntem chemati ca si copii ai Tatalui Ceresc sa fim :’’sare a pamantului’’,’’lumini in lume’’ si nu numai atat ,ci noi suntem chemati sa fim niste pietre de aducere aminte ,PIETRE DE AJUTOR care sa-i conduca pe ceilalti la Lumina,niste dovezi(fiindca suntem pecetluiti) ca Dumnezeu Exista si ca Domnul Isus a murit pentru noi ,ca El este ajutorul  nostru (Ps94 :17 ‘’De n-ar fi Domnul ajutorul meu,cat de curand ar fi sufletul meu in tacerea mortii !’’)

 

Ma rog ca fiecare persoana ce citeste aceste randuri sa-si doreasca sa fie Eben-Ezer(o piatra de ajutor) care sa-i conduca pe ceilalti la Dumnezeu.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2307
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
Opțiuni