Ungerea Mardoheu
Autor: Carmen Iene  |  Album: Profetic  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 29/03/2022
    12345678910 0/10 X
Ungerea Mardoheu

                                       Ungerea Mardoheu            

     Cartea Esterei este o carte istorică din Cuvântul lui Dumnezeu în care găsim ascunse comori profetice care abia așteaptă să iasă la lumină și să dea revelație, zidire, sfătuire și mângâiere trupului lui Hristos din zilele noastre. Mardoheu era un iudeu din seminția lui Beniamin, din familia lui Saul, luat în captivitate de copil și adus la Babilon. A crescut, și-a făcut un viitor în acest loc, un cămin, o slujbă bună, și în plus avea responsabilități față de fiica unchiului său pe nume Hadasa, pe care a crescut-o ca un tată, deci în aceste condiții nu s-a mai reîntors în țara lui. Părinții Hadasei au murit și Mardoheu a adoptat-o, a crescut-o și a educat-o cum a știut el mai bine. S-a mutat la Suza, capitala Persiei, unde a fost angajat la palatul împărătesc, ca funcționar public, sau ceva de genul, deoarece îl vedem stând la porți, locul unde era judecătoria orașului, administrația capitalei, tot ce ținea de politica imperiului persan, unde Estera( numele persan al Hadasei sfătuită de unchiul său să-și ascundă proveniența iudaică ) a ajuns în haremul regelui Ahașveroș și a devenit regină. Regina Vasti care a fost înaintea Esterei a fost detronată din cauză că nu a vrut să se prezinte în fața musafirilor regelui când a fost chemată de acesta să se laude cu frumusețea ei, în timpul zilelor de mare sărbătoare organizate de rege.

   Să revenim la perspectiva profetică a acestui personaj biblic, Mardoheu, care o crește pe viitoarea regină a Persiei, cea prin care Dumnezeu își salvează poporul de la pieire. Dumnezeu i-a dat lui Mardoheu compasiune, abilitate, resurse și inteligență, ceea ce noi numim har, pentru a veghea în scopul împlinirii destinului unei fete, pe care Dumnezeu urma să o folosească la vremea lui. Mardoheu nu cred că s-a îndoit nici o clipă că Estera va ajunge regină, deoarece știa calitățile pe care Dumnezeu le-a pus în ea, cunoștea noblețea regală din educația și personalitatea ei, la urma urmei chiar Mardoheu era din descendență împărătească. A învățat- o cu inima unui tată, supunerea și ascultarea, asumarea riscurilor și responsabilitatea. El a crescut-o pentru rege, așa cum noi ne creștem copiii pentru Isus, și nu pentru lume. A fost fidel slujitor al regelui, demascând planurile mârșave ale răuvoitorilor. În momente de criză, Mardoheu s-a smerit cu post și nu și-a plecat genunchii în fața dușmanului poporului său, a rămas ferm încredințat în poziția lui, fără a face compromis, cu prețul vieții lui, și chiar cu prețul vieții Esterei, pe care a provocat-o să facă la fel.

 Celebrul verset din cartea Estera, a rămas un motto pentru toți copiii lui Dumnezeu care știu că viața lor are un scop mult mai înalt decât și-au închipuit ei:

, , Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție?” (Estera 4:14)

    Din prisma acestei cărți, ungerea Mardoheu este o uncțiune  deosebită acordată bărbaților care veghează asupra femeilor cu inima de Tată, le acoperă spiritual în dragoste și adevăr, susțin personajele feminine din viața lor  în scopul împlinirii destinului creat de Dumnezeu pentru ele. Domnul Isus cât timp a fost pe pământ, a răsturnat tiparele vremii cu privire la femei, le-a apărat, le-a eliberat, le-a vindecat, le-a înviat, le-a înmulțit resursele, a dialogat cu ele, le-a restaurat demnitatea și le-a dat determinare în a nu mai păcătui, le-a dat încredere în a-și exercita darurile și a fi folositoare, le-a oferit întâietate și le-a trimis să ducă vești bune. Aleluia!

   Ungerea Mardoheu vine însoțită de binecuvântări pentru bărbații care se poziționează a fi asemenea lui Isus în raport cu femeia. Deoarece se pun în acord cu voia lui Dumnezeu în responsabilitatea de a fi apărători a vaselor slabe, sensibile și neajutorate pe care Dumnezeu le-a creat vor fi ridicați în poziție și autoritate, și vor avea un cuvânt de spus în cercul lor de influență și nu numai

Proverbe 31:23

, , Bărbatul ei este bine văzut la porți, când șade cu bătrânii țării.” 

    Bărbatul peste care acționează ungerea Mardoheu, va fi  conform acestui verset potrivit pentru o carieră politică și administrativă, va fi acel cineva a cărui cuvânt va avea greutate în societate și Biserică. Bărbații puternici sunt acei soți pe care se poate baza o femeie, aceia care au crescut cu dragoste fetița pe care le-a dăruit-o Dumnezeu, sunt aceia care î-și onorează mamele care i-au alăptat, respectă profesoarele care i-au învățat, sunt aceia care condamnă abuzurile care se fac femeii și nu participă la denigrarea ei.

    La finalul cărții Estera îl găsim pe Mardoheu primul în poziție după împărat, așa cum pe paginile Bibliei vedem cum Dumnezeu a onorat pe Iosif, pe Daniel, pe Neemia în  funcții de înaltă conducere și responsabilitate, primind onoare și sceptru de autoritate de la conducătorii care au fost slujiți cu credincioșie de aceștia.

Estera 8:15

, , Mardoheu a ieșit de la împărat cu o haină împărătească albastră și albă, cu o mare cunună de aur și cu o mantie de in subțire și de purpură. Cetatea Suza striga și se bucura.”

Estera 10:3,

, Căci iudeul Mardoheu era cel dintâi după împăratul Ahașveroș. El era cu vază între iudei și iubit de mulțimea fraților săi, căci a căutat binele poporului său și a vorbit pentru fericirea întregului său neam.”   

    Dumnezeu să ridice într- o vreme ca aceasta bărbați puternici ai Împărăției Lui pe care să-i folosească cu putere în îndeplinirea scopului Lui, să vegheze peste cei fără apărare, să stea fermi și curajoși în credința lor și să ajute la împlinirea destinului femeilor chemate după voia și planul Lui, să lucreze în armonie pentru scopurile Împărăției până la reîntoarcerea iubitului lor Rege Isus!

Înțelepte cuvinte cu siguranță că o femeie are nevoie de protecție din partea unui bărbat dar protecția noastră este Domnul Isus împreună prin credință cu El suntem mai mult decât biruitori. Domnul Isus să vă binecuvinteze .
Adăugat în 10/04/2022 de Connstanntinn
Statistici
  • Vizualizări: 349
  • Comentarii: 1
Opțiuni