Blestemul femeii neascultătoare
Autor: Carmen Iene  |  Album: luptă spirituală  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 15/05/2022
    12345678910 0/10 X
Blestemul femeii neascultătoare

   

, , Hristos ne-a eliberat din blestemul legii, făcându-se blestem pentru noi, fiindcă este scris: , , Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”, pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste neamuri în Hristos Isus, așa ca prin credință, noi să primim duhul făgăduit.”(Gal. 3:13-14)

    Acoperământul spiritual al femeii este bărbatul direct răspunzător de viața ei, fie soțul sau tatăl ei. Femeile așa au fost concepute de Dumnezeu să fie protejate de bărbați. Rolul bărbatului este extrem de important în sfera spirituală, deoarece el este direct răspunzător înaintea lui Dumnezeu de lucrurile ce se petrec în casa lui. Bărbatul trebuie să fie îmbrăcat cu toată armătura lui Dumnezeu, să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu și să fie om al rugăciunii. Diavolul știe bine aceste principii și se luptă să le deformeze atât în mintea femeii cât și a bărbatului. Rolul lui este să distrugă bărbații, să-i devieze de la rolul lor de preoți, profeți și împărați în familia lor și să aibe cale liberă de a seduce femeia, care este prin construcția ei un vas mai slab. Însă ascultarea femeii de principiile lui Dumnezeu, rămânând sub protecție spirituală va înnăbuși vrăjitoriile și strategiile Satanei. (Efeseni 5:22, Coloseni3:18. Tit 2:5,1Petru 3.1)

   Femeile par mai pasibile decât bărbații la atacurile prin blesteme, datorită structurii lor emoționale, sunt mai sensibile amăgirilor spirituale(1 Tim. 2:14). Adesea femeile cad primele în capcană și apoi sunt folosite ca momeală pentru bărbați, la fel cum Satana l-a păcălit pe Adam prin Eva. Majoritatea bărbaților iau o hotărâre și rămân la ele, pe când femeile dezbat în mintea lor toate argumentele pro și contra a unei situații, întrebându-se dacă hotărârea pe care au luat-o este corectă. Șovăirea această internă poate crea oportunități pentru atacuri demonice. În ordinea stabilită de Dumnezeu, tatăl, soțul sau bărbații membri ai familiei creștine sunt acoperământul spiritual și sfătuitorii femeilor. Supunerea(1 Cor. 11.10) înseamnă a intra sub protecția cuiva. De aceea când o femeie se supune soțului ei, i se dă o protecție specială contra lumii spiritelor malefice. Dacă Eva s-ar fi sfătuit cu soțul ei înainte să mănânce din rodul pomului cunoștinței binelui și răului situația ar fi fost alta în lume.

    Neascultarea, nesupunerea, răzvrătirea, independența duce la blestem și activitate demonică în viața persoanei. Samuel îi spune lui Saul că neascultarea nu e mai puțin vinovată ca ghicirea și împotrivirea ca închinarea la idoli. În cazul unei femei care nu ascultă și se împotrivește bărbatului responsabil din viața ei este ca și cum ar practica vrăjitoria și menținerea părerii ei proprii idem cu închinarea la idoli. Când vrei să fie cum vrei tu, manipulezi prin vrăjitorie și preia un demon controlul în viața ta, iar când te împotrivești voit, te închini ție, adică unui demon din tine, pe care ți l-ai făcut dumnezeu. Este foarte periculos și se deschid uși spre forțe spirituale puternice, cum ar fi duhul Izabelei, sau Dalilei, sau Ataliei, sau Irodiadei, Salomeei, sau curvei celei mari din Apocalipsa. Când citim în scripturi ce crime, trădări, răzbunări, curvii, vrăjitorii și înșelătorii au făcut aceste femei, vedem defapt lucrarea spiritelor demonice care acționează în același fel și astăzi în viețile, familile, bisericile, afacerile, relațiile oamenilor și produc daune semnificative, și fac mult, mult rău.

   Oamenii spun adesea că nu se află sub nici un blestem. În ceea ce privește mântuirea finală, așa este; dar în ceea ce privește viața de acum s-ar putea să fi afectat, dacă deschizi ușa diavolului prin actiunile tale. Nu ai scăpat automat de blesteme când ești născut din nou. Isus a murit pe cruce pentru a îndepărta blestemul. El a murit de asemenea pentru păcatele întregii lumi, dar nu toată lumea e mântuită. Prin rănile lui Isus suntem vindecați, dar nu toți își primesc vindecarea. Crucea rupe puterea blestemului, nu și prezența lui. Crucea a rupt puterea păcatului, nu și prezența lui. Dacă spui că numai ai păcat, ești un mincinos, dar avem harul de a putea mărturisi și sângele lui Isus ne curăță de orice nelegiuire. Prețul este plătit în totalitate, dar numai luarea în posesie a planului înfăptuit de Dumnezeu îl face să intre în vigoare. Eliberarea de blesteme(la fel și mântuirea și vindecarea) e disponibilă, dar trebuie invocată, revendicată, pentru a o primi, și de a fi eliberat de sub activitatea demonică. În spatele fiecărui blestem stă un demon însărcinat de a duce la îndeplinire blestemul.

    Când oamenii intră în contact cu activități oculte și cu închinarea la alți dumnezei, intră sub blestem atât ei cât și urmașii lor. Pentru a distruge temeiurile de atac a oricărei forțe oculte sau idolatre, sunt necesari doi pași. Primul pas este de a mărturisi fiecare activitate ocultă din viața celui implicat și a renunța la fiecare idol pentru a elimina temeiul păcatului nemărturisit, să se poată găsi astfel fiecare teritoriu stăpânit de vrăjmaș, și să-l recâștigăm pentru Dumnezeu. Dumnezeu va ierta, conform 1Ioan 1:9, fiecare păcat mărturisit.

Al doilea pas este de a închide fiecare usă deschisă diavolului, fiecare oportunitate, renuntând, divorțând, separându-ne de orice contact ocult și orice dumnezeu străin prin declarare, prin înștiintarea lui Satan de acest lucru.

  Un blestem trebuie să aibă o cauză să poată acționa(Pv 26:2). Necunoașterea scripturilor și a principiilor biblice(a noastre și a strămoșilor noștri)le permite forțelor demonice să acționeze(Osea 4:6. Mt 22:29).

  Un alt mod ca blestemul să poată deveni activ în viața unei persoane este prin cuvinte rostite de cineva cu autoritate peste viața ta, sau dacă chiar tu însuți ai rostit cuvinte negative peste tine.

  Blestemul poate fi activ și prin parteneriat cu cineva care are un blestem. De aceea trebuie acordată atenție relațiilor de căsătorie, afaceri, legăminte etc...

Lucrurile blestemate pot activa blestemul în viața omului. De exemplu bijuterii, haine, cărți, amulete, pietre, cadouri peste care s-au rostit vrăji sau blesteme.

  Partea credinciosului care vrea să fie liber este de a elimina din viața lui aceste lucruri care au deschis ușa spre blesteme, și de a se poziționa corect în raport cu Dumnezeu, prin însușirea lui Hristos și a Noului Legământ în viața lui, de a renunța la orice efort omenesc, la religiozitate și principii vechi testamentare. Noi prin credință primim făgăduințele, prin credință îL primim în inima noastră pe Isus ca Domn și Mântuitor, și atunci Isus ne trimite Duhul Sfânt să fie alături de noi, să ne învețe toate lucrurile, să ne conducă în tot adevărul. O lege odată emisă este valabilă în continuare, nu se desființează, doar dacă se dă o altă lege se poate anula cea dintâi.

    Ce lege funcționează în viața ta, legea dintâi a blestemului și a morții, sau legea nouă a dragostei Fiului, a duhului de viață în Hristos Isus? Tu alegi viața sau moartea, binecuvântarea sau blestemul! În mărturisirea deciziei tale cu gura, pe vârful limbii tale stau viața sau moartea! Isus a plătit totul, doar trebuie să accepți jertfa Lui, să pășești în realitatea Noului Legământ, trebuie să vii la Isus. Dacă nu faci acest lucru, prima lege este încă în vigoare, și orice greșeală este taxată, nu este îndurare: plata păcatului este moartea.

, , Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.”(Romani 10:9-10),

    "Sozo" este cuvântul grecesc pentru mântuire, dar sensul rădăcinii depășește doar iertarea păcatelor. Conform Concordance-ului lui Strong, Sozo poartă și ideea de a fi vindecat fizic de boli și de a fi eliberat de dușmanul tău. În sens duhovnicesc, acel vrăjmaș este diavolul și demonii lui. Mântuirea, deci, trebuie să însemne mai mult decât simplul fapt de a fi mântuit pentru a merge în cer când mori. A fi mântuit biblic înseamnă că există și efecte pământești asupra vieții noastre de astăzi. Nu numai că sunteți liberi de judecata și mânia lui Dumnezeu, această mântuire include, de asemenea, capacitatea de a rezista ispitelor de a păcătui într-o căutare a asemănării cu Hristos, de a fi eliberați de atacuri demonice și de asuprire și de a primi vindecare în trupurile noastre fizice. Acestea sunt enumerate printre multele promisiuni ale lui Dumnezeu din scripturi.

”"Binecuvântează pe Domnul, o, sufletul meu, și uită nu toate binefacerile Lui, care iartă toată nelegiuirea ta, care vindecă toate bolile tale, care îți răscumpără viața din groapă, care te încununează cu dragoste și milă statornică... " (Psalmul 103:2-4)

  "Dar El a fost străpuns pentru fărădelegile noastre; El a fost zdrobit pentru nedreptățile noastre; asupra Lui a fost pedeapsa care ne-a adus pace și cu rănile Lui suntem vindecați"." (Isaia 53:5 ESV)

Aleluia! Mulțumim Isus pentru tot ce ai făcut pentru noi la cruce!

Mulțumim Tată pentru Fiul tău minunat care l-ai dat să moară pentru noi, ca să putem trăi!

Mulțumim Duhule Sfinte că ni-l descoperi tot mai mult pe Fiul să îI putem admira frumusețea și desăvârșirea!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 815
  • Export PDF: 1
Opțiuni