Răsplătirile veșnice ale trăirii vieții răstignite -3-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viața răstignită  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 17/11/2021
    12345678910 0/10 X
Răsplătirile veșnice ale trăirii vieții răstignite -3-

   Soluția compusă a greutăților noastre

   Când Daniel a fost aruncat în groapa cu lei, nu a făcut nimic pentru a se apăra. Nu a căutat să se lupte cu dușmanul. Nu a încercat să-și sfideze dușmanii citând din Scriptură. Nu a făcut decât să lase situația în mâinile lui Dumnezeu. Asta mă duce la soluția lui David la problemele lui. În Psalmul 57, el revelează singura soluție a greutăților, problemelor și nenorocirilor. Această soluție are două laturi.

   Prima latură: REFUGIAȚI-VĂ ÎN DUMNEZEU!

   În Psalmul 57.1 David spune:

   la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile

   În loc să iasă și să-și ducă luptele, David s-a rfugiat în Dumnezeu. Cât ar fi fost de tentant pentru el să-i arate inamicului ce tare și puternic este. Să arate inamicului că nu se poate pune cu el trebuie să fi fost o mare ispită pentru un om ca David. Dar, în loc să se lupte cu dușmanul, David s-a refugiat la umbra aripilor lui Dumnezeu.

   Ce adevăr binecuvântat să înțelegem că, în mijlocul tuturor dificultăților și nenorocirilor noastre avem un refugiu. Sigur că există momente când trebuie să mergem la luptă și să ne confruntăm cu dușmanul. Dar acest lucru ar trebui făcut doar la ordinul direct al Căpeteniei mântuirii noastre. Tânărul David a înțeles acest lucru când s-a confruntat cu Goliat:

   Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie, nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă va da în mâinile noastre. 1 Sam. 17.47

   LUPTA E ÎNTOTDEAUNA A DOMNULUI!

   A doua latură: ÎNĂLȚAȚI-L PE DUMNEZEU!

   Cealaltă latură a soluției lui David se găsește în Psalmul 57.7. David s-a refugiat în Dumnezeu dar, în același timp, I-a dat lui Dumnezeu ocazia să Se înalțe: ÎNALȚĂ-TE... DUMNEZEULE. Aceasta a fost pasiunea lui David. Singurul mod în care Dumnezeu putea fi înălțat era dacă el, David, își găsea refugiul în El.

   David nu a fost oprtunist. Adică nu a căutat prilejuri ca să se înalțe deasupra poporului pe care îl conducea și nici măcar ca să se înalțe deasupra vrăjmașilor săi. Fiți siguri că pe parcurs a avut destule ocazii să facă asta.

   Cu toate că nu a fost un om perfect, David a avut o încredere perfectă în Dumnezeu și nu în sine însuși. Aici dăm noi de bucluc. Sigur, avem încredere în Dumnezeu; dar, din cine știe ce motiv, avem mai multă încredere în noi decât în El, în eventualitatea că El va reuși. David nu a fost tot așa, El s-a pus într-o asemenea poziție încât, dacă Dumnezeu nu reușea, totul ar fi fost pierdut.

   Să luăm din nou ca exemplu confruntarea lui David cu Goliat. Apreciați marele risc pe care și l-a asumat David? De multe ori m-am întrebat de ce i-a permis regele Saul să meargă să-l înfrunte așa pe Goliat. Dacă David ar fi pierdut, Israelul ar fi pierdut. Întreaga situație dintre Israel și filisteni s-a redus la un adolescent pe nume David cu cele cinci pietre ale lui și o praștie. E greu să ți-l închipui stând în fața uriașului. Dacă Dumnezeu nu ar fi reușit, totul ar fi fost pierdut pentru el și israeliți.

   LIMBAJUL CERULUI

   Totul se reduce la aceasta: sunteți dispuși să spuneți:

   DOAMNE, ÎNALȚĂ-TE DEASUPRA MEA ȘI A TOT CE SUNT - POSESII, PRIETENI, CONFORT, PLĂCERI, REPUTAȚIE, SĂNĂTATE, VIAȚĂ - TOTUL! Pune-mă la încercare Doamne și vezi dacă pot cu adevărat să las totul în mâinile Tale. Fă-mi viața să se conformeze regulilor Tale pentru ca să nu fiu complet eu însumi, ci complet în Tine, cunoscând adevărul că mă pot refugia în Tine?

   Dacă ați ajuns așa de departe, vă sugerez încă un pas în rugăciunea voastră:

   Doamne, pune în mișcare un lanț de circumstanțe care să mă aducă în poziția de a spune cu sinceritate: ÎNALȚĂ-TE PESTE CERURI.

   V-ați întrebat vreodată ce limbă se vorbește în cer? Aceasta este! Aceasta este limba cerului. Vor veni de la miazănoapte, de la miazăzi, de la răsărit și de la apus. Vor veni din țări vorbitoare de germană, spaniolă, greacă, siriană. Vor veni din lumea întreagă și nu vor trebui defel să se așeze să treacă prin procesul de învățare a unei limbi noi. În Împărăția lui Dumnezeu toți vor vorbi aceeași Limbă al cărei sunte de bază va fi:

   Vrednic este Mielul care a fost înjunghiat să primească slavă, putere, înțelepciune, tărie și cinste.

   Veți cunoaște limbajul cerului când veți ajunge acolo fără a fi nevoiți să-l studiați - și nu veți vorbi cu accent!

   Să vă îngăduiți să fiți puși într-o poziție în care Dumnezeu să fie înălțat este țelul trăirii vieții răstignite. Când Îi îngăduiți lui Dumnezeu să fie înălțat în dificultățile voastre, veți fi în poziția perfectă pentru a mirosi mireasma plăcută a prezenței Sale.

   Toți să aclame puterea Numelui lui Isus

   Toți să aclame puterea Numelui lui Isus! Îngerii să cadă cu fața la pământ; Aduceți diadema regală și încoronați-L Domn al tuturor! Aduceți diadema regală  și încoronați-L Domn al tuturor!

   Voi, sămânță aleasă a rasei Israelului, voi, răscumpărați de la cădere, aclamați-L pe Cel ce vă mântuiește prin harul Său și încoronați-L Domn al tuturor! Aclamați-L pe Cel ce vă mântuieșete prin harul Său și încoronați-L Domn al tuturor!

   Păcătoșilor, a căror dragoste nu poate uita pelinul și fierea, mergeți și puneți trofeele la ale Lui picioare și încoronați-L ca Domn al tuturor! Mergeți și vă puneți trofeele la ale Lui picioare și încoronați-L Domn al tuturor.

   Fiece neam, fiece trib de pe astă terestră sferă, Lui să-I dea toată mărirea și să-L încoroneze Domn al tuturor. Lui să-I dea toată mărirea și să-L încoroneze Domn al tuturor.

   Împreună cu mulțimea sfântă de acolo, la picioare să-I cădem! Vom cânta și noi veșnicul cânt și-L vom încorona Domn al tuturor. Vom cânta și noi veșnicul cânt și-L vom încorona Domn al tuturor.

   Încoronați-L, voi, luceferi de dimineață ai luminii pe Cel ce a făcut această sferă pământească. Acum aclamați puterea tăriei lui Israel și încoronați-L ca Domn al tuturor. Acum aclamați puterea tăriei lui Israel și încoronați-L Domn al tuturor.

   (Imn de Edward Perronet, 1726-1792)

   

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 340
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni