Împrospătarea unei treziri -1-
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Viața răstignită  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 15/12/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Împrospătarea unei treziri -1-

   Rămâneți în Mine, și Eu voi rămâne în voi. După cum mlădița nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi nu puteți aduce rod, dacă nu rămâneți în Mine. IOAN 15.4

   Poate că cel mai mare rezultat al trăirii vieții răstignite este că ea ne duce periodic în locuri de mare victorie spirituală. De-a lungul istoriei, aceste perioade au fost numite TREZIRI. Nimic nu este mai necesar în clipa de față în Biserica contemporană decât o trezire.

   O trezire poate apărea la unul din trei niveluri. Poate apărea la nivel personal, când o persoană e readusă la viață. Poate apărea la nivel de biserică, când întreaga biserică intră sub un nou impuls spiritual. Și poate apărea la nivel de comunitate, când o biserică se revarsă și impulsul spiritual din biserică se extinde în comunitate.

   O persoană izolată poate intra într-o trezire, viața spirituală fiindu-i revitalizată; un val de putere și o umplere cu har o fac să intre într-o experiență atât de minunată încât cuvintele nu o pot descrie. Dar asta nu va afecta biserica pe care o frecventează. În cadrul unor biserici destul de reci au existat persoane care au trăit o trezire extraordinară, însă acele biserici nu au avut parte de trezire întrucât li s-au împotrivit, i-au neglijat sau i-au considerat fanatici ori extremiști pe acei oameni treji și practic i-au exclus.

   O biserică poate avea o trezire, acea trezire înrăurind toate persoanele din adunare și chiar sporind numărul celor care frecventează biserica. Oamenii sunt ridicați și împrospătați, iar gheața din pâraiele înghețate se sparge și apa începe să curgă. Însă de multe ori trezirea nu reușește să se extindă dincolo de biserica locală. Multe biserici locale au treziri și înviorări, dar acestea nu trec de zidurile bisericii, în comunitate.

   Apoi mai există un lucru numit trezirea comunității când Cuvântul pătrunde în comunitate, mergând de la o biserică la alta, dintr-un cartier în altul, până este redeșteptare în oraș.

   Trezirea unei comunități poate porni de la o persoană, se poate extinde la biserică, trecând apoi în exterior pentru a include comunitatea, dar nu poate avea loc niciodată în sens invers. Niciodată nu poate începe în comunitate dacă nu există mai întâi o biserică trezită, și nicio biserică nu a fost trezită vreodată până ce nu au fost trezite persoane din acea biserică.

   Ce vreau să spun prin TREZIRE PERSONALĂ? Cel mai bun mod prin care o pot descrie este că se aseamănă cu un bolnav care revine la o sănătate înfloritoare. Să zicem că cineva are un număr așa de scăzut de globule în sânge încât abia se poate scula din pat, neputând sta decât câte un ceas. Apoi, dintr-o dată, ajunge să poată munci din greu toată ziua, să joace în echipa de baseball și să facă orice altceva își dorește fiindcă i-a fost redată sănătatea. Sau închipuiți-vă un acumulator slab care abia reușește să pornească motorul mașinii. Asta înseamnă să fii trezit ca creștin. Este UN IMPULS PROASPĂT ȘI ÎNVIORĂTOR DE LA DUMNEZEU.

   Acest lucru nu se poate întâmpla doar persoanei individuale ci și bisericii. Dar trebuie să li se întâmple mai întâi unor persoane individuale din acea biserică. Vreau ca acest lucru să fie foarte clar, pentru că este important să avem o gândire corectă în această privință. Nu e nimic abstract aici. Ne place să ne rugăm: OF, DOAMNE, COBOARĂ PESTE BISERICA TA! Ne imaginăm o biserică abstractă pe acolo, pe undeva, și Duhul Sfânt coborând și umplând biserica fără ca indivizii să fie afectați pe dinăuntru. Dar Duhul Sfânt nu poate coborî decât peste indivizi. Este imposibil ca o biserică să fie binecuvântată fără ca membrii bisericii să fie atinși. Noi ne rugăm: DOAMNE, BINECUVÂNTEAZĂ-ȚI BISERICA ABSTRACTĂ! și ne imaginăm o biserică detașată de individ, un soi de biserică ideală pentru care a murit Hristos. Dar Dumnezeu nu-Și poate turna Duhul peste biserica Sa dacă nu Îl toarnă mai întâi peste persoanele individuale din biserică. Duhul Sfânt S-a așezat PE FIECARE DINTRE EI și prin urmare Se va așeza pe fiecare dintre noi.

   Fiecare biserică locală e doar într-atât de bună pe cât sunt membrii ei, nici măcar un strop mai bună. Dacă Dumnezeu ar avea un fel de test IQ prin care ne-ar putea testa credința sau ar avea vreo metodă prin care să ne ia pulsul spiritual, atunci am putea însuma toți membrii și am obține media, iar Biserica ar fi cât este acea medie. Dar să vă amintiți mereu că media nu constituie Biserica, deoarece Biserica este alcătuită din persoane individuale.

   Sufletul singuratic poate fi trezit. Mă bucur că vă pot spune asta. Dumnezeu poate trimite valuri de slavă, o nouă însuflețire a individului singuratic. Ca persoană solitară, indiferent dacă altcineva din biserica ta primește sau nu trezirea, nu trebuie să aștepți și să zici: MI-AR PLĂCEA SĂ VĂD BISERICA NOASTRĂ BINECUVÂNTATĂ! și apoi să tragi nădejde că atunci când va fi binecuvântată vei fi și tu binecuvântat. Biserica nu poate fi niciodată binecuvântată până când tu sau alte persoane individuale din ea nu sunteți binecuvântați. Indiferent dacă biserica merge mai departe sau dă înapoi și devine liberală, tu poți fi binecuvântat ca individ și nici noi toți ceilalți laolaltă nu putem împiedica asta.

   Tu singur poți fi binecuvântat indiferent dacă pastorul tău știe asta sau nu.

Doamne, dă-ne o trezire spirituală în poporul român, care să pornească din inimile unor creștini treziți și apoi din biserici iubitoare!
Adăugat în 21/12/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 121
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni