Mă voi ridica iarăși
Autor: Rodica Volintiru  |  Album: Izvorul din pustiu  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 13/03/2021
    12345678910 0/10 X
Mă voi ridica iarăși

   ACUM este vremea să ne ridicăm din păcat, din acea formă de evlavie fără putere. Este timpul să ne ridicăm din trăirea religioasă ca să putem străluci, cunoscându-L personal pe Dumnezeu cu adevărat. Este vremea să ne riscăm chiar viața pentru lucrările mărețe ale Domnului.

   Dumnezeu așteaptă ca tu să te ridici din orice stare negativă și să faci lucruri mari pentru El!

   Vedem în Cuvântul Domnului mulți oameni care s-au ridicat și au strălucit în lume, producând schimbări care au influențat multe generații.

   IOCHEBED, mama lui Moise, s-a ridicat de sub frică și de sub amenințarea faraonului care a dat poruncă să fie omorâți copiii. Ea a ales să se ridice în credință, să își riște viața, dar să salveze acel copil minunat. Astăzi avem o istorie unică și plină de supranatural despre viața lui Moise. Dacă mama lui nu se ridica să-l salveze, nu mai aveam minunata mărturie a acestui general al credinței și a relației lui cu Dumnezeu.

   DEBORA, de asemenea, s-a ridicat și a mers la luptă alături de împăratul Barac, căci el nu voia să plece fără ea. Și Dumnezeu le-a dat o mare izbăvire:

   Voi merge cu tine; dar nu vei avea slavă în calea pe care mergi, căci Domnul va da pe Sisera în mâinile unei femei. Și Debora s-a sculat și s-a dus cu Barac la Chedeș. (Judecători 4.9)

   Căpeteniile erau fără putere în Israel, fără putere, până când m-am sculat eu, Debora, până când m-am ridicat eu, ca o mamă în Israel. (Judecători 5.7)

   ESTERA este un alt exemplu de femeie care s-a ridicat și a mers la împărat cu riscul vieții. Dumnezeu a folosit-o pentru salvarea poporului Său. Haman ura evreii, mai ales pentru că Mardoheu nu se închina înaintea lui. În el s-a aprins o ură de moarte, așa încât a plănuit nimicirea tuturor evreilor din toate ținuturile împărăției. Dar, la porunca Esterei, tot poporul a postit și s-a rugat, iar Dumnezeu i-a dat trecere înaintea împăratului, obținând izvăvirea poporului ei de planurile lui Haman. Dumnezeu a fost de partea poporului Său și le-a dat o mare izbăvire.

   Și astăzi sunt femei și bărbați care se ridică din starea de căldicel, din confortul spiritual, din lume și păcat și strălucesc pentru Domnul, făcând lucrări mărețe pentru El:

   Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele; Dumnezeul meu mă va asculta. Nu te bucura de mine, vrăjmașă, căci, chiar dacă am căzut, mă voi scula iarăși, chiar dacă stau în întuneric, totuși Domnul este lumina mea. (Mica 7.7-8)

   Aceste versete SUNT ÎN SPECIAL PENTRU CEI CARE AU CĂZUT ÎN DESCURAJARE, ÎN DEPRESIE, ÎN PĂCAT, ÎN NEMULȚUMIRE, PENTRU CEI CARE ȘI-AU PIERDUT ORICE SPERANȚĂ DE A MAI PRIMI VREUN RĂSPUNS, PENTRU CEI CARE VĂD NUMAI ÎNTUNERIC ÎN JURUL LOR.

   Bunătatea Domnului nu se sfârșește niciodată, căci El este plin de milă și de îndurare, de putere și credincioșie. De aceea, trebuie să credem că El are suficiente resurse pentru fiecare dintre noi, pentru absolut fiecare încercare, dacă ne pocăim, dacă Îl căutăm, dacă ne încredem în bunătatea Lui. Domnul vrea să ne încurajeze din nou. Chiar dacă am căzut, într-un fel sau altul, El este lumina în întunericul deznădejdii care ne-a cuprins. El este un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. El este stânca și turnul nostru de scăpare. El este tot ce avem nevoie.

   Știind și crezând cine este Dumnezeu pentru noi, în ziua încercării, în ziua când se pare că cel rău ne-a pus la pământ, lumina Cuvântului lui Hristos ne dă speranță ca să ne împotrivim vrăjmașului și el să fugă de la noi. Apoi, cu încredere și îndrăzneală, să-i spunem:

   NU TE BUCURA, VRĂJMAȘULE, CĂ M-AI PUS LA PĂMÂNT, CĂ NU PRIMESC NICIUN RĂSPUNS DE LA DOMNUL ȘI MI SE PARE CĂ NU MAI POT IEȘI DE AICI. BUNĂTATEA DOMNULUI MĂ VA RIDICA, MĂ VA SPRIJINI, ÎMI VA DA IARĂȘI SPERANȚĂ, ȘI, CÂND MĂ VOI RIDICA DIN ACEASTĂ GROAPĂ VOI FI MULT MAI PUTERNIC ȘI VOI STRIGA DE BUCURIE, IAR TU NU VEI MAI AVEA NICI O ȘANSĂ SĂ TE BUCURI DE MINE, CĂCI DOMNUL E LUMINA MEA, IAR TU, CARE EȘTI ÎNTUNERIC, VEI DISPĂREA. DE ACUM DUMNEZEUL MÂNTUIRII MELE SE VA BUCURA DE MINE ȘI EU DE EL!

   Indiferent de situația în care te afli acum:

   -adu-ți aminte că nu există probleme fără soluție;

   -adu-ți aminte de Dumnezeu, de dragostea și de promisiunile Lui;

   -nu lăsa descurajarea sau condamnarea să te prăbușească, căci acestea nu vin de la Isus, ci de la vrăjmaș.

... . .

   Care Dumnezeu este ca Tine, care ierți nelegiuirea și treci cu vederea păcatele rămășiței moștenirii Tale?

   El nu-Și ține mânia pe vecie, ci Îi place îndurarea!

   El va avea iarăși milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre și va arunca în fundul mării toate păcatele. (Mica 7.18-19)


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 453
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.