Rezistând când Dumnezu spune: NU!
Autor: Melody Mason  |  Album: Îndrăznește să ceri mai mult  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 07/03/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Rezistând când Dumnezu spune: NU!

   Eu socotesc că suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie desoperită față de noi. Romani 8.18

   Poate părea un titlu de capitol ciudat având în vedere că se găsește în secțiunea CHEI DIVINE PENTRU RUGĂCIUNI ASCULTATE. Totuși eu cred că Dumnezeu îi caută pe cei care păstrează legătura și au încredere în El, nu doar atunci când le răspunde rugăciunilor în felul în care ei se așteaptă, ci și atunci când spune NU! . TREBUIE SĂ ȚINEM MINTE CĂ: Nu! - este tot un răspuns.

   Suntem încurajați când citim povești despre credință și despre felul în care Dumnezeu răspunde rugăciunilor în mod miraculos în viețile altora. Dar dacă nu vezi același răspuns în propria viață, dacă te confrunți cu tristețe adâncă și lovituri zdrobitoare, sau crezi că lui Dumnezeu nu Îi pasă de cererile tale, poți fi ispitit să cazi în disperare.

   -Ce se întâmplă cu mine, Doamne? Am strigat și m-am rugat. Ai uitat de mine?

   Fiecare dintre noi am pus cândva astfel de întrebări și, pe lângă noi și alți nenumărați creștini de-a lungul istoriei. Până la urmă, Dumnezeu l-a salvat pe Daniel din groapa cu lei dar sunt o mulțime de alți -Daniel- pe care i-a lăsat să moară. Citiți doar cartea lui Foxe, Book of Martyrs -Cartea Martirilor- și veți afla despre mulți credincioși sinceri care, de-a lungul secolelor, au murit pentru credința lor. Mulți mor chiar și astăzi.

   Larry și Mindy, doi colegi de-ai mei de colegiu, știu ce înseamnă să experimentezi pierderea și să îți pui întrebări despre rugăciunile neascultate. Ca misionari, ei și-au dedicat viața slujirii. Dar viața peste hotare nu a fost ușoară. În urmă cu câțiva ani, fiul lor de patru ani a murit de malarie. S-au rugat, au plâns, dar nu s-a putut face nimic. Și ca și cum nu ar fi fost destul, de curând, tatăl lui Larry, Michael - un pilot misionar, ce a servit biserica ani de-a rândul, a murit într-un accident aviatic. Sunt sigură că tatăl lui Larry s-a rugat dimineața pentru protecție la fel cum făcea în fiecare dimineață dar totuși dintr-un anumit motiv, Dumnezeu a permis ca el să moară împreună cu alți trei pasageri.

   Slavă Domnului că în ciuda acestor pierderi greu de explicat, tânărul cuplu a rămas în slujire.

   NU putem găsi explicații pentru acest fel de tragedii. TREBUIE să avem încredere în Dumnezeu și să ne prindem de Cuvântul Său știind că noi experimentăm numai o mică parte a suferinței pe care Hristos a simțit-o pe dealul Golgotei.

   Biblia ne spune:

   Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi, dimpotrivă, bucurați-vă, întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă veseliți și la arătarea slavei Lui. 1 Petru 4.12,13.

   Deși am pierdut și eu persoane dragi, nu m-am ocupat de tragediile personale la fel de profund ca alte persoane pe care le cunosc. Totuși, sunt rugăciuni pe care le-am înălțat încă de acum 20 de ani și la care Domnul nu mi-a răspuns. Dar asta nu înseamnă că am încetat să mă mai rog. Sunt de asemeni persoane în dreptul cărora m-am rugat pentru vindecare, pe care însă le-am văzut murind.

   Sincer, nu cred că vom înțelege felul în care Dumnezeu răspunde unor rugăciuni, în vreme ce pe altele alege să nu le împlinească, de ce permite ca unii să fie vindecați iar alții să moară, de ce în unele situații lucrează așa de minunat iar în altele permite oamenilor să treacă prin valea suferinței și a rușinii.

   Un lucru îl știu sigur - El nu permite ca durerea noastră să fie în zadar.

   Așa cum spune prietena mea Janet, o persoană ce s-a confruntat cu tragedia personală: dacă ne predăm suferințele lui Dumnezeu, El le va folosi pentru slva LUI. Nimic nu e risipit în Împărăția lui Dumnezeu. Biblia scrie că Dumnezeu ne păstrează lacrimile într-un burduf. Și chiar în momente de confuzie, de tăcere și de pierdere, EL este la lucru în viețile noastre.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Poate unii chiar s-au rugat să fie martiri. Fiul trecut la Domnul la 4 ani a murit de o boală endemică în zona unde s-au dus părinții să facă misiune și cred că a căpătat cunună de martir. Și părinții lui vor avea răsplată mare în cer pentru că au dat Domnului ce-au avut mai prețios, pe fiul lor.
Adăugat în 21/04/2021 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 405
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”