Înșelându-ne pe noi înșine: Pac, pac, pac
Autor: Jack Popjes  |  Album: A Kick in the Pants  |  Tematica: Misiune
Resursa adaugata de wycliffe.romania in 02/09/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Înșelându-ne pe noi înșine: Pac, pac, pac

Eu am, și folosesc, un pedometru de înaltă tehnologie – un cadou de ziua mea de la fiica mea mai mare și familia ei. Are ramificații misiologice.

„Mergi mai mult, mănâncă mai puțin!” îmi spune medicul. Acest sfat ar trebui să fie suficient pentru a mă motiva, dar nu este. Am nevoie de ajutor: aici intervine pedometrul meu.

Vorbind de extravaganță, pedometrul înregistrează fiecare pas și încarcă informațiile în calculatorul meu, care apelează un site web și elaborează un grafic al mersului meu zilnic. De asemenea, afișează un grafic  pentru ultimele șapte zile. O linie roșie arată media personală a săptămânii și o linie galbenă media altora de vârsta și de greutatea mea. De asemenea, îmi spune cât de departe am mers și cât de multe calorii am ars. Ești motivat de tehnologia avansată și funcționează!

Chiar dacă eu sunt singurul care vede aceste grafice motivaționale, totuși mi-a trecut prin minte într-o zi că mi-aș putea îmbunătăți cu ușurință graficele chiar printr-o diferență impresionantă, fără să trebuiască să merg mai mult decât merg de obicei. Aș putea mări înregistrarea mea zilnică prin atingerea ritmică a pedometrului pe coapsa mea (pac, pac, pac), în timp ce mă bucur de o dublă înghețată la cornet. Ar fi o modalitate minunată de a mă înșela pe mine însumi.

Oamenii care folosesc pedometrele pe bază de tehnologie avansată nu sunt singurele persoane în pericol de a se înșela singuri. Bisericile sunt în aceeași situație.

Deși numeroase biserici iau mai mult inițiativa în lucrarea de misiune transculturală decât înainte, multe alte biserici se păcălesc singure. Unele biserici cred că sunt interesate în mod real de misiunile transculturale, dar adevărul este că de fapt ele doar bat ritmat pedometrul de coapsă. Pac, pac, pac.

De exemplu:

Biserica # 1 – O hartă mare a lumii stă atârnată la intrare cu imagini ale misionarilor pe care îi susțin parțial. Mai multe slogane legate de misiune înconjoară harta. Aproape 100 de familii sunt membrii ai acestei biserici, totuși suma totală acordată tuturor acelor misionari este mai mică decât jumătate din salariul pastorului de tineret. Pac, pac, pac.

Biserica # 2 – Această biserică are cuvântul „misionar” în numele ei, dar nici pastorul actual, nici cei doi pastori anteriori nu au călătorit vreodată în Asia, Africa sau America de Sud pentru a vizita un câmp de misiune transculturală. Pastorul nu predică niciodată despre misiunile transculturale, iar biserica aude vorbitori misionari numai atunci când acesta este plecat în vacanță. Pac, pac, pac.

Biserica # 3 – Multe fotografii mari ale misionarilor, pe care această biserică i-a sprijinit parțial în ultimele câteva decenii, sunt atârnate într-un loc la vedere. Misionarii și proiectele lor primesc în fiecare an sume semnificative de bani de la această biserică. Până acum, totul sună bine. Dar numai 5% din adunare dăruiește pentru bugetul misiunilor. Ceilalți 95% dau foarte puțin pentru misiuni. Pac, pac, pac.

Biserica # 4 – De mulți ani, cercul pentru misiune al femeilor se roagă pentru misionari. Persoanele din adunare continuă să susțină financiar pe diferiți misionari. Biserica are un plan general strategic impresionant pentru creșterea și lucrarea bisericii. Cu toate acestea, nu are un post de coordonator al misiunilor, nici un plan prin care să înlocuiască pe cei ce dăruiesc misiunilor actuale când mor aceștia sau pleacă. Planul strategic de creștere al bisericii nu menționează misiunile transculturale. Pac, pac, pac.

Biserica # 5 – Cei mai mulți membri ai grupului mare de tineri merg în America Latină timp de o lună în fiecare vară pentru a lucra în orfelinate, pentru a construi case pentru săraci sau a face evanghelizări pentru copii. Întregul buget al misiunilor este cheltuit pentru susținerea acestor misiuni de vară pe termen scurt. Biserica nu sprijină niciun misionar pe termen lung. Pac, pac, pac.

Isus a dat responsabilitatea evanghelizării lumii, și a ucenicizării națiunilor, întregii Biserici. Întreaga Biserică presupune cu siguranță mai multe mii de misionari implicați în misiuni transculturale. Dar și mai important, cu privire la aspectul „mergeți, dăruiți și rugați-vă”, Isus a dat Marea Trimitere la sute de milioane de credincioși care se adună într-un milion de biserici locale din întreaga lume.

Misiunile transculturale trebuie să fie punctul central al slujirii pentru toți credincioșii – nu doar pentru misionari și liderii lor din agențiile de misiune, ci și pentru creștinii și pastorii lor în bisericile locale de pretutindeni.

Acele biserici care se consideră active în misiuni pe baza numelui lor, a istoriei lor sau a unor activități misionare relative de tip secundar ar putea arăta bine, dar ele se înșală singure. Pac, pac, pac. Trebuie să pun încă cinci mii de pași pe pedometrul meu chiar acum. Gata cu dubla înghețată la cornet.

Preluat de la: https: //wycliffe. ro/inselandu-ne-pe-noi-insine-pac-pac-pac/

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 501
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni