Vase de cinste -2-
Autor: Thomas Cook  |  Album: Sfințenia nou-testamentară  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 11/02/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Vase de cinste -2-

   A fi sfințit pe deplin înseamnă a fi izbăvit de orice este contrar lui Dumnezeu în sufletul tău și a fi sfințit în orice abilitate, în orice tendință și putere. Apoi, apostolul folosește un alt termen neobișnuit, care se găsește numai pentru o singură dată în Noul Testament, în epistola sfântului Iacov, capitolul 1, versetul 4:

   pentru ca să fiți desăvârșiți, întregi, și să nu duceți lipsă de nimic

   Cuvintele FĂRĂ PATĂ sunt exact aceleași cu DESĂVÂRȘIȚI și ÎNTREGI și sunt lămurite imediat: SĂ NU DUCEȚI LIPSĂ DE NIMIC. Se face din nou referire la jertfele din vechea dispensație.

   Pentru ca un miel să fie desăvârșit, trebuia să aibă toate părțile și membrele și nimic altceva - nici o malformație. Putea fi mai mare sau mai mic, mai tânăr sau mai bătrân, mai gras sau mai slab decât alt miel, dar dacă toate membrele lui nu aveau nici un defect, nici o malformație, era desăvârșit conform Legii.

   Iar creștinul care are toate roadele Duhului, fără ca vreuna să lipsească, și fără ca opușii lor să mai existe în vreo măsură, poate fi păstrat întreg și desăvârșit, fără vină, până la venirea Domnului Isus. Dumnezeul păcii o va face EL ÎNSUȘI. Cuvântul ÎNSUȘI este adăugat pentr a sublinia faptul că este lucrarea lui Dumnezeu de a curăți sufletul de păcat și nu a noastră. Dacă această lucrare ar depinde de eforturile umane, ne-ar copleși cu descurajare veșnică. Dar când Dumnezeu preia conducerea, toate greutățile dispar.

   Ne-ar ajuta nespus de mult dacă am menține acest adevăr înaintea minților noastre, și anume că Dumnezeul păcii care a început lucrarea harului în inimile noastre, va sfârși curățirea El Însuși. Nu este nevoie să treacă o perioadă de timp între predarea noastră și manifestarea puterii divine în îndepărtarea poluării noastre lăuntrice.

   Când tot ce avem este pe Altar, nu mai este nevoie de nimic altceva decât să ne încredem că El va face ceea ce poate face și ceea ce dorește să facă. El îi va curăți și îi va păstra curați pe aceia care se încred deplin în El.

   Exprimarea din rugăciunea apostolului implică faptul că lucrarea de curățire este o lucrare instantanee. Verbul  A SFINȚI este la timpul aorist, ceea ce denotă un act unic care durează un moment.

   Sfințirea nu este menită doar să ne facă folositori pentru lumea ce va urma, dar și pentru a ne face destoinici pentru slujirea lui Dumnezeu în această viață prezentă și pentru a ne da ocazia să-L slăvim în cea mai mare măsură posibilă, potrivit cu oportunitățile și responsabilitățile zilei de astăzi.

   O fetiță citea FERICIRILE când a fost întreruptă și i s-a pus întrebarea:

   -Dacă ar trebui să alegi, pe care dintre aceasta ai vrea să o ai?

   -Aș vrea să am o inimă curată, căci dacă aș avea o inimă curată, le-aș avea pe toate.

   Avea dreptate. Când suntem sfințiți, suntem folositori și destoinici pentru orice lucrare bună.

O inimă curată, ca să-L privim pe Domnul o veșnicie!
Adăugat în 10/03/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 456
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni