Cuvântare pentru căutători
Autor: Thomas Cook  |  Album: Sfințenia nou-testamentară  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 13/12/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Cuvântare pentru căutători

   Nu trebuie să avem o înțelegere completă a doctrinei sfințirii depline cu toate legăturile și raporturile ei pentru a ne bucura de experiența ei, dar dacă putem avea o perspectivă clară și distinctă a lucrului spre care țintim, ne va ajuta foarte mult să atingem acel lucru ca punct precis al realizării.

   În una din bisericile din Roma, există o frumoasă pictură. Cei care stau într-o anumită poziție față de ea, nu văd nici o frumusețe în ea - pentru că pare o grămadă încurcată. Dar atunci când ghidul te conduce acolo unde lumina cade în mod corespunzător pe pictură, deodată, frumusețea ei nepaipomenită devine clară pentru toți. La fel este și cu sfințenia. Numai atunci când Duhul Sfânt ne oferă lumina, putem vedea clar privilegiul nostru. El poate doar să descopere păcatul și să ne arate remediul. Când cerem cu umilință și stăruință iluminarea Lui, vedem cu claritate punctul spre care trebuie să țintim.

   Dacă vrea cineva să cunoască voia Lui, va ajunge să cunoască...

   Nu trebuie să ne oprim să stabilim punctele doctrinei, dar trebuie să știm ce vrem și să căutăm acel lucru. În timp ce presupunem că, în principal, suntem cu toții de acord în privința semnificației sfințirii depline, dați-mi voie să-i menționez încă odată caracteristicile.

   -Este o stare de har diferită de justificare;

   -Include curățirea deplină a sufletului de păcatul înnăscut, astfel că devine pură sau liberă de înclinațiile și tendințele păcătoase;

   -Include umplerea inimii cu toate harurile și roadele Duhului.

   Aceasta înseamnă să fii desăvârșit în dragoste - umplut la capacitatea actuală și mereu umplut pe măsură ce vasul se lărgește.

   David, care a tânjit după curățirea interioară, s-a rugat:

   Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule.

   Mântuitorul S-a rugat:

   Sfințește-i prin adevărul Tău.

   Apostolul se roagă:

   Dumnezeul păcii să vă sfințească El Însuși pe deplin.

   Acestea sunt rugăciuni specifice pentru binecuvântarea sfințirii depline. Trebuie să ne concentrăm atenția asupra acestui subiect. Acesta trebuie să însemne totul pentru noi. După cum spune dr. Peck:

   Deocamdată, iadul de care trebuie să fim izbăviți este iadul păcatului înnăscut, iar cerul pe care trebuie să-l câștigăm este numai cerul Dumnezeului iubitor.

   Suntem conviși că această experiență poate fi obținută în această viață prezentă?

   O convingere fermă cu privire la acest lucru ne duce mult înspre împlinirea ei. Unii cred că ne putem apropia de o asemenea stare dar că nu o putem atinge niciodată. Dar care om se va lupta pentru ceva ce consideră imposibil? ÎN NĂDEJDEA ACEASTA AM FOST MÂNTUIȚI. Încrederea că vom reuși este esențială pentru a ne susține în căutarea experienței pe care o avem în vedere. Nu ne poruncește Biblia să fim sfinți? Dacă această experiență nu se poate atinge, atunci Dumnezeu cere imposibilul. Dar Dumnezeu ne va da cu siguranță ceea ce ne poruncește. Și nu este această experiență clar făgăduită în Scripturi? Ce poate fi mai clar decât o afirmație ca aceasta:

   Vă voi stropi cu apă curată și veți fi curățiți; vă voi curăți de toate spurcăciunile voastre și de toți idolii voștri. Ezechiel 36.25

   Și alte promisiuni pot fi citate, dar în cazul unei declarații atât de directe, nu sunt necesare. Siguranța noastră că aceasta este exact ideea care se înțelege poate fi mărită de afirmații repetate și variate, însă una ca AȘA VORBEȘTE DOMNUL este suficientă pentru a stabili orice adevăr. Dacă negăm posibilitatea de a fi liber de păcatul înnăscut în această lume, violăm libera voință a omului care o dorește voluntar și puterea lui Dumnezeu care se oferă să o împlinească - spune sfântul Augustin.

   Oare oamenii insuflați s-ar mai putea ruga cu stăruință, ardoare și claritate pentru acest lucru, dacă nu ar fi crezut că rugăciunile lor pot fi ascultate? Nu a fost arătat Fiul lui Dumnezeu CA SĂ NIMICEASCĂ LUCRĂRILE DIAVOLULUI? și nu este clar afirmat că SÂNGELE LUI ISUS HRISTOS, FIUL LUI, NE CURĂȚEȘTE DE ORICE PĂCAT? Dacă ACESTEA SUNT ADEVĂRATELE CUVINTE ALE LUI DUMNEZEU, atunci:

   Bucurați-vă în nădejde, bucurați-vă împreună cu mine;

   De tot păcatul nostru vom fi eliberați!

   Primind acest adevăr în mințile noastre, haideți să hotărâm să căutăm această experiență fără întârziere, să nu Îi dăm răgaz lui Dumnezeu până când nu-L vom auzi vorbind a doua oară: FII CURĂȚIT!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 560
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni