Piedici în calea rugăciunii -4-
Autor: R.A. Torrey  |  Album: Puterea rugăciunii  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 11/01/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Piedici în calea rugăciunii -4-

   UN DUH NEIERTĂTOR

   În Marcu 11.25, Domnul nostru Isus Hristos ne pune înainte o a patra piedică în calea rugăciunii:

   Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte geșelile voastre.

   Ni se spune clar aici că un duh neiertător face imposibil ca Dumnezeu să răspundă rugăciunilor noastre. Tot procesul prin care Dumnezeu răspunde rugăciunilor noastre se bazează pe faptul că El lucrează cu niște păcătoși iertați, dar Dumnezeu nu poate lucra astfel cu noi dacă noi nu-i iertăm pe cei ce ne-au greșit.

   Cred că aici intrăm în contact cu una dintre cele mai frecvente cauze ale rugăciunii neascultate și anume, amărăciunea din inima noastră față de cineva care ne-a greșit sau despre care ne închipuim noi că ne-a greșit.

   Câte femei nu se roagă și se roagă cu stăruință, cu o inimă aproape frântă pentru convertirea soților lor dar au tot timpul în inima lor amărăciune față de cineva care le-a greșit sau despre care ăși închipuie ele că le-a greșit?

   Femeie, vrei ca soțul tău să fie pierdut pentru veșnicie din cauza satisfacției tale sărace și mizerabile de a urî pe cineva care ți-a greșit sau despre care crezi tu că ți-a greșit? Câte mame nu se roagă stăruitor pentru convertirea fiilor lor dar tot timpul cât se roagă pentru mântuirea copiilor lor au în inimă o ură amară față de o altă femeie care le-a greșit sau despre care își închipuie ele că le-a greșit.

   Femeie, vrei ca fiul tău să se ducă în iadul veșnic din cauza plăcerii tale sărace și mizerabile de a urî pe cineva? Dacă dorim să avem putere în rugăciune, haideți să ne cercetăm inimile astăzi, haideți să privim către Dumnezeu pentru ca El să ne cerceteze inimile și să aducem la lumină orice ură sau dușmănie care poate fi în inimile noastre față de cineva și dacă descoperim că există așa ceva, indiferent cât de mult ne-a greșit acea persoană, haideți să renunțăm la ura aceasta și haideți să lăsăm Duhul lui Dumnezeu să vină în inimile noastre, acel Duh care ne face să iubim pe oricine, chiar și pe cel mai crud dușman al nostru.

   Când domnul Alexander și eu țineam întâlniri în Launceston în Tasmania, am avut o zi de post și rugăciune. De acea comunitate aparținea și un creștin foarte activ care avea un ginere iar el și soția lui avuseseră niște probleme cu ginerele lor și i-au interzis să mai intre vreodată sub acoperișul casei lor. La programul de dimineață, am predicat, așa cum fac întotdeauna într-o zi de post și rugăciune despre piedicile din calea rugăciunii. Când am ajuns la această parte  a predicii mele, omul acesta a fost profund convins de păcatul lui.

   La amiază, pe când pleca de la întâlnire spre casă, a început să se gândească la acest păcat și se întreba dacă să-i scrie sau nu ginerelui lui. Când a ajuns aproape de casă, se gândea dacă să vorbească cu soția sa sau nu despre această problemă. După ce a urcat scările și a întins mâna să deschidă ușa, încă se mai gândea ce să facă. Fără ca el să știe, și soția lui fusese la întâlnirea de dimineață și, pe când întindea mâna ca să deschidă ușa, soția lui a deschis-o din cealaltă parte și a spus dintr-o dată:

   -Telegrafiază-i odată să vină!

   Și așa au făcut.

   Puterea în rugăciune a venit în viața acelui bărbat și a acelei femei. Poate că sunt unii, care citesc aceste cuvinte și care de zile, săptămâni, luni sau chiar ani, nu au putere în rugăciune din simplul motiv că în inimile lor există amărăciune față de cineva. Nu are nici un sens să te rogi până când nu-L lași pe Dumnezeu să arunce acea amărăciune.

   Ascultați încă odată cuvintele lui Isus Hristos:

   Și, când stați în picioare de vă rugați, să iertați orice aveți împotriva cuiva, pentru ca și Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greșelile voastre.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 584
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni